DIY

3x klussen die iedereen zelf kan

Vakmensen zijn er om je werk uit handen te nemen. Zeker als je klussen op stapel hebt staan die je eigenlijk niet zelf kan. Maar sommige klussen lijken veel lastig dan ze daadwerkelijk zijn. Dit zijn de klussen die je prima zelf kunt doen, als je maar het juiste gereedschap in huis hebt.

Nieuw vloertje, zo gedaan!

Je hebt online je oog laten vallen op een nieuwe laminaatvloer. Je was eigenlijk op zoek naar iemand die het voor je kan leggen. Stop met zoeken, dat laminaat leg je namelijk gewoon zelf. Je hebt voor dit klusje vooral een goede zaag nodig. Je begint in een van de hoeken, legt steeds een nieuwe plank neer tot je aan het eind van de kamer bent. Daar teken je met een potlood af wat je moet zagen en met het restje van de plank begin je de volgende rij.

Lees ook: Zelf feestverlichting maken

Geef die muur een kleurtje

Schilderen in de woonkamer, het lijkt spannend, maar je kunt het echt zelf. Vooral als je een muur wilt verven, hoeft daar niet per se een vakman voor te komen. Oké, deuren schilderen is een vak apart, maar een muur? Muurverf, een handige bak, een roller mét houder, afplaktape en een kwastje voor de randjes. Het is slim om je bij de bouwmarkt te laten adviseren, zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te rijden.

3x klussen die iedereen zelf kan - AllinMam.com

Goed verlicht

Elektriciteit is ogenschijnlijk ingewikkeld, maar met een beetje instructie moet het lukken. Zo kun je dus best zelf een nieuwe lamp ophangen. Het is heel verstandig om even de stroom uit te schakelen, voor je met dit klusje begint. Zo voorkom je dat je onder spanning komt te staan. Verder is het een kwestie van de instructies opvolgen en voor je het weet, zit je aan een goed verlichtte tafel.

3x klussen die iedereen zelf kan - AllinMam.com

DIY: iedereen kan het leren

Twijfel je aan je kluscapaciteiten? Zoek dan online een instructievideo of gebruikershandleiding op. Vooral in het geval van elektriciteit is dat een aanrader. En als het gelukt is? Reken maar dat je extra trots bent, als de kamer er weer als nieuw uitziet!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button