Weekoverzicht

About last week 27 – Espadrilles van Sacha, ziek van etentje en creatief bezig zijn

Wat een lekkere zomer hebben we tot nu toe! Dat realiseer ik me de laatste weken elke keer weer. Ik heb nog maar nauwelijks mijn zomerjas aan gehad en ook de kinderen gaan eigenlijk elke dag in een t-shirt naar school. Ik kan me nog wel andere zomers herinneren!

Donderdag- op vrijdagnacht is het door al die warmte een roerige nacht; van 00.00u tot 03.30u onweer. En niet zo zuinig ook! De kinderen slapen normaal overal wel doorheen maar nu werd er toch eentje wakker. We staan een tijdje uit het raam naar alle bliksemschichten te kijken, dat blijft toch altijd heel bijzonder om te zien. Zo lang het een beetje uit de buurt blijft :-)

Einde van het schooljaar in zicht

De kinderen zijn inmiddels wel echt aan vakantie toe. De dagen zijn vaak te lang wat ’s avonds voor de nodige strubbelingen zorgt. Vorig jaar was het precies hetzelfde! Er is ook zo veel aan de hand, voornamelijk op school en het is allemaal spannend. Er komen rapporten, bij welke juf kom je volgend jaar in de klas, de eindmusical van groep 8, juffendag, nog wat kinderfeestjes tussendoor, buitengym ipv binnengym doordat de gymzaal bezet is voor de musical, nog net de laatste weken naast andere kinderen in de klas en ga zo maar even door. Ik ben blij als het vakantie is, nog 2 weken!

Minions kaartjes sparen

Nu het boek van André Kuipers compleet is zijn de kinderen druk met het sparen van Minions kaartjes. Die kregen klanten van Hoogvliet en laat die nou net niet bij ons in de buurt zitten. De kinderen krijgen kaartjes van opa en oma en van vriendinnen van mij die in het Westland wonen. Ik denk niet dat het gaat lukken om het boek compleet te krijgen, de actie is inmiddels afgelopen. Mochten er mensen zijn die dit lezen en nog kaartjes over hebben of willen ruilen? Laat het even weten :-)

Minions kaartjes sparen - AllinMam.com

Nieuwe BK pannen

Een aantal van mijn kleinere pannen was nodig aan vervanging toe, komt helemaal goed uit dus dat Albert Heijn deze week pannen met 50% korting aanbiedt! Ik heb 2 kleine maatjes gekocht, die zijn altijd handig. Ook om mee te nemen op vakantie!

Nieuwe BK pannen met korting - AllinMam.com

De week van de restjes

Deze week vergeet ik om mijn Hellofresh box te pauzeren en die wordt dus maandagavond geleverd. Ik heb geen plek in mijn koelkast en dus zet ik de koelkast aan die in de berging staat. Helaas té koud en bijna alle ingrediënten uit de doos bevriezen zo ongeveer…. veel is er niet meer te gebruiken. Zo stom! Ik combineer de ingrediënten uit de box dus met producten die in nog in de diepvries heb liggen, wat wel weer voor verrassingen zorgt. Deze gemarineerde kip bijvoorbeeld: even roerbakken, boontjes erbij, beetje slagroom en sambal erbij en klaar is kees. Super lekker!

Roerbak boontjes met kip en slagroom - AllinMam.com

IJsjes eten

Met warm weer moet er zo nu en dan een ijsje gegeten worden en dus lopen we aan het einde van de dag regelmatig even naar de ijswinkel. Lekker in het zonnetje zitten op het bankje terwijl de kinderen spelen op het pleintje. Of gezellig naast ons zitten… Is dit zomer of niet?

