Boeken

Katja was hier, het reisboek van Katja Schuurman

Ik ben niet altijd een goede lezer. Dat wil zeggen, het kost me best wat moeite om mijn aandacht bij een verhaal te houden. Dat is dan ook de reden dat ik niet heel veel boeken lees. Heel soms boeit een verhaal me wel enorm en dan kan ik me helemaal verliezen in een boek, vaak is dat dan het geval met thrillers. Wat ik wel makkelijk doorlees zijn boeken over reizen en over bestemmingen. In de vorm van een verhaal, een boek met reistips of over de geschiedenis van een land; ik vind het allemaal interessant. Daarom was ik ook ontzettend benieuwd naar het reisboek wat Katja Schuurman onlangs uitbracht, Katja was hier. Ik kon niet wachten om er in te beginnen!

Katja was hier, het reisboek van Katja Schuurman

Als ik het Katja was hier in handen krijg moet ik me inhouden om het niet meteen al helemaal door te bladeren. Er staan ontzettend veel foto’s in en hoe leuk is het niet om gewoon lekker alleen naar mooie foto’s te kijken? Maar ik wil het boek meteen lezen, dus wanneer ik echt de tijd heb ga ik er voor zitten. Het eerste wat opvalt is dat het boek veel korte stukken tekst bevat (met uitzondering van de inleiding) waardoor het makkelijk leest. Door een goed en duidelijk register achterin het boek kun je ook makkelijk informatie over landen opzoeken. Bijna een soort naslagwerk!

Katja was hier, het eerste reisboek van Katja Schuurman - AllinMam.com

Katja was hier  | € 19,99 bij Bol.com

Katja was hier heeft een fijne inleiding waarin Katja vertelt over hoe zij over reizen denkt, wat het voor haar betekent en hoe ze (haar) reizen beleeft. Ze vertelt over vroeger waarbij een hoop foto’s en herinneringen uit het familiealbum worden gedeeld.

Het boek is vervolgens onderverdeeld in thema’s: met vrienden, even lekker alleen, met familie en met je lief. Heel persoonlijk, want een bestemming die zij in haar eentje bezocht kan voor jou natuurlijk een perfecte familiebestemming zijn! Het leest allemaal heel lekker weg, zoals hierboven al vermeld zijn de stukken tekst kort en bijna altijd sieren meerdere foto’s de pagina. Naast haar eigen ervaringen komen ook ervaringen van anderen aan bod en heeft ze mensen in haar omgeving gevraagd om tips. Zo heeft ze vrienden wonen in New York die de best bewaarde plekjes in de stad tippen, vertelt vriendin en yogalerares Victoria Hyndman over Ayurveda en geeft vriend Freek tips omtrent food en restaurants.

Lees ook: On a Roadtrip met Sunny Cars, een boek vol met roadtrip routes

Return to Sender

Uiteraard komt Return to Sender ook aan bod in Katja was hier. Katja zet zich al een tijd lang in voor het bestrijden van armoede en eerlijke kansen voor vrouwen. Return to Sender biedt vrouwen over de hele wereld de mogelijkheid hun handgemaakte producten in verschillende landen te verkopen. Een prachtig initiatief wat zorgt voor meer werkgelegenheid en een eerlijk loon. De stichting werkt samen met Plan Nederland en een deel van de winst wordt besteed aan beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen. Achterin het boek staan mooie foto’s die te maken hebben met Return to Sender en kun je diverse korte achtergrondverhalen lezen.

Katja was hier is een prachtig reisboek om op de leestafel te hebben liggen wanneer je van reizen houdt en tevens een super leuk boek om cadeau te geven aan een reislustige!

Katja was hier is te koop voor €19,99 bij Bol.com

Katja was hier, het eerste reisboek van Katja Schuurman - AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button