Peuters/kleuters

Contouren tekenen met Djeco sjablonen

Djeco sjablonen

Elke keer als ik bij de buurtjes over de vloer kom hebben ze wel weer iets leuks liggen; ze zijn erg van het knutselen dus mooie stiften, kleurboekjes, knutselspulletjes, klei en andere crea-dingetjes in overvloed. Deze keer zaten de kindjes heerlijk tekeningen te maken met sjablonen van Djeco, dat superleuke speelgoedmerk met veel, mooi educatief speelgoed.

Djeco sjablonen

In een pakje zitten 5 verschillende sjablonen, allemaal in 1 thema. Zo hebben de buren “elfjes en feëen” maar er zijn veel meer thema’s verkrijgbaar zoals draken, balletdanseressen, paarden, boerderijdieren, auto’s en ga zo maar door. Een paar dagen later race ik met de kids naar de speelgoedwinkel en koop ik 2 setjes sjablonen. Jammer genoeg hebben ze er niet heel veel op voorraad; de balletdanseressen zijn er niet maar Madee is meteen helemaal happy met haar prinsessen sjablonen. Ole vindt de sjablonen van ridders “cool” en hier gaan we maar eens mee aan de slag.

Aan de slag met eigen sjablonen

Ze gaan helemaal los met die slablonen. Maken ze bij de buren de tekeningen nog af door ze in te kleuren; zodra ze bij ons het op eiland liggen vullen de lege blaadjes zich met vele contouren in verschillende kleuren en beginnen ze weer aan een nieuwe zodra ze klaar zijn met sjabloon. Het leuke aan de slablonen is dat de lijntjes achteraf nog aan elkaar “vastgemaakt” moeten worden; logisch want anders zou het sjabloon uit elkaar vallen natuurlijk. In het begin vindt Madee dat nog een beetje lastig maar ze heeft het heel snel door. De losse wolkjes, sterretjes en andere figuurtjes die naast de “hoofdfiguren” op het sjabloon staan worden overal naast gezet, zo worden dingetjes van de ridders met de prinsessen uitgewisseld.

Het leuke van Djeco producten is dat het educatief is, het niet overal verkrijgbaar is en ook nog eens betaalbaar. Deze sjablonen van Djeco kosten bijvoorbeeld maar €5,95 en dan heb je er ook nog eens 5. Een leuk cadeautje dus ook voor je kinderen om aan vriendjes en vriendinnetjes te geven op kinderfeestjes.

paarden
prinsessen
danseressen
feeën
ridders
draken

 

Ben jij bekend met Djeco producten? Laat het ons weten in de comments :-)

*Deze post bevat affiliate links

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button