Boeken

Boekentip: De brief voor de koning

De serie The Letter for The King is al wekenlang trending op Netflix. Nu de serie een regelrechte hit is krijgt ook het boek weer nieuw leven ingeblazen. Tenminste, nieuw leven… het boek De brief voor de koning is nooit weg geweest. Het boek werd in de jaren ’60 geschreven door Tonke Dragt en werd in 1963 verkozen tot “kinderboek van het jaar”. Sindsdien is het boek altijd populair geweest, onder de jeugd maar ook onder volwassenen. Van het boek, dat in 26 talen vertaald is, zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

De brief voor de koning boek

Tiuri brengt de nacht door in een kapel, samen met vijf andere jongens. Ze moeten stil zijn en hebben geen eten en drinken. Als ze deze taak volbrengen zullen ze tot ridder worden geslagen en in dienst staan van de koning van Dagonaut. Het lukt Tiuri echter niet om zich aan de taak te houden als hij buiten iemand om hulp hoort roepen. Hij gaat kijken en ziet een man met een opdracht: Tiuri moet een brief voor de koning van Unauwen brengen naar de Zwarte Ridder, die hem vervolgens bij de koning zal afleveren. Tiuri besluit de belangrijke opdracht van de man aan te nemen, met alle gevaren van dien. Onderweg krijgt hij te maken met de Rode Ruiters die hem willen vermoorden, maar aan de andere kant krijgt hij hulp van de Grauwe Ridders. De opdracht neemt uiteindelijk veel meer tijd in beslag dan hij in eerste instantie dacht. Tiuru treft de Zwarte Ridder zwaargewond aan in het bos en moet nu zelf naar het rijk van Unauwen, aan de andere kant van het Grote Gebergte.

De brief voor de koning is in verschillende uitgaven beschikbaar. Kijk hier voor het volledige assortiment.

De brief voor de koning boek - AllinMam.com
De brief voor de koning boek - AllinMam.com

De brief voor de koning serie op Netflix

“Een perfect verhaal voor een verfilming” moet Netflix hebben gedacht. Netflix beschikt over gigantische budgetten als het gaat om het maken van series en ging voor opnames maandenlang naar Nieuw Zeeland. In Praag en omstreken werden de scenes in en om kastelen gefilmd. Uiteindelijk is het een serie geworden met 6 afleveringen, waarbij elke aflevering tussen de 40 en 50 minuten duurt. Het verhaal is niet helemaal 1 op 1 overgenomen, wat in de meeste gevallen bij een verfilming niet gebeurt. Zo is er in de Netflix serie onder andere een meisje bijgekomen.

Aangegeven wordt dat Letter for The King geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar. De serie is echter met Nederlandse ondertiteling en niet ingesproken. Handig is het dus wel wanneer je 9-jarige al goed en snel kan lezen :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button