Als je leven verandert, veranderen ook je zorgbehoeftes

Ziet jouw leven er nog precies hetzelfde uit als vorig jaar? En als twee jaar geleden? En als je wat verder terugkijkt, naar tien jaar geleden, wat is er dan allemaal veranderd? We hebben het meestal niet zo in de gaten, omdat veel veranderingen geleidelijk gaan, maar onze levens blijven nooit lang hetzelfde. Gelukkig ook maar, dat zorgt ervoor dat het leven een beetje verrassend blijft. Maar wist je dat veranderingen in je leven er ook voor kunnen zorgen dat bijvoorbeeld je zorgverzekering helemaal niet meer zo goed bij je past als hij ooit deed? De kans is groot dat je inmiddels verzekerd bent tegen kosten die je nooit meer zal maken, of juist niet verzekerd bent tegen kosten die wel op de loer liggen.

Wat is er in de afgelopen jaren veranderd?

Hoe zag je leven er een paar jaar geleden uit? Misschien had je toen nog geen kinderen, was je nog alleen met je partner. Of misschien ben je al wat ouder, en woonden je kinderen een paar jaar geleden juist nog thuis, en inmiddels niet meer. Allemaal behoorlijk grote veranderingen in je leven. Ook je gezondheid kan veranderd zijn, misschien zelfs ongemerkt. Het kan zijn dat je wat vaker last van je rug hebt gekregen, of dat je enkel na een sportblessure nooit meer helemaal de oude is geworden. Misschien is je bloeddruk wat gestegen, of juist je gewicht. En hoe zit het met je gebit? Is dat nog in dezelfde staat als een paar jaar geleden, of heb je wat vaker een behandeling bij de tandarts nodig? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je daar juist een stuk minder komt, omdat de problemen die je had zijn opgelost, of juist omdat je bent overgestapt op implantaten of een kunstgebit. Als je het zo bekijkt is er in de afgelopen jaren heel wat veranderd!

Lees ook: Zwanger? Dit moet je weten over je zorgverzekering

Zoeken naar een zorgverzekering die nu bij je past

Al deze veranderingen in je leven, zorgen er ook voor dat je zorgverzekering misschien niet meer zo goed bij je past. Van zorgverzekering overstappen is iets dat sommige mensen jaarlijks doen, terwijl anderen er nooit mee bezig zijn. Toch is het goed om je er ieder jaar even in te verdiepen. Niet alleen kan de dekking van je verzekering veranderd zijn, je ziektekostenverzekering 2022 kan er heel anders uitzien dan die van 2021, ook jouw wensen en je persoonlijke situatie kan anders zijn geworden. Heb je een kind gekregen, dan wil je misschien met het oog op de toekomst alvast een pakket dat een goede vergoeding voor orthodontie biedt. Is je kind juist het huis uit, dan wil je hiervoor niet onnodig premie betalen. Kijk dus jaarlijks even wat er is veranderd in je leven, én in de dekking van je verzekering, en bepaal of je nog steeds op de juiste plek zit. Dat kan je veel geld besparen.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button