Financieel

Financiële tips voor het gezin

Gezinnen met kinderen hebben natuurlijk aardig wat vaste kosten die ze iedere maand moeten betalen. Deze kosten kunnen nogal oplopen en daarom is het verstandig om deze kosten eens goed in kaart te brengen. Heb ik wel zo’n groot telefoonabonnement nodig? Betalen we teveel voor internet? Kunnen we de energierekening op de een of andere manier verlagen? Dit zijn vragen waar je echt antwoord op moet geven om te kunnen besparen op je vaste lasten. Hier zijn een aantal tips!

Kijk naar je abonnementen

Een vaste uitgave waar veel gezinnen maandelijks gedachteloos voor betalen, zijn abonnementen. Het is verstandig om de tijd te nemen om je maandelijkse abonnementen te evalueren en diegenen te elimineren die je eigenlijk niet nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het sportschool lidmaatschap, waar je misschien niet het maximale uithaalt en in plaats daarvan zou kunnen betalen voor alleen de lessen die je daadwerkelijk volgt. Ook kun je overwegen om je kabelabonnement op te zeggen en over te stappen naar streamingdiensten zoals Netflix en Hulu. Bovendien kunnen ongebruikte betaalde apps ongemerkt veel kosten. Door kritisch naar deze kosten te kijken, kun je meer financiële ruimte creëren in je maandelijkse budget voor de dingen die er echt toe doen.

Onderhandel over je internetrekening of stap over

Voor de meeste mensen is internet een essentiële voorziening, of je nu thuis werkt, een bedrijf runt of gewoon je favoriete shows wilt streamen na het werk. Maar het kan behoorlijk duur worden, omdat internet providers hun prijzen lijken te verhogen na verloop van tijd. Daarom is het verstandig om je internetrekening regelmatig opnieuw te onderhandelen. Hoewel het misschien wat moeite kost om je provider te bellen, kan een simpel telefoontje je toch maandelijks een aanzienlijke besparing opleveren. Een andere tip? Overstappen naar KPN Glasvezel. Wanneer je verschillende providers met elkaar vergelijkt, krijg je al snel een betere deal. Vooral voor mensen die overstappen wordt er vaak een goed bod gedaan!

Bespaar op de energierekening thuis

Volgens sommige studies besteedt de gemiddelde consument 7% van hun jaarlijkse inkomen aan energie. Het lijkt misschien niet veel om te bezuinigen op de energierekening, maar door elk onderdeel over een langere periode te verminderen, leidt het wel tot aanzienlijke besparingen. Schaf een programmeerbare thermostaat aan, verlaag de temperatuur van je waterverwarmer, trek stekkers uit ongebruikte elektronica, zeg je kabelabonnement op, of zorg voor betere isolatie van je huis tegen kou en warmte. Er zijn zo nog meer tips die je kunt volgen, maar met deze tips ga je waarschijnlijk al besparen, en dat geld kun je weer beter besteden voor je gezin!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button