Baby/dreumes

Nieuwe ouders: 8 essentiële babybenodigdheden voor de perfecte start

Het moment waarop je voor het eerst ouder wordt, is ongetwijfeld enorm spannend. Maar naast vreugde brengt het verwelkomen van een baby in je leven ook een hele reeks uitdagingen met zich mee. Voordat je de wieg kunt schommelen en luiers kunt verschonen, moet je namelijk de juiste babybenodigdheden in huis halen. Benieuwd de welke? Aan de hand van volgend lijstje vergeet je alvast niets. 

Babykleding

Baby’s groeien snel, dus het is belangrijk om een verscheidenheid aan babykleding in verschillende maten te hebben. Denk aan schattige rompertjes, bodysuits, pyjama’s, sokjes, mutsjes en wantjes, afhankelijk van het seizoen en het klimaat waarin je baby wordt geboren.

Babybedje

Een veilige en comfortabele slaapplaats is een absolute must. Investeer in een wieg, ledikantje of co-sleeper, afhankelijk van je voorkeur. Zorg er voor dat het bedje voldoet aan de veiligheidsnormen.

Luiers

Je zult verrast zijn hoeveel luiers een pasgeboren baby dagelijks gebruikt, waardoor het kostenplaatje om hem te verzorgen op kan lopen. Maak daarom gebruik van je kraamgeld om een voorraad aan te leggen. Dilemma tussen wegwerpluiers en herbruikbare luiers? Kijk hiervoor naar je levensstijl. Vergeet ook niet om billendoekjes en luierzalf in te slaan. 

Babyvoeding

Of je nu borstvoeding geeft of flesvoeding, zorg voor de essentiële benodigdheden. Borstvoedende moeders hebben mogelijk een borstkolf en opslagcontainers nodig, terwijl flesvoedende ouders flesjes, speentjes en melkpoeder moeten voorzien.

Babybadje en verzorgingsproducten

Je baby schoonhouden is belangrijk, en een babybadje maakt het een stuk gemakkelijker. Voorzie een comfortabel badje met voldoende ondersteuning voor je kleintje. Onthoud daarnaast dat baby’s een zachte en gevoelige huid hebben, dus investeer in kwaliteitsvolle babyshampoo, babyzeep, lotion, een nagelknippertje en een zachte haarborstel.

Kinderwagen

Is het een prachtige, zonnige namiddag? Dan is dit het ideale moment om een uitstapje te maken naar het park. In dat geval kan je kleintje mee in de kinderwagen. Kies er opnieuw een die past bij je levensstijl en opbergmogelijkheden biedt.

Autostoeltje 

Veiligheid in de auto is van het grootste belang. Zorg ervoor dat je een geschikt autostoeltje hebt dat voldoet aan de geldende normen. Het autostoeltje moet correct worden geïnstalleerd voordat je met je baby in de auto stapt.

Naast deze essentiële items zijn er uiteraard nog veel meer zaken waar je aan moet denken zoals een luiertas, babyfoon, luieremmer, kamerinrichting en babyverzorgingsproducten zoals babyveilige paracetamol voor noodgevallen. Onderschat de kosten van een baby zeker niet en maak gebruik van je geboortepremie om hem goed te kunnen verwelkomen. 

Zit je met vragen? Raadpleeg het internet of ga in gesprek met andere ouders. Vraag hen om advies voordat je grote aankopen doet. Wat voor de ene ouder werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Persoonlijke voorkeuren en omstandigheden kunnen van invloed zijn op wat je nodig hebt.

Back to top button