Zwangerschap

Zwanger van een meisje: een leven vol tutu’s en tiara’s

Drieëndertig jaar, zes jaar verliefd, ruim 1 maand getrouwd en 25 weken zwanger. 2016 is mijn jaar en ik ben in de bloei van mijn leven. Een van mijn spannendste jaren en misschien wel hét spannendste jaar van mijn leven: ik word moeder.

Zwanger van een meisje: een leven vol met tutu’s en tiara’s

Een grote wens is in vervulling gegaan. Ik ben zwanger van een meisje en ik verwacht haar begin november. Dat wordt een leven vol tutu’s en tiara’s!

Ik ben altijd een druk bezette dame die er graag op uit gaat, maar nu moet ik me nu rustiger houden i.v.m. de kleine. Ik denk dat elke vrouw die voor het eerst moeder wordt, hier tegenaan loopt. Je wilt nog zo veel maar de kleine laat het nu al niet toe. Je bent snel moe, je krijgt lichamelijke klachten en je buik past niet overal meer tussen. Hoe moet het dan straks gaan als ze er echt is? Kan je al een loedermoeder zijn voordat de kleine er daadwerkelijk is? Ben ik een loedermoeder in spe?

Voorbereiden op het moederschap

Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden op het moederschap maar ik heb nu al moeite met structuur. Boodschappen worden nog dagelijks gedaan, de was ligt er al weken om opgevouwen te worden totdat we de onderbroeken echt niet meer kunnen omdraaien. De bank ligt me ook nog veel te lekker! Dat moet straks natuurlijk anders. De kleine bepaalt dan ons ritme en ik heb dan veel meer was liggen dan nu. Maar hoe kan ik me goed voorbereiden op het moederschap? Zelf werk ik het beste onder druk maar het zou ook fijn zijn om dat te voorkomen. Wekelijks boodschappen doen, de was meteen opvouwen zodra het droog is, ja.. ik weet het allemaal wel, maar nu nog doen. Story of my life.

Eén grote verrassing

We gaan het zien. Ik kan me daar nu wel druk over maken maar ik denk toch dat het straks vanzelf gaat. Mijn moederinstinct laat me niet in de steek. Deze is nu nog ver te zoeken maar zoveel vrouwen zijn mij vooraf gegaan. Mij moet ook lukken. Ik laat het maar allemaal over me heen komen en zal het per dag bekijken. Het moederschap is één grote verrassing. Ik zorg ervoor dat alles klaar staat voor de kleine en dat is al een goed begin. De kamer meubeltjes zijn besteld, de Maxi-Cosi en kinderwagen staan in de garage en ik kreeg het advies om te stoppen met het aanschaffen van nog meer rompertjes. Het begin is er; nu de rest.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button