Financieel

Wat doen met spaargeld? 4 tips voor meer rendement

Het hebben van spaargeld is een fijne gedachte. Je kunt je spaargeld gebruiken voor een wereldreis of voor een langgekoesterde wens die je in vervulling wilt laten gaan. Ander huis, verbouwing, nieuwe auto, een motor… het zijn mooie spaardoelen. Maar wat als je niet per direct een doel hebt waar je je geld aan uit wilt geven en het geld maar op de spaarrekening blijft staan? Dan is het verstandig om te kijken naar mogelijkheden om meer uit je spaargeld te halen. Want het maar op de bank laten staan zet tegenwoordig ook geen zoden meer aan de dijk, met de lage rentes. Wat dan te doen met spaargeld? In dit artikel hebben we 4 tips op een rij gezet.

Met deze 4 tips haal je meer uit je spaargeld

Je kunt bijvoorbeeld investeren in goud of in cryptocurrency. Ook beleggen is een optie, bijvoorbeeld in aandelen. Of als je echt een flinke som spaargeld hebt in vastgoed. Dit kan je al snel een mooi rendement opleveren. Kortom, wat kun je doen met jouw spaargeld?

Goud kopen

Goud blijft nog altijd één van de beste investeringen. Goud is waardevast omdat het een natuurlijk product betreft. Het kan dus niet “bijgemaakt” worden zoals met geld wel het geval is. Indirect beleggen in goud is de beste optie. Fysiek goud kopen is namelijk een stuk moeilijker en tevens lastig te verhandelen. Goud kopen met je spaargeld doe je via een broker. Als de koersen stijgen, kun je jouw aandelen verkopen voor het behalen van een mooie winst.

Cryptocurrency kopen

Je kunt spaargeld ook investeren in cryptocurrency. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten cryptomunten waarin je kunt handelen, waarvan Bitcoin ongetwijfeld de meest bekende is. Je koopt en verkoopt crypto’s via een broker, bijvoorbeeld Litebit. Bij deze broker heb je de beschikking over een persoonlijke wallet. Je koopt crypto’s eenvoudig met iDeal, waarna je ze zo lang aan kunt houden als je wilt. Je spaargeld investeren in crypto vergt onderzoek én kennis. Het brengt, net als beleggen, risico’s met zich mee; de koersen kunnen mooi stijgen maar natuurlijk ook flink dalen.

Wat doen met spaargeld? 4 tips voor meer rendement - AllinMam.com

Aandelen kopen

Je kunt je spaargeld ook investeren in aandelen, bijvoorbeeld van een beursgenoteerd bedrijf. De stijging of daling van een koers wordt bepaald op basis van vraag en aanbod. Als je nog niet zoveel ervaring hebt met beleggen, is het verstandig om je goed te laten voorlichten. Je kunt beleggen in aandelen van een bedrijf, maar bijvoorbeeld ook in olie. Krijg je de smaak te pakken met beleggen? Dan kun je ook een stapje verder met het handelen in sprinters. Deze manier van handelen in aandelen brengt (net als crypto’s) wel een hoger risico met zich mee dus ook hier is het belangrijk om je goed te laten informeren.

Investeren in vastgoed

Heb je een behoorlijk bedrag op je spaarrekening staan? Dan kun je ook overwegen om dit te investeren in vastgoed. Zeker gezien de stabiele huizenmarkt van dit moment, kan dat een flink rendement opleveren in een relatief kort tijdsbestek. Investeren in steen kan door aankoop van een vakantiehuis of door aankoop van een tweede huis voor verhuur. Tegenwoordig kun je ook goed investeren in chalets op vakantieparken wat mooie rendementen oplevert.

Bovenstaande mogelijkheden geven waarschijnlijk een hoop stof tot nadenken. Gelukkig is er online over elke vorm van beleggen en investeren genoeg informatie beschikbaar, want net als voor veel andere dingen geldt: goede voorbereiding is het halve werk!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button