Persevent

Een dagje op pad met Fastrider, hét merk voor fietstassen

Wanneer ik een uitnodiging binnen krijg van Fastrider om een dagje met hen op pad te gaan denk ik: “Leuk en gezellig maareh… Fastrider?” Ik ken het merk niet maar dat maakt me juist uiterst nieuwsgierig. Ik laat me graag een dagje onderdompelen in de wereld van de: fietstassen.

Fastrider fietstassen

En dus ga ik ’s morgens vroeg op pad richting het altijd gezellig Brabant waar Fastrider gevestigd is, nog steeds op dezelfde lokatie als waar het bedrijf 50 jaar geleden startte met het fabriceren van kerkbankkussentjes en fietstassen. Nu, 50 jaar later vindt de productie niet meer plaats in Berghem maar in het verre Oosten en levert Fastrider fietstassen en fietskleding aan meer dan 1600 winkels in Nederland, 250 winkels in België en 500 winkels in Duitsland en staat het merk voor innovatie, kwaliteit, service en is het onderscheidend van andere merken.

Een dagje op pad met fastrider - AllinMam.com

Praktisch (gebruik) op elke fiets

Een fietstas moet praktisch zijn, zowel op de fiets als evt daarnaast en dat is dan ook de missie van Fastrider: praktisch op elke fiets. Na een rondleiding door het gigantische magazijn gaan we zelf beproeven hoe praktisch de fietstassen werkelijk zijn in het gebruik. Met een uit de showroom zelf uitgezochte fietstas stappen we op de fiets en fietsen door het mooie Brabantse landschap. We zijn met een klein clubje en het is grappig om te zien hoe we alle 4 voor een totaal ander product hebben gekozen. Een trolley, een dubbele fietstas, een enkele fietstas en een rieten mand. Mijn keuze is gevallen op de enkele fietstas, een hippe, blauwe shopper met speelse tekst welke me meteen bij binnenkomst opviel.

Een dagje op pad met fastrider - AllinMam.com

Hamburgers bakken bij boer Spierings

Het is echt prachtig weer, hoe relaxt is deze dag nu al en hij is nog maar net begonnen! We fietsen een kilometer of 7 en stoppen bij boer Spierings, waar we zelf hamburgers gaan maken in de mooie landwinkel. De winkel is groot opgezet en de overzichtelijke schappen staan gevuld met mooie (streek)producten. Maar het rondsnuffelen moet nog even wachten, want we gaan eerst hamburgers bakken. Op een kookeiland middenin de winkel staan allerlei kruiden uitgestald en na een korte uitleg gaan we aan de slag met onze eigen hamburger.

Het is leuk om te zien hoe we bij aanvang allemaal met dezelfde kruiden beginnen maar dat door de hoeveelheden kruiden die we gebruiken alle hamburgers totaal verschillend worden. Door het toevoegen van Bruschetta kruiden, sambal, kerrie of ui en knoflook lopen de smaken van de uiteindelijke burgers enorm uiteen.

Wanneer we allemaal ons broodje hamburger klaar hebben lopen we het weiland in waar we heerlijk in het zonnetje genieten van het uitzicht, de rust en de hamburger. Ayse van Fastrider licht nog het een en ander toe over het produceren van de tassen, waar extra aandacht aan gegeven wordt. Ze staat stil bij de afwerking van de tassen en laat ons precies de puntjes zien waardoor het merk zo’n ijzersterk product neer zet. Ze vertelt ons van alles over het hele proces, van eerste idee tot eindproduct en dat is razend interessant. Zo had ik echt niet gedacht dat dat proces wel 8 á 9 maanden in beslag neemt!

Fietstassen vullen in de landwinkel

Na een rondleiding over de boerderij waarbij we een kijkje nemen bij de koeien als in de kaasmakerij mogen we in de landwinkel onze fietstassen gaan vullen met allemaal lekkere producten. Jammer dat ik nog zo’n eind terug moet rijden anders had ik zeker weten yoghurt en vleeswaren meegenomen! Nu kies ik voor pasta, boerderijchips, biologische jam, wat verse groenten, dadel/balsamico kaasdip en nog wat dingen.

Een dagje op pad met fastrider - AllinMam.com

Met een goedgevulde tas fietsen we weer terug naar het kantoor van Fastrider in Berghem, het is inmiddels al einde van de middag. Wat een leuke dag was dit, zó relaxt, prachtig weer en leuke mensen om een dag mee op te trekken.

Bedankt voor deze leuke dag, lieve mensen!

Hartelijk dank aan Wendy, de mensen van Fastrider en boer Spierings die deze dag mogelijk hebben gemaakt! Bij mij is Fastrider op de kaart gezet en goed ook. Lette ik eerst nooit op fietstassen; nu kijk ik bij elke fietstas die ik zie naar het formaat, het model, de kleur en de details en begint het er op te lijken dat ik zelfs op afstand al zie of de tas van Fastrider is of niet :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button