Eten & drinken

Marokkaanse recepten uitproberen met Nadia Zerouali

De Arabische keuken met onder andere Marokkaanse recepten is een keuken waar ik totaal niet bekend mee ben. Wat ik weet is dat er veel gebruik gemaakt wordt van verse kruiden, dat humus er vandaan komt en dat er veel gedaan wordt met kummel en komijn. Oja en er wordt couscous gegeten. Veel couscous!

Een kijkje in de Arabische keuken met Nadia Zerouali

Heel leuk dus als ik een avondje over de schouder van Nadia Zerouali – expert in de Arabische keuken en bekend van 24kitchen – mee mag kijken en een blik mag werpen in haar pannen. In kookstudio Keizer Culinair te Amsterdam gaat ze dé ins & outs van het Arabisch koken met ons delen en zal ze vertellen wat er in de nieuwe Arab Food Lovers foodbox te vinden is, die vanaf juli te bestellen is.

Als ik aan kom in de kookstudio staat Nadia enthousiast in de pannen te roeren, zie ik haar steeds wat proeven en ingrediënten toevoegen. “Vooral dat proeven is erg belangrijk” vertelt ze later, “je kunt eigenlijk geen goed gerecht op tafel zetten zonder regelmatig te proeven”. Dat vindt ze zelf het lastige van het volgen van een recept; volg liever je eigen smaakpapillen dan de hoeveelheden die vermeld staan in het recept. Proef, proef en proef nog eens!

Tomaten couscous soep

Terwijl ze ingrediënten snijdt en toevoegt aan de grote pannen kletst ze aan één stuk door. Wat een gezelligheid, deze vrouw! Dat koken haar passie is straalt er meteen vanaf. Ze vertelt van alles over de tradities in de Marokkaanse cultuur en in andere Arabische landen. En voor ik het weet krijg ik een klein glaasje aangeboden met daarin een heerlijke tomaten couscous soep, één van de Marokkaanse recepten die zij heeft ontwikkeld. Heerlijk!

Een kijkje in de Arabische keuken met Nadia Zerouali - AllinMam.com

Lees ook: De Kroatische keuken in met Sascha de Lint

Meer dan alleen Marokkaanse recepten

Nadia laat zich bij het ontwikkelen van haar recepten niet alleen beïnvloeden door de Marokkaanse cultuur. Ze heeft veel gereisd en in diverse Arabische landen de culinaire tradities “opgesnoven” waarmee ze thuis nieuwe recepten ontwikkelt en schrijft, met de traditie altijd als basis. Zo hebben veel van haar recepten een onverwachte twist, waaronder ook de vogeltongpilaf met paprikapasta & dille die we even later aangeboden krijgen. Kruidig, licht pittig met heerlijke stukjes mals vlees erdoor.

Een kijkje in de Arabische keuken met Nadia Zerouali - AllinMam.com

Zelf aan de slag met recepten uit de Arabische wereld

Dat dit thuis allemaal nooit gaat lukken omdat je de goede ingrediënten niet te pakken krijgt is vanaf juli verleden tijd. Dan is namelijk de Arab Food Lovers box verkrijgbaar, een zusje van de al langer bestaande Asian Food Lovers box. Een foodbox als deze bevat 3 recepten en alle basisingrediënten voor 3 verrassende, wereldwijde gerechten waar je alleen de verse ingrediënten als vlees, vis en/of groenten nog aan toe moet voegen. Wil je geen hele box bestellen dan kun je ook volgens een Arab Food Lovers online recept ingrediënten bestellen. Super handig!

Lees ook: Met Miljuschka Witzenhausen de keuken in om cheesecake te maken

Een kijkje in de Arabische keuken met Nadia Zerouali - AllinMam.com

Ik kreeg de Arab Food Lovers box goed gevuld mee naar huis en kan de komende weken aan de slag met zeker 5 verschillende recepten uit de Arabische keuken. Ik ben heel benieuwd en ik zal jullie op de hoogte houden van mijn Arabische “ahum” kookkunsten :-)

Ben jij bekend met Arabisch koken?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button