Weekend weg

Een weekend in de Beerze Bulten Youpi Lodge

Vroeger heb ik als kind met de familie voor mijn gevoel zo ongeveer alle vakantieparken in Nederland bezocht. Maar liefst 3x per jaar trokken we er met oma en alle ooms, tantes, neefjes en nichtjes op uit. Maar bij de Beerze Bulten zijn we echter nooit terecht gekomen. Sterker nog, ik wist van het bestaan van dit vakantiepark niet eens af! Tot mijn zwager en schoonzus enthousiast vertelden over hun weekend in een Beerze Bulten Youpi Lodge. Als we vernemen dat ze er voor een tweede keer naartoe te gaan worden we wel heel nieuwsgierig; wat maakt dit vakantiepark zo leuk en waarom alwéér die Youpi Lodge? Hoog tijd dat ook wij er eens een kijkje gaan nemen.

Vakantiepark de Beerze Bulten

We vinden de Beerze Bulten in het plaatsje Beerze, vlakbij Hardenberg en dus niet ver weg van de grens met Duitsland. Voor de oorsprong van de Beerze Bulten moeten we terug naar 1949, toen Gerrit Jan Hagedoorn een stuk grond kocht en hier een kampeerterrein van maakte. De camping groeide snel en door de bouw van een zwembad in 1972 was de Beerze Bulten een van de eerste campings met een openluchtzwembad.

In de jaren erna werd het de camping steeds verder en verder uitgebreid. Inmiddels beschikt het over een enorme binnenspeeltuin het Giga Konijnenhol, een groot buitenspeelterrein het Giga konijnenveld, een wellness centre, een binnen- en buitenzwembad en zijn er naast campingplaatsen maar liefst 12 verschillende accommodaties te huren.

Een weekend in de Beerze Bulten Youpi Lodge

Wij mogen een weekend lang verblijven in een Beerze Bulten Youpi Lodge: een superleuke houten accommodatie. Er zijn 2 slaapkamers voor 2 personen in de Youpi Lodge en in de woonkamer is een vide waar ook nog eens plek is voor 2 personen. Je raadt vast al waar de kinderen willen slapen: op de vide natuurlijk! Het is boven wel bukken geblazen want de vide bevindt zich onder een schuin dak, maar in het midden is meer ruimte door een dakkapel.

De lodge is gezellig ingericht en aan details is gedacht. Leuke lampen, grappige dingen aan de muur en leuke spulletjes op tafel. Er hangt een bepaalde sfeer: ik kan niet goed benoemen wat het precies is. Scandinavisch door al het hout? Of toch weer Afrikaans door de vorm van de lodge en de veranda? Het voelt in ieder geval prettig!

Beerze Bulten Youpi Lodge - AllinMam.com

De eerste middag hebben we nog wat zon, zitten we lekker op de veranda en genieten van de omgeving. Het doet toch ook wel weer een beetje denken aan Frankrijk, door de hoge bomen en de dennennaalden- en appeltjes op de grond. Wat meteen opvalt zijn de vele kleine speelplekken voor kinderen; bij elk groepje Youpi Lodges vind je wel een zandbak en een schommel. De lodges staan een beetje in een cirkel opgesteld zodat je vanuit elke lodge goed zicht hebt op je kinderen.

Ballonfestival Hardenberg

Tijdens het bestuderen van het Beerze Bulten programma zien we dat er een luchtballonfestival in Hardenberg is, dus we besluiten daar naartoe te gaan. Het is nog even spannend of de ballonnen wel de lucht in kunnen want er staat eigenlijk te veel wind. We drinken koffie in een leuk tentje en de kinderen vermaken zich even op de aanwezige kermis. Maar uiteindelijk gaan de luchtballonen, 1,5 uur later dan gepland, toch 1 voor 1 omhoog. Bijzonder om een keer van dichtbij te zien!

De Youpi Lodge: comfortabel en gezellig!

Na 1 nacht slapen kunnen we zeggen dat de bedden heerlijk liggen. Goede kussens, lekker dikke matrassen en een fijn dekbed. Het is allemaal schoon en ook de badkamer is ruim en fijn in gebruik. In de woonkamer vind je een gaskachel die gezellig aan kan wanneer het buiten wat kouder is. Lekker onder een dekentje wegzakken onder de losse kussens op de bank, terwijl je naar je favoriete tv programma kijkt op televisie… ik zeg: niets mis mee! Maar het is zomer en weer of geen weer: wij willen naar buiten!

