Europa

Op zomervakantie in Italië, waar precies naartoe?

Elk jaar weer gaan veel mensen op zomervakantie in Italië. Om te genieten van het heerlijke weer, van de fijne cultuur en van de vele bezienswaardigheden. Maar Italië is groot en vooral in de zomer zijn er zo ontzettend veel mogelijkheden.

Zomervakantie in Italië, waar precies naartoe?

Vooral wanneer je voor de eerste keer op zomervakantie in Italië gaat weet je misschien niet precies in welke regio’s je jezelf moet verdiepen. Ben je er nog niet uit in wat voor soort accommodatie je wilt verblijven? Een camping, appartement, glamping, agriturismo of een vakantiehuis in Italië, het kan allemaal. We maken het iets makkelijker voor je en zetten een paar populaire gebieden in Italië op een rijtje.

Toscane

Toscane is waarschijnlijk één van de eerste gebieden die naar boven komt wanneer je aan een zomervakantie in Italië denkt. Toscane is een populaire bestemming in de zomer en vele Europeanen trekken dan ook naar dit gebied. Het is de op 4 na grootste regio in Italië na Sardinië, Sicilië, Piëmont en Lombardije. Groeiend in Toscane is het agriturismo, waarbij mensen in omgebouwde boerderijen hun vakantie doorbrengen. Vaak is er plek voor meerdere gezinnen en delen zij bepaalde faciliteiten met elkaar. Toscane staat bekend om haar wijnen, waarvan Chianti natuurlijk een hele bekende is. Toscane heeft in de zomer een heerlijk klimaat waarbij zachte lucht vanaf zee binnenstroomt. Bekende bezienswaardigheden in Toscane zijn de toren van Pisa, het eiland Elba en de prachtige steden Florence, Lucca en Sienna.

Op zomervakantie in Italië, waar ga je precies naartoe?
Pisa, Toscane

Lombardije

Lombardije ligt in het noorden van Italië en grenst aan Zwitserland. De hoofdstad van Lombardije is Milaan en deze regio van Italië heeft het hoogste inwonersaantal. In Lombardije vind je het Gardameer en het Lago Maggiore, 2 meren die erg populair zijn als vakantiebestemming. Bijna de hele oostelijke zijde van het Gardameer grenst aan Veneto, waardoor je tijdens een verblijf in Lombardije ook heel goed de regio Veneto kunt bezoeken.

Op zomervakantie in Italië, waar ga je precies naartoe? - AllinMam.com
Salo, Gardameer

Veneto

Ook Veneto is populair onder vakantiegangers. Veneto grenst aan de Golf van Venetië waar je de stad Venetië vindt. Naast een kuststrook biedt Veneto ook een deel van de Dolomieten en tevens een laagvlakte waar wijn verbouwd wordt. Naast Venetië is ook Verona een populaire bezienswaardigheid. Op het Piazza Bra in Verona ligt de Arena, het op 2 na grootste amfitheater ter wereld. Wil je in Veneto de wereld van de wijnen induiken dan ben je in Soave aan het juiste adres. Deze stad met prachtig middeleeuws centrum staat bekend om haar witte wijn en het goed bewaard gebleven kasteel Rocca Scaligeri.

Lees ook: Triglav National park in Slovenië, ook te bezoeken vanuit Veneto

Op zomervakantie in Italië, waar ga je precies naartoe? - AllinMam.com
Verona, Veneto

Umbrië

Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Deze regio grenst in het westen aan Toscane. Het landschap bestaat uit glooiende groene heuvels met wijnranken maar er is in deze regio ook behoorlijk wat akkerbouw te vinden. In Umbrië zijn veel kleine ommuurde stadjes die vaak mooi prominent bovenop een heuvel liggen. Vanuit Umbrië is het ook nog goed te doen Florence in Toscane te bezoeken, zo pak je mooi 2 regio’s mee tijdens je zomervakantie in Italië.

Op zomervakantie in Italië, waar ga je precies naartoe? - AllinMam.com
Trevi, Umbrië by Marco Saracco | Shutterstock
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button