Welzijn

De beste boeken over de overgang

Als je als vrouw in de overgang komt, kom je misschien met bepaalde vragen te zitten. Of je nu veel overgangsklachten hebt of niet. We lezen er in deze periode van ons leven dan ook aardig op los. We halen informatie van fora, waar andere vrouwen hun ervaringen delen. Ook speuren we het internet af, Google is onze grootste vriend. Altijd fijn om te lezen dat je niet de enige bent die lichamelijke veranderingen doormaakt. Gedeelde smart is halve smart, niet waar?

Wat zijn de beste boeken over de overgang?

Er worden dan ook genoeg boeken over de overgang geschreven. Maar door de bomen zie je het bos misschien niet meer. Wat zijn de beste boeken over de overgang? Wil je een informatief boek over de overgang of juist een humoristisch, lichtelijk sarcastisch geschreven boek? Wij zetten in dit artikel zes interessante boeken over de overgang voor je op een rijtje.

Ook leuke meisjes worden vijftig – Maaike de Vries en Manon Kerkhof

Maaike de Vries en Manon Kerkhof delen in het boek “Ook leuke meisjes worden vijftig” verhalen over vrouwen die de vijftig gepasseerd zijn. De verhalen gaan over hoe de vrouwen omgaan met de veranderingen in hun leven. Je krijgt inzicht in de emotionele en fysieke veranderingen die plaatsvinden tijdens deze levensfase. Ook bespreken de auteurs hoe vrouwen zich kunnen aanpassen aan deze veranderingen. Het boek is bedoeld als een inspiratiebron voor vrouwen die zich afvragen hoe zij het beste hun leven kunnen leiden tijdens en na deze levensfase.

Ook leuke meisjes worden 50

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09

De overgang – José Rozenbroek en Jos Teunis

Het boek “De overgang” van José Rozenbroek en Jos Teunis beschrijft de fysieke en emotionele veranderingen die vrouwen doormaken tijdens de overgang. De auteurs geven inzicht in de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam en hoe deze invloed hebben op de gezondheid van vrouwen. Ook bespreken ze hoe vrouwen kunnen omgaan met de symptomen van de overgang. Denk aan opvliegers, droge huid, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten en vermoeidheid. Het boek is bedoeld als een handvat voor vrouwen die de overgang doormaken, zodat zij zich bewust zijn van de veranderingen die zich in hun lichaam afspelen en weten hoe zij hiermee om kunnen gaan.

De overgang

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09

Het menopauzetaboe – Nora Hendriks

Nora Hendriks schreef “Het menopauzetaboe”, een boek over de menopauze en hoe deze vaak wordt gezien als een taboe. Ze bespreekt in het boek hoe de menopauze vaak wordt beschouwd als een ziekte en hoe veel klachten niet serieus genomen worden. In plaats daarvan benadrukt ze dat de menopauze een natuurlijk proces is en dat vrouwen zich hier bewust van moeten zijn. Ze bespreekt ook hoe vrouwen kunnen omgaan met de symptomen van de menopauze en geeft tips over hoe vrouwen hun gezondheid kunnen behouden tijdens deze levensfase. Het boek is bedoeld als een bron van informatie en inspiratie voor vrouwen die de menopauze doormaken, maar ook voor degenen die hen willen begrijpen.

Het menopauzetaboe

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09

De kracht van hormonen – Dr. Esche-Belke en Dr. Kirschner-Brouns

Een aanzienlijk deel van vrouwen in de leeftijdscategorie van 40 tot 60 jaar ervaart ongemakken als gevolg van een verstoorde hormoonbalans. Symptomen zoals vermoeidheid, depressie en gewichtstoename komen vaak voor bij vrouwen boven de 40 en worden toegeschreven aan veranderingen in hormoonspiegels, indicatief voor de (naderende) overgang. Helaas blijven deze klachten vaak onbehandeld, mogelijk vanwege onvoldoende herkenning of het idee dat vrouwen simpelweg moeten leren leven met deze hormoongerelateerde symptomen. De auteurs van “De kracht van hormonen”, Dr. Susanne Esche-Belke en Dr. Suzann Kirschner-Brouns laten zien dat de (peri)menopauze en overgangsperiode geen periode van ellende en lijden hoeven te zijn. Ze putten uit recent wetenschappelijk onderzoek en noemen praktijkvoorbeelden om te illustreren hoe vrouwen een verbeterd, gezonder en gelukkiger leven kunnen leiden.

De kracht van hormonen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:05

Te lijf – Isa Hoes en Medina Schuurman

Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen in “Te lijf” over hun eigen ervaringen met de menopauze en hoe zij hiermee omgaan. Je komt op een fijn geschreven manier te weten hoe zij met de symptomen van de menopauze omgaan, zoals opvliegers, emotionele ups en downs en vermoeidheid. Ze geven tips en trucs waar zij zelf iets aan gehad hebben. Tips over hoe je je gezondheid kunt behouden tijdens deze levensfase en hoe je erover praat met mensen om je heen. Het boek is bedoeld als een inspiratiebron voor vrouwen die de menopauze doormaken en voor degenen die hen willen begrijpen. Met het boek willen Isa en Medina het taboe doorbreken en vrouwen helpen om er niet alleen voor te staan.

Te lijf

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09

Grip op de overgang – Lara Briden

Lara Briden schreef het boek “Grip op de overgang”. Het boek biedt een natuurlijke aanpak voor vrouwen die de overgang doormaken. Lara geeft als huisarts inzicht in hormonale veranderingen die plaatsvinden tijdens de overgang en bespreekt hoe deze invloed hebben op de gezondheid van vrouwen. Ze geeft praktische adviezen en tips over hoe vrouwen kunnen omgaan met symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Ze legt ook uit hoe vrouwen hun hormonen in balans kunnen houden met behulp van voeding, supplementen en levensstijl aanpassingen. Het boek is bedoeld als een gids voor vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijke en holistische aanpak voor de overgang.

Grip op de overgang

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,95)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09

Het energieke vrouwen voedingskompas – Marjolein Dubbers

Wil je een boek met voedingsadvies tijdens de overgang? Dan zit je goed met “Het energieke vrouwen voedingskompas” van Marjolein Dubbers. Het boek biedt een voedingsplan en adviezen voor vrouwen om hun energiebalans te verbeteren en gezond te blijven tijdens de overgang. Voedingsdeskundige Marjolein bespreekt hoe voeding en hormonen met elkaar verbonden zijn en hoe de juiste voeding kan helpen symptomen van de overgang te verminderen. Ze legt uit hoe vrouwen hun voeding kunnen aanpassen aan hun hormonale veranderingen en biedt recepten en ideeën voor maaltijden. Alles met de intentie om gezonde levensstijl te behouden. Het boek is bedoeld als een praktische gids voor vrouwen die hun voeding willen aanpassen om zichzelf gezonder en energieker te voelen tijdens de overgang.

Het energieke vrouwen voedingskompas

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,95)
bookspot.nl (€26,95)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:09
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button