Europa

3 mooiste eilandbestemmingen in het najaar

Technisch gezien hebben we nog enkele weken te gaan, maar de meteorologische herfst is intussen officieel aangebroken. Dat wil zeggen dat ook de tijd van tripjes, reizen en vakanties er voor veel mensen op zit. Dat de temperaturen zakken, wil echter niet zeggen dat ook de reiskriebels per se weggaan, en de herfst is eigenlijk het perfecte moment voor een ontspannende vakantie. Het hoogseizoen is voorbij en dus zijn er minder toeristen. En wanneer het in Nederland frisser wordt, is het wel zo fijn om warmere oorden op te zoeken. Of de kinderen nu meegaan of een weekendje doorbrengen bij familie, deze vakantie-eilanden zijn ideaal voor een lang weekend of weekje weg.

Eilandbestemmingen in het najaar: 1. De Azoren

De Azoren, een bij Portugal horende archipel in de Atlantische Oceaan, werden pas recentelijk ‘ontdekt’ als toeristische bestemming. Deze archipel bestaat in totaal uit 17 eilanden, waarvan er 9 bewoond zijn. Breng je maar een paar dagen of weken op de Azoren door, dan is het een logische keuze om het eiland São Miguel als uitvalsbasis te kiezen. Op het grootste eiland van de Azoren is de natuur absoluut niet te missen: denk aan prachtige vulkaanstranden en indrukwekkende kratermeren. Daarnaast zijn ook Terceira, Faial en Pico absoluut de moeite waard. Van surfen tot lange wandelingen in de natuur of zelfs whale watching: op de Azoren valt er meer dan genoeg te doen en te zien. Dat deze prachtige eilandengroep niet overlopen is door toeristen, maakt de Azoren alleen nog maar meer de moeite waard.

3 mooiste eilandbestemmingen in het najaar - AllinMam.com
Sete Cidades – Azoren, by Mikadun | Shutterstock

Eilandbestemmingen in het najaar: 2. De Canarische Eilanden

Aan de Marokkaanse kust, in de Atlantische Oceaan maar bij Spanje horend, vind je de geliefde Canarische Eilanden. Hebben de Canarische Eilanden eigenlijk nog uitleg nodig? Blauwe zee, witte stranden, heerlijk weer: geen wonder dat de Canarische Eilanden een zo populaire vakantiebestemming zijn. Tenerife is het grootste en misschien wel het bekendste eiland van de eilandengroep. Dat het erg geliefd is als vakantiebestemming, wil zeggen dat er ook talrijke geweldige hotels en vakantiehuizen op Tenerife te vinden zijn. Dankzij online reisorganisaties, zoals Tuivillas.com, is het tegenwoordig ook makkelijk om een leuk, betaalbaar huisje te vinden.

3 mooiste eilandbestemmingen in het najaar - AllinMam.com
Fuerteventura – Canarische eilanden

Eilandbestemmingen in het najaar: 3. Rügen

Wie Duitsland bezoekt, begeeft zich doorgaans richting steden als Berlijn, München of Keulen; natuurliefhebbers hebben aan het Zwarte Woud of de Sächsische Schweiz misschien wel eens een bezoekje gebracht. Duitsland is echter ook voor meer dan een citytrip of weekendje natuur de moeite waard: het eiland Rügen is bijvoorbeeld een prachtige bestemming. Dit eiland dankt zijn populariteit aan de witte zandstranden en kusten met enorme kliffen. Je vindt op dit eiland meerdere leuke plaatsen, waaronder charmante stadjes als Putbus en Bergen. Als het weer een beetje meezit een perfecte bestemming voor de nazomer!

3 mooiste eilandbestemmingen in het najaar - AllinMam.com
Binz summer resort – Rugen island, by Pawel Kazmierczak | Shutterstock
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button