Recepten

Pasta met aubergine en Melanza Baba Ganoush

Ik ben dol op pasta’s. En op aubergine. Ook op de Foodybox trouwens, die ik een aantal weken geleden ontving. Ik gebruikte uit deze box al een aantal lekkere producten zoals onder andere het deeg van tante Fanny voor een overheerlijke Flamkuchen. Maar jeetje wat lag die Graffiti aubergine me aan te staren vanuit de Foodybox dus heel lang wachten met het maken van een lekker pastagerecht met de Melanza Baba Ganoush deed ik niet.

Wat is Melanza Baba Ganoush?

Melanza Baba Ganoush is een heerlijk kruidenmengsel zonder toegevoegde troep en zonder zout. Het geeft een heerlijk kruidige, niet overheersende smaak aan je gerecht. Je kunt het gebruiken om een dipsaus mee te maken maar ook voor een pastagerecht is het heel geschikt. Wij namen een bijgevoegd recept als uitgangspunt en gaven daar onze eigen draai aan.

Lees ook: Gevulde aubergine rolletjes

Ingrediënten voor pasta met Melanza Baba Ganoush

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram pasta naar keuze
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaatjes. Mix 2 eetlepels met de Baba Ganoush kruiden. Doe de tomaatjes in de ovenschaal en meng met de helft van het kruidenmengsel. Zet in de oven en roer regelmatig om. Laat in de oven staan voor ca. 15 minuten.

Lees ook: Lunch met gegrilde aubergine

Snij de aubergine in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en roerbak de aubergine tot deze goed gaar en zacht is. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Voeg ook de andere helft van het kruiden-/olijfoliemengsel toe en schep goed door elkaar.

Giet de pasta af en meng deze met het aubergine mengsel in de wok. Schep nu ook voorzichtig de tomaatjes er doorheen. Verdeel over de borden en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button