Indonesië

Bali met kinderen; zó veel te doen en te zien!

Het is hier geweldig in Ubud! Bali met kinderen is echt zo leuk en goed te doen. De prachtige natuur, de fijne mensen, de mooie cultuur… it’s all over the place en je snuift het overal op!

Met kinderen fietsen op Bali

Vandaag gaan we fietsen op mountainbikes. De tocht begint met een klein ontbijt op mooie lokatie met prachtig uitzicht op één van de vulkanen. Van te voren hebben we bedacht dat Eva ook zou gaan fietsen en ze staat dan ook stoer klaar met haar fiets. Maar het gaat wel erg hard bergafwaarts en we hebben geen rekening gehouden met handremmen (heeft ze thuis nog niet); het gaat meteen al mis en ze wil niet meer fietsen.

Met kinderen fietsen op Bali - AllinMam.com

Ze zit voor een groot gedeelte van de fietstocht bij de gids op de stang of in het busje. Gelukkig vindt ze het op deze manier ook erg leuk. Martijn zit bij Hans achterop en kijkt zijn ogen uit. De tocht gaat langs rijstvelden, dorpjes en we krijgen uitleg bij een Kampung. Het is echt fantastisch, misschien wel het mooiste en leukste wat we tijdens deze reis ondernemen.

Wandelen vinden we ook geweldig en kun je heel goed in Ubud, de omgeving is zo mooi. Tempels, grotten, rijstvelden, langs de huisjes van de lokale bevolking… het is echt prachtig én indrukwekkend.

Olifanten op Bali

Een hoogtepunt van de reis, zeker voor de kinderen, is het dagje naar de olifanten. We kunnen onbeperkt olifanten voeren, aaien en met ze op de foto. Eva maakt zelfs nog een ritje op de rug van een olifant! Martijn durft niet, maar heeft zonder dit ritje ook een geweldige dag.

Uiteraard hebben we de kamer en veranda versierd met ballonnen zodat het haar niet kan ontgaan wanneer ze wakker wordt; Eva is jarig vandaag! Als cadeau hebben we een “Eva’s 6e draken-vlieger” gekocht. Ook hebben we een verjaardagshoed gemaakt van bananenbladeren en een verjaardagstaart besteld, inclusief een kaarsje met cijfer 6. Ook het hotel-personeel is erg attent; Eva krijgt leuke haar-elastiekjes met bloemen erop. Vandaag is háár dag en zij mag kiezen wat we de hele dag gaan doen. Ze wil eerst zwemmen en aan het einde van de dag naar een Fish-spa. En dus liggen we de hele dag aan het zwembad. ‘s Avonds eten we in de Pizzeria waar we al 2x eerder geweest zijn; vinden ze zo’n leuk restaurant! Waarschijnlijk omdat ze er tafelvoetbal hebben. Helaas is de tafelvoetbal kapot… Ietwat teleurgesteld zijn ze wel hierdoor.

Onze huurauto op Bali

We hebben de grootste lol om onze huurauto, een koekblik wat moeite heeft bij iedere heuvel maar die ons wél op elke plek brengt waar we naartoe willen. We verbazen ons nog steeds om de in onze ogen erg onlogische en onduidelijke bewegwijzering. Verkeersregels lijken ze hier niet te hebben; het recht van de sterkste geldt, zowel bij inhalen als op kruispunten. Alles en iedereen rijdt kris kras door elkaar. Op scooters is het verplicht een helm te dragen vanaf 17 jaar. Is dat even vreemd, aangezien je zo ongeveer op elke schooter kindjes ziet zitten. Levensgevaarlijk! Op deze regel zijn uiteraard ook weer uitzonderingen van toepassing; mensen met feestkleding op weg naar een ceremonie hoeven geen helm te dragen. Want stel je voor dat je haren in de war raken… heel bijzonder!

Bali met kinderen; einde in zicht

Het einde van onze Azië-reis nadert… De tijd vliegt! Deze laatste week maken we allerlei leuke dingen mee. Onze volgende bestemming is Lovina. Hiervoor rijden we door de bergen richting het noorden, een ritje van ca. 2,5 uur. We slapen in een mooi hotel, met speeltuin, 2 zwembaden, een boomhut en veel Nederlandse kindjes. Paradijs voor Eva en Martijn!

Vanuit Lovina maken we o.a. nog een trip waarbij we op zoek gaan naar dolfijnen. En die vinden we, zittend in een mini-bootje midden op zee. We zien er echt gigantisch veel en van heel dichtbij. Wat een spektakel! Het was het vroege opstaan in de ochtend dubbel en dwars waard.

En dan zit het er op… We gaan alweer naar huis! Nog een laatste duik in het zwembad en onze koffers inpakken. We hebben 7 fantastische weken gehad waarin we gelukkig geen van allen echt ziek zijn geweest. Eva en Martijn hebben veel geleerd en gezien; hoe andere mensen leven, wonen, eten, geloven, naar school gaan, heel arm zijn of juist veel geld hebben. Ze zijn in 7 weken tijd zo wijs geworden!

Gelukkig hebben we na thuiskomst nog een weekje vrij om te acclimatiseren en leuke dingen te doen. Het zal wel even wennen zijn; niet meer met z’n vieren op 1 kamer slapen, ‘s morgens weer haasten en elkaar niet meer 24/7 zien.

We kijken uit naar onze volgende trip welke naar Vietnam zal gaan en hopen dat jullie dan weer mee lezen!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button