5 feitjes over de camera van nieuwe Samsung S23-serie

Ieder jaar in februari presenteert haar nieuwe serie topsmartphones. Ditmaal zijn we toe aan de nieuwe Samsung Galaxy S23-serie, die bestaat uit drie verschillende toestellen: het standaardmodel, de grotere S23+ en het superluxe vlaggenschip de S23 Ultra. Zoals altijd excelleert Samsung op het gebied van camera’s en ook de Samsung S23 camera is dik in orde. Dat is mooi, want je wilt de jeugd van je kinderen en fijne gezinsmomenten zoals vakanties natuurlijk wel zo goed mogelijk kunnen vastleggen. We delen de interessantste feitjes over de camera’s van de nieuwe Samsung S23-serie.

200 MP hoofdcamera

Wat het meest in het oog springt wat betreft de Samsung S23 camera’s, is de hoofdcamera van de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze telt een ongelooflijke 200 megapixels. Dat is werkelijk gigantisch. Maar wat heb je daar precies aan? Het betekent dat je zeer gedetailleerde foto’s in zeer hoge resolutie kunt maken. Vervolgens kun je deze op zeer groot formaat op goede kwaliteit afdrukken. Bij wijze van spreken kun je de foto’s voor je eigen posters maken!

Periscooplens

We blijven nog even bij die Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze heeft als enige in de serie namelijk vier cameralenzen aan de achterzijde. Naast de eerdergenoemde hoofdcamera, de ultragroothoeklens en de telelens, zit er namelijk ook nog een periscooplens op. Dit is een lens die de telelens ondersteuning biedt om de mogelijkheden voor inzoomen zonder kwaliteitsverlies te vergroten. Ook handig, want niet alles wat het filmen of fotograferen waard is speelt zich per se heel dichtbij af!

Selfiecamera met 60 fps

Er zit natuurlijk niet alleen aan de achterzijde van de toestellen cameralenzen. Aan de voorzijde vinden we de selfiecamera. Deze is bij alle drie de toestellen hetzelfde: een 12 MP lens. Deze is in staat om te filmen met 60 beelden per seconde, een feature die eerst alleen voor de camera’s aan de achterzijde was weggelegd. Dat is mooi, want dat biedt meer ruimte om ook deze beelden op een mooie manier te vertragen in de nabewerking. De selfiecamera kent ondersteuning van kunstmatige intelligentie en zou nu verbeterde portret- en nachtselfies moeten opleveren.

Extra trage hyperlapsemodus

Houd jij van sterrenkijken en zou je willen dat er mooie foto’s van kon maken? Dan is het goed nieuws dat Samsung voor de S23 Ultra een extra trage hyperlapsemodus heeft toegevoegd die is bedoeld voor het vastleggen van sterrensporen. Daarvoor heb je eigenlijk wel een statief of iets dergelijks nodig om je telefoon op een vast punt te kunnen zetten.

8K op 30 fps

Mag jij graag filmen met je telefoon? Dan is het goed nieuws dat de frame rate van de 8K- videomodus verbeterd is. Kon je bij de vorige edities van de Galaxy S-smartphones wel al op ultrahoge 8K-resolutie filmen (waardoor je naderhand nog kunt inzoomen en toch een mooie beeldkwaliteit overhoudt), maar enkel op 24 beelden per seconde, nu kan dit op 30 fps. Dat levert soepelere beelden op die je ook nog een klein stukje kunt vertragen.

Voor enthousiastelingen die hun smartphone volop gebruiken om te filmen en fotograferen, zijn biedt de Samsung S23 camera interessante features die de aanschaf het overwegen waard maken. Houd er wel rekening mee dat de toestellen een stukje duurder zijn dan hun voorgangers waren bij de release. Daar voel je gelukkig wat minder van als je de nieuwe smartphone in combinatie met een telefoonabonnement neemt.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button