Giga Konijnenhol

Helaas is het dit weekend slecht weer en regent het veel. Niet heel hard, maar wel té hard om buiten te spelen of leuk een lange wandeling te maken. Maar dat is bij de Beerze Bulten geen probleem want hier hebben ze het Giga Konijnenhol! Een enorm ondergronds speelparadijs waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Afgelopen winter is het Giga Konijnenhol verbouwd zodat er nu nog meer leuke dingen te doen zijn. Er kan lekker gegeten worden, er is een gedeelte aangebouwd waar de kinderen kunnen spelen met mega ballen op enorme netten en kunnen klauteren over een soort hangbruggen van touw. Ook de bowlingbaan is nieuw; genoeg te doen dus wanneer het buiten slecht weer is!

Bultje’s theatershow

In de middag nemen we plaats op de bankjes bij Bultje’s theatershow. Bultje komt samen met zijn vrienden de kinderen en hun ouders een half uur lang vermaken en de meeste kinderen hebben er zin in; wat een lawaai! Ontzettend leuk om iedereen zo enthousiast te zien en het is wel duidelijk dat er veel kinderen zijn die hier niet voor de eerste keer zitten. Het theater bevindt zich ook in het Giga Konijnenhol dus als er kinderen zijn die liever verder spelen dan kan dat net zo makkelijk.

Mooi aan het theater is dat met mooi weer de enorme glazen pui open kan. Het enig wat vervolgens gedaan hoeft te worden is het omdraaien van de decorstukken. De kinderen gaan samen met de ouders buiten zitten op de stenen treden en dan is daar zomaar ineens een buitentheater. Goed over nagedacht!

Giga Konijnenveld

Echt zó jammer dat het veel regent; ook op zondag komt er aardig wat water naar beneden. Maar we willen natuurlijk wel dat Giga Konijnenveld van dichtbij bekijken. We trotseren de regendruppels en lopen over de camping richting de grote houten speelgoedtoestellen, waar de kinderen vervolgens over het hout heen glibberen. Ik kan me voorstellen dat het hier met mooi (en in ieder geval droog) weer een drukte van jewelste is; dit is het paradijs voor kinderen! Lekker klimmen, klauteren en spelen met water en zand. Om het veld heen zijn veel kampeerplaatsen gesitueerd waarvan er zo te zien veel permanent worden verhuurd.

Camping de Beerze Bulten

We willen toch wel heel graag heel de camping rond lopen en ondanks de regen doen we dat ook. Het is een grote camping maar wel overzichtelijk. Mooie ruime plekken voor caravans, campers en tenten. Op bepaalde plekken voelt het alsof ik in Frankrijk op een camping loop, door de hoge dennenbomen en de vele dennennaalden op de grond. Alleen de regen en de temperatuur vertellen me dat ik gewoon in Nederland ben :-) Waar de naam Beerze Bulten vandaan komt lijkt duidelijk te worden bij het zien van de heuvels die wel her en der over het terrein tegenkomen. Wat opvalt is dat ook hier op de camping, net als bij de vaste accommodaties, op veel plekken speeltoestellen staan. Op bepaalde plekken zijn de kampeerplekken zelfs om een kleine speelplek heen gesitueerd; ideaal wanneer je hier met kleine kinderen verblijft.

Beerze Bulten is autovrij

Wat ook een rustig gevoel geeft is dat het hele vakantiepark autovrij is, dan laat je toch je kleine kinderen met een geruster hart rond rennen. Auto’s mogen mee naar de accommodatie op aankomst- en vertrekdagen en moeten voor de rest van de tijd geparkeerd staan op de parkeerplaats bij de ingang. Op een aantal plekken op het park staan bagagewagens waarmee spullen (boodschappen bijvoorbeeld) vervoerd kunnen worden van de auto naar je accommodatie.

