Boeken

“Mam vertel eens” en “Oma vertel eens”

Mam vertel eens | Giveaway | AllinMam.com

Als moeder weet je alles van je kind, maar hoeveel weet een kind van zijn of haar moeder? Dat realiseerde Elma van Vliet zich toen haar moeder in 2001 ernstig ziek bleek. Ze wilde haar nog zoveel vragen, vooral over vroeger. Maar hoeveel tijd had ze daar nog voor? Ze besloot een boek voor haar moeder te maken, een boek wat niets vertelde maar wat alleen maar vroeg; “Mam vertel eens” was geboren.

Inmiddels zijn er ook andere varianten op het boek uitgebracht, waaronder “Oma vertel eens”, “Opa vertel eens”, “Pap vertel eens” en er is zelfs een “Liefste, vertel eens”. Nu, zoveel jaren later alweer, zijn “Mam vertel eens” en “Oma vertel eens” in een nieuw jasje gestoken en wij ontvingen van beide boeken een exemplaar.

Mam vertel eens | Giveaway | AllinMam.com

Het zijn prachtige boeken, met een harde cover en een mooie wikkel. Het boek is opgesplitst in 4 hoofdstukken, als we kijken naar “Mam vertel eens” zijn dit: Over klein zijn en opgroeien, Over de liefde en moeder worden, Over vrije tijd en leuke dingen en Over wie jij bent geworden. Onder deze hoofdstukken vind je diverse vragen en elk hoofdstuk sluit af met een kopje Vertel eens over mij. Er is meer dan genoeg ruimte voor eigen invulling, denk aan het inplakken van briefjes, foto’s of tekeningen. Of zelfgeschreven verhalen en/of herinneringen.

Mam vertel eens | Giveaway | AllinMam.com

Bij het boek wordt een velletje met leuke, kleine stickers geleverd waardoor je bepaalde verhalen, aantekeningen of herinneringen kunt benadrukken en het wordt er nog veel gezelliger door dan het alleen met de antwoorden op de vragen al is. Tip: met de Filofax rage van dit moment kun je helemaal over de middelen beschikken om van dit boek een geweldig gezellig en kleurrijk boek te maken. Mama’s en oma’s ik zou zeggen; leef je uit :-)

Ikzelf heb besloten om het boek “Mam vertel eens” zelf in te vullen. Ik leg het gewoon voor het grijpen, blader er vaak doorheen en als er iets in me opkomt dan schrijf ik het op. Of ik plak er een foto in, een tekening of iets anders. Ik denk dat dat de kracht is van het boek, het niet in 1x in willen vullen maar het vaak te pakken en elke keer iets op te schrijven. Dat is misschien ook wel de boodschap aan moeders, vaders, opa’s en oma’s die het boek cadeau krijgen; denk niet dat je het in 1x antwoord moet gaan geven op alle vragen, want dat is een hele opgave. Zie het als een mooi cadeau waar je een aantal jaren gebruik van gaat maken, herinneringen mee op kunt halen en in kunt schrijven. Vervolgens kan het over een hele tijd weer “cadeau” gegeven worden aan de persoon voor wie het boek bestemd is. Mooi toch?

Mam vertel eens | Giveaway | AllinMam.com

Win een exemplaar van 1 van beide boeken
Wij mogen zowel “Mam vertel eens” als “Oma vertel eens” twv €20,00 weggeven aan 2 lezers. Wil jij hier kans op maken? Laat dan een reactie hieronder achter en vertel ons welk boek jij graag zou willen winnen en waarom. Je kunt meedoen t/m 11 mei, op dinsdag 12 mei maken we bekend wie de gelukkige winnaars zijn. Wil je extra kans maken? Like dan AllinMam.com op Facebook!

Kun je niet wachten en wil je een van deze boeken bijvoorbeeld op moederdag cadeau doen? Je kunt de boeken bestellen op de website van Elma van Vliet of bij Bol.com.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button