Mode

Welke bikini past bij mijn figuur?

Wil je deze zomer stralen in een nieuwe bikini? Dan wil je natuurlijk wel de beste keuze maken voor jouw lichaam. Gelukkig zijn er bikini’s voor elke lichaamsvorm in verschillende kleuren. Zo kies je altijd de kleur zwemkleding die perfect past bij jouw huidskleur. Een artikel vol met tips over welke bikini past bij jouw figuur.

Welke soort bikini bij jouw lichaamsvorm past

Kies je voor een string bikinibroekje? Een high waist bikini om je buikje te verbergen of toch een triangeltop? De vele soorten bikini’s kunnen de keuze voor een mooie set flink lastig maken. Toch is dat niet nodig als je weet welke top en bikinibroek jouw lichaam omarmen.

Bikini voor een smalle lichaamsbouw

Heb jij een smalle lichaamsbouw en zou je graag een bikini dragen die je wat meer rondingen geeft? Dan kun je het beste kiezen voor een bikinitop met beugel en prints. Ook zijn er tegenwoordig bikini sets met ruches. Ze geven jouw lichaam nét wat meer body. Kies voor een smal bikinibroekje. Bijvoorbeeld met strikjes of touwtjes aan de zijkant. Ook een voorgevormde triangel top met beugels of extra vulling staat jouw jouw geweldig.

Bikini voor dames met een appel figuur

Als je een appel figuur hebt dan is jouw bovenlichaam wat korter en ronder. Zeker in tegenstelling tot jouw slanke benen. Met deze lichaamsvorm wil je lichaam vanaf je buik langer laten lijken. Dat kan prima met een hoog uitgesneden high waist bikinibroekje. Leg vooral ook het accent op jouw buste. Bijvoorbeeld met een push up bikinitop met beugel.

Bikini voor dames met een peer figuur

Als je gezegend bent met een peer figuur, dan heb je prachtige volle heupen, slanke benen en een smalle taille. Natuurlijk wil je die vrouwelijke rondingen accentueren! Met een bandeau bikinitop lijken jouw schouders een stuk breder. Kies voor een bedekkend bikinibroekje. Zoals een halfhoog of een high waist zwembroekje met een brede band.

Bikini voor dames met een zandloper figuur

Welke dame wil er nu geen zandloper figuur? De breedte van jouw heupen en schouders komt overeen. Daarentegen is jouw taille smal. Kies dus voor een broekje die jouw mooie middel extra laat opvallen. Dat kan met een klein bikinibroekje of een Brazilian bottom. Eigenlijk staat elk bovenstukje jou wel. Zoals een triangel top of een bandeau bikini.

Welke kleur bikini past bij mijn huidskleur?

De juiste bikini kiezen heeft ook alles te maken met de kleur van jouw huid. Niet elke kleur zal je namelijk evengoed staan. Wil je niets aan het toeval overlaten zodat je deze zomer zelfverzekerd het strand op kunt? Stem de bikini set van jouw dan af op de tint van je huid.

Pastelkleurige bikini’s voor een lichte huidskleur

Je hebt een lichte huidskleur wanneer jij sneller rood dan bruin wordt door de stralen van de zon. Met deze kleur huid wil je liever geen harde kleuren dragen. Deze doen jouw huid namelijk nog lichter lijken. De ideale bikini voor dames met een lichte huid is uitgevoerd in zachte kleuren. Zoals licht roze, zachtgeel of mintgroen. Pastelkleuren houden namelijk van een lichte kleur huid. Ze laten je stiekem ook nog een beetje bruiner lijken in de zon.

Getinte kleur huid? Jij kunt alle kleurtjes dragen

Als het altijd lijkt alsof je onder de zonnebank vandaan komt, dan is jouw huid licht getint. Je wordt in de zomer snel bruin en verbrandt niet bijzonder snel. Jij kunt eigenlijk elke kleur bikini dragen die je wilt. Vooral burned orange, fuchsia roze en neon kleuren lijken voor jouw huidskleur gemaakt. Eigenlijk hoef je jouw bikini alleen af te stemmen op je lichaamsvorm.

Metallic bikini’s voor een donkere huidskleur

Dames met een donkere huid lijken geboren voor het dragen van metallic kleuren. Zoals bikini’s met brons en goudtinten. Ze accentueren jouw mooie donkere tint en maken je een opvallende verschijning. Dat geldt ook voor knalkleuren zoals rood, geel en bloemenprints!

Geruime keuze uit verschillende bikini’s

Nu kun je vast niet wachten met op zoek gaan naar jouw perfecte bikini! Neem een kijkje op de website van My Jewellery, hier vind je een uitgebreid aanbod met bikini’s in alle vormen, maten en kleuren.

*Uitgelichte foto via Shutterstock, overige foto’s via My Jewellery

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button