6 voordelen van bamboe kleding op een rijtje

Als we een paar jaar geleden het woord bamboe en kleding in dezelfde zin zouden gebruiken, dan leek dat enigszins vreemd en wat vergezocht. Echter, anno 2020 is de bamboevezel de nieuwste ster in de design industrie. In dit artikel bespreken wij de voordelen van de bamboe kleding.

1. Het materiaal is zijdezacht

De bamboevezel staat bekend om haar soepele en zijdezachte stof. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels, wat zorgt voor gegarandeerd draagcomfort. Ondanks de zachtheid zijn de vezels van bamboe heel sterk. Hierdoor heeft kleding van bamboe een langere levensduur ten opzichte van kleding gemaakt van andere materialen. 

2. Bamboe kleding biedt thermo comfort

Tijdens de warme zomerperiode zal je afkoelen met behulp van bamboe kleding, omdat het bamboetextiel thermo comfort biedt. Deze thermo functie werkt voor warme en koude periodes. Dit betekent dus dat je ook in koudere periodes kunt genieten van je lievelings bamboe kleding.

3. Bamboevezel houdt je lichaam fris

De bamboevezel zorgt ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Dit betekent dat de bamboevezel meer zweet absorbeert in vergelijking met katoen. Voor de fanatieke sporters onder ons heb ik goed nieuws: met bamboe kleding blijft je lichaam zelfs fris bij de meest intensieve oefening! 

4. Bamboe biedt UV-bescherming

Als je lichaam te veel blootgesteld wordt aan UV-stralingen kan dit op lange termijn negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV-stralen. Door het dragen van bamboe shirts kun je jouw lichaam beschermen.

5. Een hulpmiddel tegen een gevoelig huid

Heb je last van een gevoelige huid of allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect, want de bamboevezel staat bekend om haar anti-allergeen eigenschap. Zo kun je met behulp van de bamboevezel je huid een handje helpen.

6. Bamboe is duurzaam

Het laatste en eveneens belangrijkste voordeel, het verwerken van de bamboeplant is milieuvriendelijk:

  • De bamboeplant is het snelst groeiende gewas dat overal kan groeien
  • De bamboeplant heeft geen kunstmatige bewatering nodig
  • Bamboe krijgt genoeg water door regenval en zorgt voor minder waterdamp
  • Bamboe maakt zelf antibacteriële stoffen aan. Bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en insecticiden zijn niet nodig. 
  • Bamboe neemt 35% meer CO2 op en kan 10 keer vaker geoogst worden dan katoen.

Uitgelichte foto door odd-add | Shutterstock

Back to top button