Boeken

Pak eens een luisterboek!

Luisterboeken worden steeds populairder. Niet zo verwonderlijk, want audioboeken voorzien je van behoorlijk wat voordelen. Door te luisteren kun je lezen zonder je ogen te gebruiken. Je neemt de voorgelezen informatie sneller in je op. Je luistert onder het koken, tijdens een ontspannende wandeling of gedurende jouw vakantie. Multitasken was nog nooit zo eenvoudig en leerzaam tegelijkertijd. Maar in welke situaties luister je eigenlijk naar een audioboek? En belangrijker nog, welke devices heb je nodig voor luisterboeken?

Voordelen van een luisterboek

Het kan je niet zijn ontgaan dat ingesproken boeken trendy zijn. Tegenwoordig heb je de keuze uit veel verschillende applicaties voor audioboeken. Zelfs Spotify maakt het luisteren naar audioboeken tegenwoordig mogelijk. Wil je een goede keuze maken? Via Luisterboekenapps.nl kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zoals bijvoorbeeld Storytel, Nextory en BookBeat. Het leuke is dat je deze 30 dagen gratis kunt uitproberen. Zo maak je altijd een goede keuze als je wilt genieten van luisterboeken. Naast een fijne applicatie profiteer je ook van andere voordelen. Daarnaast houd je opslagruimte over. Jouw boekenkast raakt niet meer overvol. We hebben nog 3 voordelen op een rij gezet.

Vermoeide ogen voorkomen

Een boek lezen we het meest in onze vrije tijd. Bijvoorbeeld op vakantie, na een zware werkdag of om te kunnen ontspannen voor het slapen gaan. Momenten waarop onze ogen al behoorlijk vermoeid kunnen zijn. Het scherpstellen op de kleine letters kost onze ogen dan nog meer energie. Vaak met een vervelende hoofdpijn of geïrriteerde ogen tot gevolg. Met een audioboek voorkom je deze klachten. Je ontspant gemakkelijker terwijl je lichaam sneller tot rust komt.

Details en sfeerbeleving

Luisteren naar een boek voorziet je van veel meer details en sfeerbeleving. Stemmen kunnen een situatie namelijk nog meer kracht meegeven. Zoals vibraties bij spannende scenes, of juist een opgewekt en blij stemgeluid. Je beleeft een luisterboek daarom veel intenser dan een papieren boek. Zeker wanneer de stem van de verteller je aanspreekt.

Altijd en overal lezen

Waar je bij een gewoon boek tijd moet maken om te lezen, hoeft dat bij luisterboeken niet. Een gesproken boek kun je beluisteren waar en wanneer jij dat wilt. Tijdens het strijken, afwassen en zelfs tijdens het stofzuigen. Je kunt dus rustig doorgaan met je dagelijkse taken, terwijl je luistert naar een audioboek. Zo is multitasken leuk én leerzaam.

Op welke apparaten kan ik audioboeken afspelen en beluisteren?

Je hoeft geen dure apparatuur aan te schaffen om te kunnen genieten van een gesproken boek. De kans is groot dat jij de juiste devices al in huis hebt. Een audioboek kun je beluisteren via smartphones én tablets met een Android of iOS besturingssysteem. Je kunt ook een iPod Touch, een tablet, een e-reader of Apple CarPlay gebruiken.

Je luistert naar de boeken via de speakers van je device, een koptelefoon of oortjes. Wanneer je de applicatie van de gewenste aanbieder hebt geïnstalleerd op jouw apparaat, kun je elk gewenst luisterboek downloaden. Je krijgt vanzelf een melding wanneer het boek klaar staat voor je. Met een abonnement heb je de keuze uit duizenden titels.

Populaire boeken om naar te luisteren

Er zijn ontzettend veel populaire boeken waar je naar kunt luisteren. Je kunt bijvoorbeeld genieten van luisterboeken zoals De Zeven Zussen van Lucinda Riley of Bonuskind van Saskia Noort. Spannende audioboeken met de stemmen van Loes Haverkort en Willemijn de Vries. Natuurlijk kun je ook een boek kiezen op basis van genre. Denk aan een biografie, roman, poëzie & drama, misdaad of spiritualiteit. Je vindt altijd een luisterboek dat bij je past.

Bij aanbieders van audioboeken kun je een eenmalige aankoop doen, maar kiezen voor een maandabonnement behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt dan net zoveel boeken downloaden en beluisteren als je wilt. Ook kun je ze na het downloaden offline opslaan op bijvoorbeeld jouw tablet, iPad of smartphone. De boeken nemen dan geen extra opslagruimte in beslag. Handig voor in het vliegtuig!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button