IJsje eten - AllinMam.com

Bloemen voor de juf

Binnenkort hebben beide kids juffendag en dus moet er het een en ander geknutseld worden. Nu ben ik niet zo heel erg crea dus veel verder dan iets van papier maken kom ik niet! Lijkt me met deze warmte iets handiger dan echte bloemen ;-)

Bloemen voor juffendag - AllinMam.com

Sunny cars

Van Sunny Cars krijg ik een leuk pakket toegestuurd met spulletjes die super goed van pas komen tijdens de vakantie! En dan vooral voor de autorit er naartoe :-) In het pakket geeft Sunny Cars een aantal tips voor het huren van een auto op je bestemming. Zoals het reserveren van je kinderzitje, aangezien die vaak beperkt aanwezig zijn. Een goede tip die veel ouders nog wel eens lijken te vergeten is het meenemen van zonneschermpjes voor op het raam en vind je die gehuurde kinderzitjes altijd een beetje vies? Neem dan zelf een hoes mee.

vakantiepakket sunny cars - AllinMam.com

Espadrilles van Sacha schoes

Bij Sacha shoes mag ik leuke Espadrilles uitzoeken, die heb ik nog niet dus dat komt goed uit! Helaas moet ik het eerst bestelde paar retour sturen omdat ik ze niet pas, ze zijn te smal. Ik heb onwijs brede voeten en het is elk jaar weer een drama met zomerschoenen en leuke slippertjes! Ook dit tweede paar Espadrilles zit eerst wat strak, ondanks het feit dat ik ze een maat groter heb besteld. Maar ik draag ze eerst een paar keer in huis en ik merk dat ze best goed uitlopen. En wat vind ik ze leuk!! Door alles verschillende kleurtjes zijn ze eigenlijk met van alles te combineren. Ik draag ze graag onder een zwart rokje waar ik dan een gekleurd shirtje op heb, maar onder jeans staan ze ook heel erg leuk. Je ziet ze momenteel heel veel, de Espadrilles. Benieuwd wat jullie favoriet is?

Espadrilles van Sacha - AllinMam.com

Chromoflex thermostaat kapot

In mei hebben we een keer stroomstoring gehad en sindsdien is onze thermostaat van de vloerverwarming in de badkamer van slag: hij draait continue op volle toeren en is niet meer lager in te stellen. Uitzetten kan niet en dat vind ik zo idioot! Er moet toch gewoon een knopje op zo’n ding zitten waarmee je hem uit kan zetten? Niet dus. Van alles geprobeerd met instellingen maar niets lukt. Gevolg: we fikken de badkamer uit, vooral op die warme dagen. En wat denk je hoeveel energie zo’n ding verbruikt? We weten niet goed wat voor bedrijf we moeten benaderen voor deze elektrische verwarming en ook Casius, een bedrijf wat op zoek gaat naar de beste vakman bij jou in de buurt, is het niet gelukt iets te vinden. Inmiddels hebben we eindelijk het kapje van de thermostaat afgekregen en wat blijkt; dan gaat de vloerverwarming in ieder geval uit! Van hieruit maar weer even verder kijken dus.

Logeren bij opa en oma en ziek van eten bij Loetje

Voor de kinderen is het weer tijd voor een logeerpartijtje! Ze vinden dat elke keer weer een feestje en vooral met lekker weer kunnen ze daar heerlijk buiten spelen. En wij kunnen een avondje de hort op! We gaan met vrienden eten bij Loetje, eigenlijk elke keer vast prik wanneer we met dit clubje eten. Meestal in Oudekerk aan de Amstel, nu een keer in Overveen. We verheugen ons elke keer allemaal op de biefstuk, heerlijk!

Het is een gezellige avond maar ’s nachts word ik wakker met buikpijn. Als ik 2 uur later voor de 6e keer op het toilet zit komt er een berichtje binnen van 1 van de andere meiden; ook zij heeft er last van. De rest gelukkig niet, maar die hadden ook een ander voor- en nagerecht. Wij aten precies hetzelfde… Heel de zondag voel ik me echt niet goed. De kids gaan lekker een middagje met papa op pad en ons geplande bezoek aan Muiderslot schuiven we even voor ons uit. Ik heb Loetje toch nog even een berichtje gestuurd, lijkt me handig voor een restaurant om te weten, toch?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button