Peuters/kleuters

Zo vier je thuis een tof Frozen feestje

Als je eenmaal op school zit dan is één van de vele dingen waar je als kind al weken van tevoren naar toeleeft je eigen kinderfeestje. Misschien nog wel meer wanneer je oudere broers en zussen hebt, want dan heb je al een keer meegemaakt hoe zo’n kinderfeestje is. Zo ongeveer het eerste wat onze dochter riep toen ze zich realiseerde dat haar eigen kinderfeestje er ook aan zat te komen was “ik wil dan wel een Frozen feestje geven!”. En zo geschiedde, een aantal weken terug 1 dag voor haar 5e verjaardag. Haar is eerste echte kinderfeestje, helemaal in Frozen stijl.

Thuis een frozen feestje geven

We hebben wel even nagedacht over hoe we het Frozen feestje vorm gingen geven. Een verkleedkist huren, alle uitgenodigde meisjes verkleden als Elsa of Anna en vervolgens spelletjes doen leek me hartstikke leuk. Maar helaas; het was niet mijn feestje en mijn dochter wilde dolgraag knutselen. Op Pinterest kun je ontzettend veel ideeën opdoen voor leuke knutsels maar bij ons moesten er gewoon cakejes versierd worden. “Je weet wel mam, gewoon met van die spikkeltjes en met hagelslagjes”. Ok, helemaal goed!

Een Frozen kinderfeestje aankleden

Het is natuurlijk leuk om een Frozen feestje echt in stijl te vieren. Van Fun kregen we een pakket toegestuurd vol met Frozen versieringen waarmee we binnen een half uur de kamer helemaal omtoverden tot een Elsa & Anna walhalla. In het pakket vonden we o.a.: Frozen tafelkleed, Elsa & Anna tiara’s, Frozen slingers en ballonnen, Elsa & Anna posters, een Frozen pinata, stationary pakketjes, Frozen zakjes, bordjes & bekers, servetten en Frozen tasjes om in te kleuren. Let the party begin!

frozen feestje vieren Frozen posters versiering en pinata - AllinMam.com

Activiteiten tijdens Frozen kinderfeestje

Alleen versiering is natuurlijk niet genoeg, er moeten activiteiten ondernomen worden! Maar een middag met 5 dol enthousiaste meisjes is snel ingevuld. Wat wij zoal deden?

Verkleed als Anna of Elsa

Voor een Frozen feestje uitgenodigd worden is natuurlijk hartstikke leuk maar het is nog eens extra leuk wanneer je ook verkleed als Elsa of Anna komt. Of in 1 van je andere mooie verkleedjurken! En zo kwamen de kleine gasten allemaal in vol ornaat naar binnen stappen, waarna ze meteen een mooie Frozen tiara kregen zodat ze zich echt als kleine prinsesjes voelden.

Frozen accessoires

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,95)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:19

Frozen Anna jurk

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:19

Frozen DIY armbandjes

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,49)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:19

Cadeautjes uitpakken en zingen

Welk feestje begint er niet mee? Onder begeleiding van (harde ;-) muziek werd er gezonden voor de jarige, die verlegen heen en weer zat te wiebelen met een grote Frozen ballon in haar handen. Vervolgens stonden de vriendinnen in de rij om hun cadeautjes te overhandigen, té lief!

Lees ook: Grappige Olaf traktaties maken

Cakejes versieren

Als eerste versierden we cakejes, want na hard zingen en dansen is er wel behoefte aan iets lekkers! De Frozen bekertjes werden volgeschonken met limonade en de cakejes werden versierd met hagelslag en kleine pareltjes. Voor we het wisten waren de cakejes verdwenen en was de hele vloer voorzien van een laagje hagelslag :-)

frozen feestje vieren cakejes versieren met hagelslag - AllinMam.com

Houten kistjes versieren met stickers en plaksels

Na het versieren en opeten van de cakejes was het tijd om te knutselen. Ik had een hele tas vol met stickertjes, gekleurd plakband, pareltjes en wat al niet meer te bedenken versiersels gekocht. Heel leuk om te zien hoe de meisjes allemaal verschillende smaak hebben. Hoe precies de een is en hoe kliederig de ander. Geweldig! Er was zelfs een meisje wat het liefst niets op het kistje plakte, dat vond ze zonde. Het kistje was toch al zo mooi van zichzelf?

Lees ook: 10 leuke meisjes kinderfeestjes

frozen feestje vieren schatkistjes versieren - AllinMam.com

Frozen tasjes inkleuren

Een regelrechte hit waren de zelf in te kleuren tasjes. Bij elk tasje zaten stiften, handig want zo had elke meisje haar eigen kleurtjes en hoefde er niet gewacht te worden bij het inkleuren. Er ontstond wel wat verwarring na het nemen van een pauze waarin er werd gekeken naar Frozen fever op Netflix, welk tasje was nou van wie?

Frozen schoudertas

Verkrijgbaar bij

fun.be (€19,99)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:19

Een Frozen pinata vol leuke dingen

Last but not least hadden we een pinata volgestopt met leuke én lekkere dingetjes. Door het gewicht moesten we de pinata wel wat extra verstevigen met plakband om te voorkomen dat hij vroegtijdig naar beneden zou storten. Uiteindelijk heeft hij het gered en konden de meisjes zich aan het einde van het feestje nog even uitleven door om beurten lekker op de pinata te slaan. Nadat de bodem het begaf en alles op tafel kletterde stortten 5 lijfjes zich boven op de berg spulletjes en verzamelden ze alles in de kleurige Frozen zakjes.

Frozen Pull Pinata

Verkrijgbaar bij

bol.com (€36,99)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:19

Waar vul je de Frozen pinata mee?

De pinata hadden we gevuld met Frozen stationary spulletjes (potloden, liniaaltjes en notitieboekjes), plastic zakjes en Frozen koekjes en snoepjes. Je kunt een pinata natuurlijk vullen met van alles. Ook leuk om hem vol te stoppen met confetti; ik zou die kindergezichtjes wel eens willen zien wanneer dat er allemaal uit komt zetten! Wel een half uurtje uittrekken voor stofzuigen aan het einde van het feestje dan :-)

Lees ook: Een pinata op je kinderfeestje

De jarige had een topmiddag en heeft meerdere malen geroepen “dit is echt het leukste kinderfeestje wat ik ooit gehad heb!”. Dat het tevens haar eerste kinderfeestje was drong niet echt tot haar door ;-)

Verkrijgbaar bij

fun.be (€19,99)
bol.com
blokker.nl (€26,99)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:19
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button