Ouderschap

18x pieken en dalen in het leven van een peuter

Hoge pieken, diepe dalen, zo blij als een kind afgewisseld met intens verdriet: Het peuterleven van Fender zit vol highs en lows.

Het is ook niet zomaar wat wanneer je…

1. Om 05:00 uur ’s ochtends met nog maar één oog open het lumineuze idee krijgt dat buiten de vogeltjes ook al wakker zijn en begint te roepen dat je jas aan wilt.
2. Papa het wel leuk vond om je mama haar naam te leren zodat je nu iedere keer mama bij haar voornaam noemt. Mama zelf vindt het zo grappig, ze lacht erbij als een boer met kiespijn.
3. Eenmaal buiten om 06:30 uur jouw te kleine laarzen (note to di mama: ritueel verbranden die laarzen) per sé aan wilt, mama je dikke peutervoetjes in de laarzen moet prutsen – want ja JIJ wou die laarzen aan – je vervolgens trots rondstapt en mama ondertussen bang is dat één van je kleine teentjes aan het afsterven is.
4. Wel je banaan wilt pellen maar niet wilt opeten. Iets met milieu en verspilling enzo.
5. Papa een dansje heeft bedacht op “Schudden” van Def Rhym: it’s all in the name. Jij vindt het maar al te leuk en staat enthousiast met je peuterheupjes te bouncen en roept met een brede grijns “zak, zak, zak”. De onschuld…
6. Alles lekker vindt wat vet is. Payback time voor je mama die natuurlijk veeeeel te gezond gegeten heeft terwijl je in haar buik zat. De horror!

Lees ook: Je peuter is voor het eerst verliefd

7. Bij bedtijd je je diepgewortelde wens van ’s ochtends nog niet vergeten bent en wederom wéér je jas aan wilt. Mama speelt inmiddels met de gedachte om je maar met jas en al in bed te stoppen.
8. Iedere wildvreemde die je tegenkomt op de fiets, op straat of zelfs in de auto begroet met een “heuj” en een opgestoken handje. Dat de bewuste passant nog anderhalve kilometer van ons vandaan is, is slechts detail.
9. Every freakin’ time – uitzinnig van woede begint te krijsen als papa of mama het huis verlaat – hoe dúrven ze! – maar wanneer mama je naar het kinderdagverblijf brengt je meteen lekker bij de leidster op schoot klimt en mama begint uit te zwaaien. “Dag, mama!”
10. Papa en mama op zondag lekker nog in bed liggen te chillen terwijl Pingu ter vermaak aan staat, jij dat geen blik waardig keurt, er wederom na vijf minuten genoeg van hebt en mama alvast haar kleren brengt. Zelfs de BH en bijpassend slipje wordt persoonlijk aangegeven door meneer, zolang we maar uit bed gaan.

Lees ook: Voor het eerst naar de bioscoop

11. Zelluf bij de deur gaat staan als je naar bed wilt. Sterker nog, vandaag liep je helemaal zelf naar boven, ging je bij je bedje staan en vertelde je papa dat je wou “lapen”. SMELT.
12. Al een high-five en een boks kan geven. Die grijns van jou erbij, te lief!
13. Papa en mama tijdens het avondeten probéren om aan elkaar te vragen hoe hun dag was maar er na letterlijk twee seconden al gejank en gekrijs uit jouw peuterbekkie komt omdat jij het alleenrecht op aandacht hebt.
14. Überhaupt een aversie hebt tegen eten samen met papa en mama maar wanneer er visite mee eet je een E. N. G. E. L. T. J. E. bent.
15. Een gezonde (lees: overmatige) interesse hebt voor de W.C. Vooral wanneer papa naar de W.C. gaat moet er grondig geïnspecteerd worden wat daar gebeurt en hoe dat precies functioneert. Een bioloog is er niks bij.

18x pieken en dalen in het leven van een peuter - AllinMam.com
16. Tegenwoordig al heel veel woordjes kan zeggen. Het woordje van de week is “ezus”, wat uiteraard heel logisch peuter vocabulair is voor “ezels”. Het is maar goed dat we niet in een Spaanstalig land wonen bedacht je mama zich laatst.

Lees ook: 8 tips voor het verwijderen van opgedroogd snot

17. Je zo snel en sneaky weg kan glippen dat zelfs de leidster van het kinderdagverblijf laatst bij het ophalen verontschuldigend vertelde dat ze je al een paar keer kwijt was die dag en je vervolgens weer terug vond bij de babybedjes terwijl je daar niet mag(!) en kan(!) komen. Hoe dan?!
18. Heel goed kan assisteren bij allerhande klusjes in en om huis. Vaatwasser, veger en stofzuiger zijn favoriet. Helaas voor jou wat minder favoriet bij mama. Sssst niet verder vertellen!

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button