Europa

Muntafuner Gagla weg, gezinswandelingen in Montafon

Ga je op vakantie naar de bergen in Montafon, is het slecht weer bovenop die toppen! Mistig, geen zicht, regenachtig, koud… Voor veel gezinnen een reden om in het dal te blijven en daar de dag door te brengen. Maar wat ga je de hele dag doen? Je kunt natuurlijk verschillende activiteiten ondernemen, al is het in Oostenrijk wat lastiger om binnen-activiteiten te vinden dan bij ons in Nederland. Wanneer het in één van de dalen van Montafon droog blijft komt 1 specifieke activiteit wat ons betreft met stip op nummer 1: de Muntafuner Gagla weg. Gezinswandelingen in Montafon, wandelingen speciaal uitgezet voor kinderen.

Gezinswandelingen in Montafon

Ontzettend leuk bedacht: kinderen samen met hun ouders op pad sturen met een rugtasje, gevuld met meetinstrumentjes en een boekje met opdrachten. Het idee achter de Muntafuner Gagla weg is om kinderen wandelen leuk te laten vinden én meer over de natuur en de omgeving te leren. Het is een gegeven: veel kinderen vinden wandelen niet leuk. Vaak komt dat omdat de nadruk te veel ligt op het wandelen zelf. Bij deze leuke wandelingen ligt de nadruk op het uitvoeren van opdrachtjes. Hierdoor leren kinderen op speelse wijze de meetinstrumentjes te gebruiken en ligt de focus meer op het zoeken naar antwoorden dan op het wandelen zelf.

Inhoud van de Muntafuner Gagla rugtasje

In de kleine rode rugtas zit allereerst het boekje met opdrachten en uiteraard een pen. Verder vind je in de rugtas een kompas, een verrekijker, een thermometer, een stopwatch en een meetlint.

Wandelingen in 9 verschillende dorpen

De Muntafuner Gagla weg gezinswandelingen in Montafon vind je in maar liefst 9 verschillende dorpen: In Partenen, Vandans, St. Anton im Montafon, Bartholomäberg, Silbertal, Schruns-Tschagguns, Gargellen, Gaschurn en St. Gallenkirch-Gortipohl. De duur en lengte van de wandelingen verschilt, zo is de kortste wandeling in Vandans (1 uur / 3,3 kilometer) en de langste wandeling in St. Gallenkirch-Gortipohl (2,5 uur / 6,9 kilometer). Voorin het opdrachtenboekje staan alle wandelingen beschreven met tijd, afstand en hoogteverschil.

Leuke, niet al te moeilijke opdrachten

De opdrachten tijdens de gezinswandelingen zijn leuk en niet al te moeilijk. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om een wapenschild te zoeken op een bepaald pand en dit na te tekenen en bij een tussenstop in een speeltuin wordt gevraagd wie er niet in de speeltuin mag komen. Kijken of de kinderen goed hebben opgelet bij het betreden van de speeltuin, waarbij ze voorbij een bordje lopen waarop staat dat honden verboden zijn (in Schruns). Het meetlintje komt van pas bij het meten van de omtrek van een bepaalde boom of van een bankje en de thermometer wordt gebruikt om te kijken hoe koud het water uit de bron naast de kerk nu werkelijk is.

Voortgang van Muntafuner Gagla weg bijhouden op je smartphone

Bij elke plattegrond in het opdrachtenboekje vind je een QR-code die je met je smartphone kunt scannen. Hierdoor kun je onderweg kijken hoe de wandeling vordert, hoe veel je al gelopen hebt en hoeveel stations met opdrachten je bijvoorbeeld nog te gaan hebt. Ook andere details van de wandeling kun je teruglezen op je smartphone, per wandeling verschilt dit uiteraard.

Rugtasjes verkrijgbaar bij het toeristenbureau

De rugtasjes voor deze gezinswandelingen in Montafon zijn verkrijgbaar bij elk toeristenbureau in de regio. Er zijn geen kosten aan het gebruik verbonden, je betaalt alleen €30,00 borg voor 1 rugtasje. Je mag een rugtasje bij je houden zo lang je wilt; zo kun je bijvoorbeeld tijdens je 2 weken durende vakantie meerdere gezinswandelingen maken met de kinderen. Elke keer wanneer je een wandeling hebt gemaakt en alle antwoorden hebt ingevuld in het opdrachtenboekje kun je bij elk toeristenbureau naar binnen lopen en mogen de kinderen iets leuks uitzoeken als beloning. Lever je de rugtas met volledige inhoud weer netjes af bij het toeristenbureau krijg je uiteraard je betaalde borg terug. Dit inleveren hoeft trouwens niet perse bij hetzelfde bureau als waar je de rugtas hebt opgehaald, de rugtas mag bij elk toeristenbureau in Montafon worden ingeleverd.

Meer informatie over de Muntafuner Gagla weg gezinswandelingen in Montafon vind je hier.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button