Recepten

Recept salade in een potje; leuk en ook nog eens verantwoord

“Misschien kun jij het me dan uitleggen… wat is er praktisch aan het eten van sla uit een potje..?” kreeg ik als vraag bij een foto van deze salade op Instagram. Nou, eigenlijk heb ik geen idee! Het is helemaal niet praktisch maar het staat gewoon leuk. En mijn idee is, wanneer je de tijd hebt en je eten een beetje leuk aankleed, je er meer van geniet. En ik ben gewoon dol op glazen weckpotjes! Ik heb ze in diverse maten en ik gebruik ze o.a. voor yoghurt/kwark, fruit, pesto’s, nootjes en nog heel veel meer andere lekkernijen.

Voor deze salade gebruik ik een pot met een diameter van 11 cm, hij loopt tabs toe naar beneden en hij is (toevallig) ook 11 cm hoog.

Lees ook: recept voor carpaccio in een glaasje

Recept salade in een potje

Nu lijkt het inderdaad heel onhandig om salade in een potje te eten, sla heeft natuurlijk heel veel volume. Maar wanneer je dat eerst fijn snijdt en er een lekkere dressing doorheen mixt neemt het volume enorm af en gaat het helemaal goed komen.

Ingrediënten salade in een potje

  • 1 glazen pot
  • 50 gram sla
  • 1/2 avocado
  • 1/4 courgette
  • 3 plakken kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamico
  • 1/2 eetlepel pijnboompitten
  • snufje zeezout

Bereidingswijze

Snij de sla fijn. Mix de balsamico met een halve eetlepel olijfolie in een bakje en voeg een snufje zeezout toe. Leg de sla in een diep bord en mix de dressing er doorheen. Snij de courgette in kleine stukjes.

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Leg apart wanneer ze klaar zijn en gooi de andere halve eetlepel olijfolie in de pan. Bak de courgettestukjes tot ze zacht zijn en een lekker kleurtje hebben.

Lees ook: salade met gerookte kip en portobello

Doe nu de sla in het potje. Snij ondertussen de halve avocado in stukjes. Laat de courgette iets afkoelen en doe bovenop de sla in het potje. Daar bovenop de avocado. De kipfiletplakjes kun je fijn snijden en ook als laagje toevoegen maar je kunt de plakjes ook oprollen zoals op de foto.

Stooi de pijnboompitten er overheen en druppel eventueel nog wat balsamico bovenop als “topping”.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button