Ouderschap

Elke dag herkenning met de 365x mama scheurkalender

Je ziet ze op Facebook geregeld voorbij komen, quotes over het moederschap en uitspraken van kinderen. Vaak zó herkenbaar, dat het vanuit jouw woonkamer geroepen had kunnen worden. Sla je er ook nooit eentje over? Verzamel je ze? Deel je ze op je eigen tijdlijn? Dan moet je echt eens hier naar kijken.

365x mama scheurkalender

Een jaar lang elke dag herkenbare, korte stukjes tekst om af te scheuren. Heb je echt een leuke, eentje waar je blij van wordt? Doe hem in een lijstje. Zet het lijstje op een plek waar je het elke dag ziet.

Doet een quote je aan een vriendin denken? Scheur de tekst uit de scheurkalender en stuur deze naar haar op. Zo kreeg ik een tekening van een zwangere vrouw, puffend zittend op een stoel met de vraag “wordt het niet eens tijd?” uit een scheurkalender op de dag dat ik bevallen was. Met precies die datum er op; zo leuk!

Mama zijn is… een paar keer opnieuw moeten beginnen in hetzelfde boek

“Ma-maaaa…. (rolt met haar ogen) doe eens normaal alsjeblieft!”

365x mama scheurkalender | €14,99

Zesde gebod voor een moeder: Gij zult multitasken, organiseren, orde in de chaos brengen. Het is perfect mogelijk om eten klaar te maken en ondertussen te schilderen met je kleuter. Of te telefoneren terwijl je aan het strijken bent met de televisie aan op de achtergrond.

Auteur van de 365x mama scheurkalender is Sofie Vanherpe, freelance journaliste en auteur/redacteur voor o.a. uitgeverij Lannoo. Naast deze werkzaamheden is Sofie hoofdredacteur van het online platform www.mamabaas.com. De illustraties in de scheurkalender zijn van de hand van Emma Thyssen.

*Dit artikel bevat affiliate linkjes

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button