DIY

DIY: zelf je feestverlichting maken

Kinderfeestjes organiseren is een vak apart. Je wilt dat de kamer er top uit ziet, dat er een taart op maat aanwezig is én dat de gasten in het algemeen niets tekortkomen. Voor de inrichting van een feesthuis kun je je voorbereidingen ruim vooraf treffen. Bijvoorbeeld door zelf een slinger van lampionnen te maken. Leuk knutselproject, waarbij de kinderen prima kunnen helpen!

Limonade én lampjes

Natuurlijk wil je dat de feestverlichting in dezelfde sfeer is als de rest van de feestvreugde. Wist je dat je een lampionslinger kunt maken van kartonnen bekertjes? Hartstikke leuk als je gasten uit gelijksoortige bekertjes drinken. Het is een kwestie van een paar stapeltjes extra kopen en een setje kerstverlichting. Succes verzekerd!

DIY: feestverlichting maken - AllinMam.com
Slinger van bekertjes door Stakhov Yuriy | Shutterstock

Knutselen met bekers

De bekertjes koop je met een grappig printje of met de leeftijd van je kindje erop. Of je koopt standaard witte bekers, die je de kinderen laat verven of met viltstiften laat bewerken. Met een mesje snij je een kruisje in de bodem van de beker. Zorg dat het kruisje precies groot genoeg is, zodat je de lampjes er doorheen kunt halen. Tip: zorg ervoor dat je net zoveel bekers hebt als lampjes!

Lees ook: Frozen kinderfeestje organiseren

Slinger vouwen

Je kunt in plaats van bekertjes ook feestverlichting maken met origami. Door allerlei verschillende kleuren papier te gebruiken, ontstaat een super feestelijk geheel. Of je gebruikt bijvoorbeeld landkaartpapier, geeft ook een grappig effect. Je vouwt de papiertjes volgens instructie in vierkante bakjes, waar je de lampjes in doet. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Slingers van origami zonder lampjes doen het ook altijd goed op een feestje, vooral wanneer je vrolijke kleurtjes gebruikt.

Slinger van origami - AllinMam.com
Slinger van origami, door Sasha Ivanova | Shutterstock

Ideeën opdoen

Wil je nog meer toffe ideeën voor zelf feestverlichting maken? Kijk dan eens op Pinterest. Van feestverlichting met cupcake houders tot glazen potjes. Van een lampionslinger met kleine lampenkapjes tot verlichting met lege blikjes, je kunt het zo gek niet bedenken. En waarom het wiel uitvinden als iemand dat al voor je gedaan heeft? Hoe zeggen ze dat ook alweer? Beter goed gepikt dan slecht verzonnen…

*Uitgelichte foto verlichting via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button