Camping Beerze Bulten - AllinMam.com

Sanitair op camping de Beerze Bulten

Over de camping verspreid vind je 4 sanitairgebouwen. Voor de grootte van de camping vind ik dit eigenlijk wat weinig. Vooral met kleine kinderen is het fijn wanneer je niet al te ver hoeft te lopen voor een toiletbezoek, zeker in de avond. Dit is dus iets om bij het reserveren van een kampeerplaats op de camping van de Beerze Bulten rekening mee te houden, dat je een plek uitkiest niet te ver bij een sanitairgebouw vandaan. De gebouwen hebben wel een behoorlijke capaciteit en alles ziet er keurig en ruim uit. Voor baby’s is er een speciaal afsluitbare ruimte met babybadjes en ook aankleedkussens zijn hier aanwezig.

Douchen gaat met een Sep Key: een blauwe “sleutel” die je bij inchecken ontvangt. Voor de sleutel betaal je een borg en je kunt hem opwaarderen in elk sanitairgebouw (met 1 euro munten) of bij de receptie (ook pinnen). Voor gebruik van de douche is de Sep Key wél nodig maar het kost geen geld. Het bedrag wat je op de Sep Key hebt staan kun je gebruiken voor de wasmachines en de drogers. Door het betalen van een borg kan er bij de receptie een extra Sep Key worden gehaald, wat met een gezin wel handig is.

In twee sanitairgebouwen zijn familiedouches aanwezig en in 1 gebouw vind je zelfs een zit- en ligbad. Ook zijn er 4 ruimtes beschikbaar met ieder 2 douches, ook handig met (kleine) kinderen!

Andere Beerze Bulten accommodaties

Naast de leuke Youpi Lodge waar wij in verblijven zijn er nog veel andere soorten accommodaties: de Luxe Kampeerhut, de All Year Tent, de Sun Lodge, de Summer Lodge, de Bungalow, de Heuvelchalet, de Houten Bungalow, de Bosbungalow, Boerderij de Vechtvallei en de nieuwste accommodatie Familiehuis de Jeneverbes. De accommodaties liggen verspreid over het terrein, waarbij de safaritenten en de Youpi Lodges wat dichterbij de caravans en tenten staan.

Eten en drinken op vakantiepark de Beerze Bulten

Op het vakantiepark zijn diverse eetmogelijkheden. Wij eten in het Giga Konijnenhol, waar een sinds april van dit jaar een nieuwe eetgelegenheid is met zicht op het nieuwe klim- en klautergedeelte. Over het algemeen vind je hier snacks en pizza op de kaart. Wij eten frietjes met hamburgers en dat valt in de smaak! Je zit hier ook om de hoek bij de nieuwe bowlingbaan dus mocht je zin hebben om een balletje te gooien…

Naast de receptie vind je de Hagehorst, een gezellige brasserie. In het hoogseizoen is de brasserie dagelijks open, in de wintermaanden van vrijdag t/m zondag.

Beerze Bulten plattegrond en informatiemap

Bij aankomst op het park ontvang je een map met uitgebreide informatie. Er zit een ruime plattegrond in en niet onbelangrijk: het programma voor de dagen van jouw verblijf. En dat is behoorlijk gevuld! Knutselen, wandeltochten, glijbaanraces in het zwembad, kanoraces… er wordt veel georganiseerd.

Beerze Bulten programma en informatiemap - AllinMam.com

Voor herhaling vatbaar

Wij begrijpen wel dat mijn zwager en schoonzus terug gingen naar de Beerze Bulten. Ik zou er zeker graag nog een keer naartoe willen en dan misschien wel met onze tent. Mochten we een keer niet naar het buitenland gaan in de zomer dan lijkt me dit een ideale plek om de vakantie door te brengen en dan het liefst dichtbij het Giga Konijnenveld. We rekenen een volgende keer immers op veel zonneschijn en lekkere temperaturen :-)

Adres

Vakantiepark Beerze Bulten – website 
Kampweg 1
7736 PK Beerze

Praktische informatie

-Goede WiFi op het hele park. €2.00 per dag, €14.00 per week. Code is voor 2 apparaten
-Autovrij park, parkeren op algemene parkeerplaats
-Elke gast krijgt een polsbandje voor entree Giga Konijnenhol en zwembad
-Wellness en spa faciliteiten zijn niet inbegrepen

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button