Financieel

Ontzorg je nabestaanden met de juiste uitvaartverzekering

Het is niet de leukste verzekering om over na te denken, maar de uitvaartverzekering is een erg belangrijke verzekering om te hebben. Je zorgt er namelijk voor dat je nabestaanden niet met hoge kosten komen te zitten na jouw overlijden. Weet je nog niet zoveel over uitvaartverzekeringen en ben je van plan om je er in te verdiepen? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we uit hoe je met deze verzekering je nabestaanden kunt
ontzorgen op het moment dat jij er niet meer bent.

De juiste begeleiding

Door een polis af te sluiten bij een uitvaartverzekeraar zorg je er niet alleen voor dat je nabestaanden niet met de kosten voor jouw uitvaart komen te zitten, maar kun je tegelijkertijd regelen dat je dierbaren worden bijgestaan in deze moeilijke periode. Het ligt er natuurlijk wel aan welke uitvaartverzekering je kiest, maar je kunt de keuze maken om jouw nabestaanden de optimale begeleiding te geven bij het regelen van jouw uitvaart.

Kies een Naturaverzekering

Wanneer je wilt dat jouw nabestaanden deze begeleiding krijgen, kun je het beste kiezen voor de Naturaverzekering. Dit is een van de meest gekozen uitvaartverzekeringen in Nederland omdat de nabestaanden dan helemaal worden bijgestaan bij het regelen van de zaken rondom je uitvaart. Je betaalt voor deze verzekering maandelijks een premie en op het moment dat je overlijdt zal je familie beschikken over een bedrag waarmee (een deel van) je uitvaart kan worden betaald. Ook kun je er nog voor kiezen dat er een extra bedrag vrijkomt voor eventuele bijkomende kosten.

Lees ook: 6 manieren om geld te besparen

Zonder begeleiding

Je zou ook kunnen gaan voor een uitvaartverzekering zonder begeleiding vanuit de uitvaartverzorger. In dat geval kies je voor een Kapitaal- of Koopsomverzekering. Er wordt dan een bepaald bedrag verzekerd waar de uitvaart mee betaald kan worden. Als deze optie je beter lijkt, kun je de kosten van een uitvaartverzekering laten berekenen om te kijken wat voor jou de beste mogelijkheid is. Onderzoek dan ook goed de verschillen tussen de Kapitaal- en Koopsomverzekering.

Niet alleen voor je nabestaanden

Natuurlijk kies je voor een uitvaartverzekering om je nabestaanden te ontzorgen. Maar een uitvaartverzekering is er ook om jou een gerust gevoel te geven. Op het moment dat je een passende verzekering hebt gevonden, hoef je je er vervolgens niet meer mee bezig te houden en dit zorgt voor veel rust in je hoofd. Daarbij komt dat – mocht je je toch bedenken – je de uitvaartverzekering altijd kunt aanpassen. Extra tip: wist je dat je het beste zo vroeg mogelijk je uitvaartverzekering kunt afsluiten? Op die manier kun je namelijk de kosten spreiden. Vandaar dat je in Nederland vanaf je achttiende een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button