Welzijn

Ben jij ook zo klaar voor de zomer?

De eerste tekenen van het voorjaar kondigen zich aan: de dagen worden langer, de temperatuur stijgt gestaag en de eerste bomen lopen uit. Het is de tijd van het jaar waarin we allemaal verlangend uitkijken naar de zomer. Voor de meeste mensen betekent dit dat er gewisseld gaat worden van winterkleding naar zomerkleding. De zware winterjassen en dikke truien kunnen de kast in; het seizoen van teenslippers, strandjurkjes en lange avonden op het strand ligt in het verschiet!

Hoe warmer, hoe meer huid

Bij de eerste zonnestralen komen blote armen tevoorschijn. Later, bij hogere temperaturen, ook de blote benen. Het is volop genieten, de warme zon voelen op je huid. De teenslippers, die maandenlang in de kast lagen, worden weer tevoorschijn gehaald. Ze lijken hét symbool van de zomer, van zorgeloze wandelingen op het strand, van luie dagen in het park en zwoele zomeravonden op het terras. Staat er nog geen paar stappers te wachten om gedragen te worden? Zoek dan snel leuke teenslippers uit in het ruime assortiment van Otto.

De zomer staat garant voor kleuren

Zomerse outfits zijn niet alleen comfortabel en luchtig, maar meestal ook lekker kleurrijk. Zomerjurkjes en shirts gemaakt van kleurrijke stoffen kleuren de straten en terrrassen. Wie wordt hier nou niet vrolijk van? Bepaalde kleuren komen iedere zomer wel weer terug. Makkelijk, want zo kun je ook nog eens je kast induiken op zoek naar leuke zomerkleding van een paar jaar terug.

Heerlijk buiten zijn

We zijn graag buiten in de zomer. Niet alleen vanwege de mooie natuur maar zeker ook vanwege de combinatie van zonlicht, warmte, natuur en activiteiten, wat zorgt voor een gevoel van optimale ontspanning. Zonlicht zorgt voor vitamine d waardoor we lekker in ons vel zitten. En hoe fijn is het als je zo zonder jas naar buiten kunt lopen? Picknicken in het park, barbecueën in de tuin of buiten eten op een terras zijn dingen die we graag doen in de zomer. En het fijne is: ze komen ieder jaar weer terug!

Herinneringen maken

Mooi weer nodigt niet alleen uit tot buiten zijn, het zet je ook aan tot het maken van herinneringen. Lange wandelingen maken op het strand, gezellig met vrienden rond een kampvuur zitten, marshmallows roosteren en gitaar spelen. Eenmaal beleefd zal het in je geheugen gegrift staan! Oude herinneringen worden opgehaald en nieuwe herinneringen worden gemaakt.

Heb jij ook het idee dat het overgrote deel van je herinneringen zich afspeelt in de zomer? Dat komt omdat de meeste mensen in de zomer het beste in hun vel zitten. De zomerse sfeer, het feit dat iedereen blij is als het mooi weer is, een overschot aan vitamine d… het draagt er allemaal aan bij.

Laat de zomer maar komen

Kijk je na het lezen van bovenstaande tekst ook zo reikhalzend uit naar het zomerseizoen? Wij kunnen echt niet wachten. De teenslippers staan te trappelen in de kast om weer naar buiten te mogen. Laat de zomer maar komen!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button