Ouderschap

Babyfoon kopen; alleen geluid of beeld én geluid?

Alle grote benodigdheden voor het kamertje zijn besteld en deels binnen. Volgende week komen de meubelen binnen, waaronder ledikant en commode. We hebben zelfs al een keuze kunnen maken in de matras voor het ledikant. Het was best een zoektocht en we hebben om ons heen velen om advies gevraagd en goed rondgekeken. Maar uiteindelijk hebben we voor de makkelijke weg gekozen, het advies van de Consumentenbond ter harte genomen en gekozen voor “Het Beste uit de Test” AeroSleep matras.

Maar nu; Welke babyfoon kopen?

Maar nu hebben we een nieuwe zoektocht; we gaan dit keer op babyfoon jacht. En natuurlijk is de grote vraag: Kiezen we voor een babyfoon met of zonder camera? Een babyfoon met camera is onwijs luxe en niet perse nodig, maar het kan je wel geregeld een aantal trappen naar boven schelen. En hoe fijn is het om naar je kindje te kijken terwijl ze lekker ligt te slapen, boven in haar bedje. Maar het kan je ook paranoia maken; constant kijken naar je kind en opspringen bij elk kuchje of bij elke beweging.

Ooit zag ik op een verjaardag een stel wat hun kindje had meegenomen. Ook de babyfoon kwam mee maar dan zonder camera. Heel de avond zaten ze met hun babyfoon tegen hun oor aan, luisterend of hun kind geluid maakte. Ik voelde me bijna schuldig dat ik zo hard praatte! Op z’n moment kan een camera goed van pas komen. Een ander vriendin van mij had een babyfoon gekregen van haar zus, maar die had zo en nu dan kuren. Dus uiteindelijk heeft ze de babyfoon uitgezet en nooit meer een nieuwe gekocht. Zij heeft de babyfoon totaal niet gemist. Dan maar een paar keer meer naar boven lopen. Is ook nog goed voor je conditie!

Babyfoons getest

Ik ben er nog niet uit. Een babyfoon met camera is gewoonweg heel handig en een luxe, maar ik ben bang dat ik er een beetje paranoïde van word. Er zijn natuurlijk ook versies waar je de camera van uit kan zetten. En een gewone babyfoon is ook prima. Uiteraard heb ik al wat onderzoek gedaan en de Consumentenbond.nl, Kieskeurig.nl en andere webshops geraadpleegd. Ik kwam op de volgende babyfoons tegen, met en zonder camera.

Babyfoon kopen met alleen geluid:

Babyfoon kopen met beeld en geluid:

De Consumentenbond geeft aan dat uit de testen is gebleken dat geluid toch boven beeld gaat. Babyfoons met beeld zijn vaak duurder maar dat kan je niet terug vinden in de kwaliteit. En zo hebben zij ook geen aanraders bij babyfoons met beeld, wat mij enorm verbaasd. Veel moeders om mij heen hebben zo’n babyfoon. Is het toch dan meer het gemak en dat je je baby even snel kunt zien, voordat je actie onderneemt? Nu ik een mini onderzoek heb gedaan, neig ik toch meer naar een babyfoon met alleen geluid. En misschien wel de Beste uit de Test en Beste Koop uit de Consumentenbond onderzoek of de nr. 2 van de Consumentenbond én Kieskeurig.nl, namelijk de Alecto DBX-88 Dect Babyfoon. Deze ziet er namelijk leuk uit en het oog wil ook wat!

Welke babyfoon heb jij gekocht en waarom heb jij hiervoor gekozen?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button