Gastblogs

Is het al tijd voor de eerste hapjes van onze baby?

We zijn alweer 3,5 maand verder. Esmee is al bijna aan haar eerste vast voedsel toe. Tenminste dat denk ik wel. Ze drinkt goed haar fles leeg, slaapt goed en hapt al graag naar d’r eigen handjes. Na een fles schreeuwt ze even om meer maar na een boertje is het over.

Op dit moment drinkt Esmee 5 x 150cc (5 schepjes) per dag. De laatste fles krijgt ze om 23.00u en dan slaapt ze meestal door tot 06.30u. Heerlijk! Af en toe is het een keertje 05.00u of 06.00u en sporadisch wordt ze een paar keer per nacht wakker. Ik denk dat dat meer ligt aan haar verkoudheid waar ze al een tijdje last van heeft. Ze heeft ook echt iedereen aangestoken! Eerst mijn man en nu ben ik aan de beurt. Het schijnt dat dit voorlopig blijft, om de beurt ziek worden.

Eerste hapjes in de vorm van rijstpap

Ik lees veel over rijstmeel/rijstpap voor baby’s die daar goed de nacht mee door komen. Esmee slaapt prima de nacht door. Zij heeft dus geen rijstemeel nodig om de nacht door te komen. Wel zou ik haar al wat anders willen geven dan alleen melk. Om even te wennen aan wat anders dan melk, wil ik haar graag wat rijstpap geven. En over een paar weken wat groenten en/of fruit. Er zijn veel verschillende meningen over wanneer het juiste moment is voor vast voedsel maar mijn moedergevoel zegt dat het nu wel langzaam mag komen.

De rijstpap kan ik natuurlijk gewoon toevoegen aan haar fles maar ik zou het graag in papvorm aan haar willen geven met een lepeltje. Dan kan ze haar tongreflex alvast trainen. Natuurlijk kan ik voor de makkelijke weg kiezen en een pak rijstpap gaan kopen, maar ik wil toch proberen om wat hapjes zelf klaar te maken. Wij koken zelf redelijk vers en we maken bijna geen gebruik van “pakjes” maaltijden. Dus waarom niet ook vers koken voor mijn kind? Is toch vaak gezonder en vele malen lekkerder.

Op dit moment ben ik op zoek naar een simpel home made rijstpap recept. Ik heb al een recept gevonden en het ziet er heel simpel uit. Wat rijst vermalen tot poeder en dit toevoegen aan gekookt water. Roeren tot het een papje wordt. Wat kunstvoeding aan toevoegen en afkoelen tot het gewenste temperatuur. Nu nog even uitproberen.

Ik kan niet wachten om haar iets anders te geven dan melk. Het is dan weer een volgende fase in haar leventje waar ik heel erg naar uit kijk!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button