Indonesië

Bali | Eilandhoppen met kinderen

Voor veel ouders met (kleine) kinderen is uitgebreid eilandhoppen door Indonesië geen optie. Wil je bijvoorbeeld naar Sumatra en Java of naar de kleine Sunda-eilanden, dan heb je een verhoogd risico op malaria en/of zijn de reisafstanden te groot. Niet bepaald ontspannen met ongeduldige kinderen op de achterbank. Daarom kiest RiksjaKids er bewust voor om alleen Bali aan te bieden als zorgeloze familiebestemming: een compact en malariavrij eiland. Maar wie zegt dat je tijdens je Bali-reis niet alsnog kunt eilandhoppen? No problem! Slippers aan, snorkels mee en stap aan boord.

Op een onbewoond ei-ei-eiland

Terwijl je in het zuiden van Bali rondom het populaire Kuta nog net niet elleboog-aan-elleboog op het strand ligt, vertoef je op een paar uurtjes rijden richting het noordwesten in een oase van rust. Voor de kust ligt daar een verlaten eilandje, omringd door kleurrijk koraal. Snorkels en flippers zijn onmisbaar tijdens een boottrip met je gezin. Vinden je kinderen het nog een beetje te spannend? Dan zijn er passende reddingsvesten aan boord, zodat ze relaxed kunnen dobberen. Doe een wedstrijdje “blauwe visjes tellen” en schiet om en om jullie onderwatercamera vol. Ook als je kinderen nog te jong zijn om te snorkelen, dan is het de moeite waard om hier te vertoeven. Je vult je dagen moeiteloos met zandkastelen bouwen en pootjebaden, want het water aan het rustige strand is ondiep en loopt langzaam af.

Mini-Bali bounty eiland

Op een klein uurtje varen van Zuidoost-Bali vind je de tweelingeilanden Nusa Peneeda en Nusa Lembongan. De eerstgenoemde is het grootst, maar op het intieme Nusa Lembongan vind je droomachtige baaien tussen de rotskliffen en fijne familieaccommodaties met een wauw-factor. Oudere kinderen kunnen hier volop snorkelen, een introductieduik doen of een surflesje volgen. Ook kun je boottrips maken door de mangroves en zijn er fietsen te huur om lokale dorpjes te bereiken. En dat alles met een typisch Balinese sfeer tussen kleine tempels en bloemoffertjes. Voor ons is dit echt Bali in het klein, maar dan met nóg mooiere stranden!

Gezelligheid op schiereiland

We smokkelen een beetje door hier Tanjung Benoa te noemen, want deze peninsula zit slechts met een puntje vast aan het zuiden van Bali en heeft een bountywaardige vibe door de mooiste uitgestrekte stranden. Het is dan ook een favoriet onder reizende gezinnen en een ideale plek om speelkameraadjes voor je kids te vinden. Zo kun je zelf lekker neerstrijken op het strand en je in een boek verdiepen, terwijl je kinderen zich vermaken met waterpret en ravotten in het warme zand. Ondanks de populariteit hoef je hier niet bang te zijn voor massatoerisme en talloze all-inclusive resorts zoals in het nabij gelegen Nusa Dua, want het plaatsje Benoa zelf is knus en telt maar een handjevol winkeltjes en eettentjes.

Deze tips en tops zijn samengesteld door Maartje, reisspecialist van BaliKids, onderdeel van RiksjaKids. De BaliKids-reisspecialisten weten precies wat er komt kijken bij het plannen van jouw ideale gezinsreis, omdat ze zelf ook vaak op avontuur gaan met hun kinderen. Zij kennen uit eigen ervaring de plekjes voorbij het meest toeristische Bali.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button