Wonen

Tips voor het creëren van een sfeervolle loungehoek in de tuin

Een leuke loungehoek creëren in de tuin doe je met het juiste tuinmeubilair, sfeervolle verlichting en stijlvolle accessoires. Zo geniet je optimaal van jouw buitenruimte. Jouw tuin is namelijk dé plek om lekker te ontspannen, te eten met vrienden en lekker uit te rusten. Een loungehoek kun je op het terras maken, maar ook ergens anders in de tuin. Bijvoorbeeld onder een karakteristieke boom, dichtbij de vijver of op een ander mooi plekje in de tuin. Wil jij ook optimaal genieten van het buitenleven? Zo creëer je zelf een leuke loungehoek.

De juiste tuinmeubels kiezen

Een loungehoek is niet compleet zonder comfortabel meubilair. Een buitenbank of loungebank van goede kwaliteit om lekker op te kruipen met een goed glas wijn en een fijn boek. Kies bij voorkeur voor natuurlijke materialen, zoals rotan of hout. Dit geeft de loungehoek extra sfeer. Daarnaast past dit materiaal natuurlijk ook perfect bij al het groen in jouw tuin. Naast een stevige loungebank met zachte kussens, kun je jouw loungehoek ook compleet maken met een zonnebed of een schommelstoel. Stem de grootte van het meubilair af op de ruimte die je beschikbaar hebt. Zet de loungehoek niet te vol, zo behoud je een ruimtelijk effect. Kies voor 2 rechte tuinbanken of een wat grotere hoekbank als je de ruimte hebt. Meer inspiratie kun je opdoen bij Latour tuinmeubelen.

Zonnedoek of pergola

Wil een loungehoek met voldoende schaduw? Kies dan voor een overkapping van zonnedoek. Deze kun je bevestigen aan de boom of de schutting. Heb je deze niet beschikbaar in de buurt van de loungehoek? Dan kun je ook een pergola met een zonnescherm plaatsen. Sommigen zijn zelfs waterdicht. Dat betekent dat je ook lekker buiten kunt blijven zitten als je plotseling te maken krijgt met een zomerse regenbui.

Extra gezelligheid creëren met een vloer

Een loungehoek in de tuin mag best een klein beetje op een huiskamer lijken. Maar dan vergeven van groen natuurlijk. Kies daarom ook voor een vloer als je zelf een sfeervolle en leuke hoek wilt creëren. Dat kan met houten vlonders bijvoorbeeld. Ook een buitentapijt is een prima en budgetvriendelijke keuze. Deze zijn waterdoorlatend zodat je ze eigenlijk altijd buiten kunt laten liggen. Een tapijt of een houten vloer geeft direct een warme ambiance.

Lees ook: Tips voor meer privacy in je tuin

Geurende planten in mooie bloempotten

Planten creëren een gezellige en ontspannen sfeer tussen buitenmeubilair en de andere accessoires. Ze mogen dus ook zeker niet ontbreken in een leuke loungehoek. Kies voor planten of bloemen in losse bakken of hanging baskets. Deze kun je makkelijk verplaatsen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je de planten wilt beschermen tegen de felle zon. Stem de kleur van de planten of bloemen af op de kussens in de loungebank of op de vloer. Zo creëer je rust en eenheid. Kies bloeiers die lekker ruiken of verse kruiden. Dat is vooral een aanrader als je jouw loungehoek compleet wilt maken met een buitenkeuken of barbecue.

Sfeervolle accessoires en verlichting

Naast een tuinbank, een vloer én mooie planten, kun je de loungehoek in de tuin ook compleet maken met sfeervolle accessoires. Zoals grote windlichten voor kaarsen of een tafelhaard op bio-ethanol. Dat voorziet je ook tijdens de frisse avonden van een heerlijke warmte. Ook een warm plaid op de tuinbank is heerlijk als het s’ avonds wat kouder is. Ook tuinverlichting is een echte sfeermaker. Je kunt kiezen voor 1 of 2 grote lichtpunten met zacht licht, of de loungehoek in de tuin voorzien van diverse kleine lampjes. Heb je nog geen stroompunt in jouw tuin? Dan is ook verlichting op zonne-energie een prima optie. Dat is natuurlijk ook nog eens heel milieuvriendelijk. Gebruik in elk geval zacht licht. Het gaat immers om de sfeer en ambiance. Zorg ervoor dat de verlichting die je koopt waterdicht is.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button