Schoolkinderen

Bioscoop aanrader: Zootropolis

Zo nu en dan worden we uitgenodigd bij Walt Disney om 1 van haar nieuwe films te bekijken en afgelopen week was het weer zo ver! Voor de kids is het elke keer een feestje en wel om diverse redenen:

  1. het kantoor van Disney bevindt zich op de 19e etage van een kantoorgebouw dus dat is elke keer gierend met dichtklappende oren met de lift naar boven
  2. er zijn altijd leuke kleuplaten of andere knutselspulletjes aanwezig
  3. het uitzicht vanaf de 19e etage is natuurlijk elke keer weer héél interessant (ook voor de moeders ;-)
  4. er is altijd limonade, snoep en zo nu en dan popcorn tijdens het bekijken van de film
  5. na afloop krijgen alle kids een leuk gevulde goodiebag mee naar huis

Terwijl de kids zich vergapen aan de knutselspulletjes, de limonade en het snoep kletsen de moeders nog even met elkaar maar het is al snel tijd om te doen waar we voor gekomen zijn; het bekijken van Zootropolis!

zootropolis

Het verhaal van Zootropolis

Zootropolis is een stad waar allerlei dieren samen leven, in harmonie. Je vindt er verschillende wijken; zo is er bijvoorbeeld een wijk speciaal voor muizen en andere kleine knaagdieren, heb je het ijskoude Tundratown en is er regenwoud. Het zijn de grote (veelal roof-) dieren die de opleiding tot politieagent volgen en vervolgens de orde handhaven. Maar dan wil ook het schattige konijntje Judy Hopps bij de politie en ze ervaart dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Ze maakt de opleiding af en wordt geplaatst in de binnenstad, tot ergernis van haar ouders. Ook bij de politie moet ze ontzettend haar best blijven doen om zichzelf te bewijzen en dat is lastig wanneer ze elke dag parkeerbonnen moet uitschrijven. Buiten haar boekje om grijpt ze de kans om een mysterie op te lossen, samen met de sluwe vos Nick Wilde, waarbij er tussen de 2 een mooie vriendschap ontstaat.

Zootropolis, geregisseerd door Byron Howard, is erg leuk en bevat veel grappige scenes; de kids liggen geregeld in een deuk. Dingen waar we in het “echte” leven tegenaan lopen komen veel aan bod in de film, zoals vooroordelen, pesten, buiten je comfortzone stappen en van jongs af aan aangepraat krijgen dat je voor sommige beroepen nu eenmaal niet in de wieg gelegd bent. Een educatieve ondertoon dus! Sommige scenes zijn een beetje spannend, vooral wanneer je de film op groot beeld bekijkt maar buiten dat vond zelfs onze 4-jarige kleuter de film geweldig.

Absoluut een aanrader om naartoe te gaan met je kinderen!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button