Wonen

De nieuwste badkamer trends

Een badkamer is vandaag de dag zo veel meer dan alleen ‘die ruimte waarin je doucht’. De badkamer anno nu, is een badkamer die niet alleen maar functioneel en praktisch is. Het is een ruimte die sfeervol is ingericht en waarin je je heerlijk kunt ontspannen. Als je van plan bent om je badkamer te renoveren of compleet te vernieuwen, dan denk je hier van tevoren natuurlijk goed over na. Je hebt zoveel te kiezen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt het liefst een moderne badkamer, zodat je de eerste tien jaar vooruit kan. Dit zijn de badkamer trends van nu!

Breng kleur in je badkamer

De tijd van badkamers die heel steriel wit van kleur zijn ligt echt achter ons. Een eigentijdse badkamer heeft kleur! Kleur in je badkamer brengt sfeer en geeft je badkamer tegelijkertijd een heel stijlvolle uitstraling. Met name de kleur zwart is erg populair. Een fraai badkamermeubel met wat kleur van bijvoorbeeld Villeroy en Boch is een eyecatcher van jewelste en is betaalbaarder dan je denkt. Je kunt er ook voor kiezen om kleur in wat minder grote items terug te laten komen. Denk hierbij aan een zwarte of goudkleurige kraan of accessoires in een bepaalde kleur.

Muur- en vloertegels voor in de badkamer

Het uitzoeken van muur- en vloertegels is ook zo’n dingetje, waarbij je er al snel achter komt dat het niet meevalt om een keuze in te maken. Heb je eenmaal kennisgemaakt met Terrazzo tegels, dan is de knoop misschien snel doorgehakt. Deze trendy muur- en vloertegels zijn decoratief (vaak gespikkeld) en combineren makkelijk met andere tegels. Ze zijn in verschillende afmetingen te koop en met deze tegels creëer je gemakkelijk een heel eigen look.

Dáááág rechthoekige spiegels!

Heb je nu nog een rechthoekige spiegel in je badkamer? Dat kan in je nieuwe badkamer echt niet meer. Tenminste, als je de trend wil volgen. En daar is in dit geval echt wel iets voor te zeggen. Ronde spiegels geven je badkamer direct een ‘ander gezicht’. Durf te combineren en kies voor bijvoorbeeld twee ronde spiegels van verschillend formaat. Staat super! Als dit te gewaagd is voor je, kies dan voor een fraaie spiegel met ingebouwde verlichting.

De nieuwste badkamer trends - AllinMam.com

Badkamer verlichting

Goede verlichting is essentieel in je nieuwe badkamer. En ja, deze moet wel degelijk functioneel zijn. Je wilt immers wel goed kunnen zien of je haar goed zit. En wat te denken van jezelf opmaken? Kun je maar beter goed zien wat je aan het doen bent. Functioneel gaat gelukkig tegenwoordig hand in hand met sfeervol. Ga voor badkamerverlichting die je kunt dimmen, zodat je niet ‘in the spotlights’ in bad zit of onder de douche staat. Helemaal van deze tijd zijn? Dan kies je niet voor inbouwspots, maar voor loshangende verlichting.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button