Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Cruise met een baby; té ingewikkeld of gewoon doen?

Brenda vliegt met haar man, zoontje en schoonouders naar New York waar ze op een cruiseschip stappen richting de Bahama’s. Ze deelt graag met ons hoe het is om een cruise te maken met een baby. Want… is dat niet heel veel gedoe?

We gaan voor het eerst op vakantie met ons 9 maanden oude zoontje. Bestemming: Amerika!! Een nachtje slapen in New York om vervolgens op het cruiseschip Norwegian Breakaway te stappen richting de Bahama’s (Nassau en Cape Canaveral). Een cruise met een baby; is dat wel handig?

Reizen met een baby; uitdaging

Reizen is ons niet vreemd. Thailand, Laos, Cambodja, Afrika, Engeland, Europa; we zijn er geweest! Het was altijd 1 dag van tevoren: “Hebben we alles? Nee? Ach, dan kopen we dat daar wel.” Backpack op onze rug en gaan. Ditmaal is het anders. We gaan reizen met onze baby! Ruim een maand geleden had ik alles al gelezen wat er te lezen viel op het internet over “op vakantie met een baby”. En was ik al begonnen met inslaan van babyvoeding, pampers, speelgoed, de hele lijn van VSM en eh…. nou ja, wat niet!

Opblaasbare autostoel

Het begon al met het vliegen. We boekten voor Mees een eigen vliegtuigstoel, want 8 uren bij mama of papa op schoot; dat is voor ons allemaal niet leuk! Wij hebben alles van Stokke, ook de autostoel. En laat deze nou nét niet in de vliegtuigstoel passen! Hier moest ik dus een oplossing voor vinden. En dat is gelukt, op internet heb ik de MonkeyGo gevonden. Deze opblaasbare reisstoel is eigenlijk voor kindjes vanaf een jaar, maar Mees is een flinke jongen dus dat komt vast goed. Uitdaging 1 hebben we getackeld!

Reistas voor de Stokke kinderwagen

Dan uitdaging 2; de kinderwagen. Ik wilde mijn eigen kinderwagen mee omdat dit comfortabel is voor Mees en voor ons ook, maar ik wilde hem niet gehavend bij de bagageband aantreffen. Internet leerde mij; Er bestaat een reistas voor de Stokke kinderwagen: de Prampack. Uitdaging 2 was ook getackeld!

Een licht en handzaam campingbedje

Dan nog een campingbedje. Het moest een campingbedje zijn wat niet veel weegt en wat ook nog eens handzaam is voor op reis. Weer een speurtocht op het internet en we kwamen uit bij de Babybjorn, nog geen 4 kilo en binnen 5 tellen op te zetten. Uitdaging 3 ook getackeld, yes!

Met baby vliegen van Amsterdam naar New York

We zijn er klaar voor, vertrek! Mét 23 kilo Mees-bagage :-) De vliegreis gaat perfect! Als we aankomen gaan we naar ons hotel en vervolgens natuurlijk DIRECT New York in. We wandelen heerlijk rond met de winterjas aan en Mees in de kinderwagen. We maken een mooie tour door Central Park en dan merk ik het al… Het tijdsverschil is wel even een dingetje! Het is 6 uur later in Nederland, dus Mees heeft het om 19:00 uur lokale tijd echt wel gehad. Lekker wassen en een avondfles (Lang leve de wereldstekker! Een must-have). Mees krijgt ‘s avonds Nutrilon Goede Nacht, dit is heel handig want hij weet dat het dan tijd is om te slapen. Vervolgens lekker zijn bedje in. De volgende dag kon ons cruise-avontuur dan echt beginnen!

Cruise met een baby op de Norwegian Breakaway

We rijden met een taxibusje en AL Mees zijn bagage naar de haven en daar ligt hij: de Norwegian Breakaway (324 meter lang, 40 meter breed en 14 dekken). Een immens groot schip dus met hele vrolijke kleuren. Ons avontuur kan beginnen!

Ik moet er wel even bij vertellen dat we super luxe gaan cruisen dus we hebben behoorlijk wat privileges. Zo mogen we als 1 van de eersten aan boord, en worden we naar een wachtruimte aan boord gebracht waar we kunnen genieten van een hapje en een drankje voor we naar onze hut worden gebracht. Een prachtige hut, helemaal voorop het schip. Er wordt een campingbedje gebracht voor Mees, deze gebruiken we als box in de grote kamer. Onze kamer grenst aan de suite van mijn schoonouders. In zijn eigen campingbedje slaapt hij bij ons op de kamer, ideaal!

De hoorn klinkt een aantal maal en we vertrekken! Langs het Statue of Liberty het grote water op richting Florida. Het is tijd het schip te gaan verkennen. Er is werkelijk geen nee te koop op dit schip, ook voor de iets grotere kinderen. Alle restaurants welke je kunt bedenken zijn op het schip, een gigantische spa, een casino, een zwembad met verschillende glijbanen, een hardloopbaan, een tennisbaan, een bioscoop, een theater, een Jazz-club, een Ice-bar, een kidsclub etc. etc…. BIZAR! Hier kun je je wel een tijd vermaken. We gaan voor het diner naar een Theaterdiner. Waauw. Zó professioneel opgezet, acrobaten en verklede mensen die ervoor zorgen dat je eten koud wordt ;-) En enorm veel interactie met Mees. We gaan op tijd terug naar de hut, het is toch wel spannend hoe Mees gaat slapen de eerste nacht op een cruiseboot.

Cruise met een baby; goed idee of niet? - AllinMam.com
Met baby naar New York - AllinMam.com

Hoe werkt dat bij een baby, tijdsverschil?

Je voelt het schommelen van het schip wel goed en het brengt je in de eerste instantie een beetje uit balans, bij flinke golven hebben we hier goed last van. Maar hoe het voor Mees is kan hij ons natuurlijk niet vertellen. Na fijn in bad te hebben gespeeld en een nachtfles te hebben gedronken leggen we Mees in bed. Hij slaapt binnen 2 minuten. Dit is goed!! En het gaat de rest van de vakantie ook goed. Hij is wel iedere ochtend om 6 uur wakker terwijl hij thuis echt een uitslaap-kindje is, maar dat zal ook te maken hebben met het tijdsverschil van 6 uren.

Benieuwd naar meer ervaringen over een (eerste) vakantie met baby? Lees dan over Malou haar eerste vakantie met baby.

Aankomst in Port Canaveral

Na twee volle dagen op zee waar we ons geen minuut vervelen en waar Mees kan slapen wanneer hij wil, komen we aan in Port Canaveral en hier mogen we van boord. Wat gelijk opvalt: wanneer je van boord stapt ben je nog steeds aan het na-deinen! Na een paar meter lopen ben je weer snel gewend. We besluiten nu de kinderwagen te gebruiken in plaats van de draagzak; voor iedereen wat comfortabeler. Port Canaveral is leuk! We kunnen kiezen uit verschillende tours. We gaan eerst naar het strand, toch niet zo handig die kinderwagen :-) Het is prachtig weer, de zee is blauw en dat zorgt voor een perfect plaatje! We gaan het centrum in en hier bezoeken we wat kleine, gezellige winkels. Na een leuke tijd aan wal worden we weer terug gebracht naar het schip.

Heeft een baby er iets aan, aan een cruise?

Mees is een kindje dat heel veel leuk vindt (gelukkig!) en hij zoek vooral contact met andere mensen. Wij kunnen onze lol dus op met 1595 bemanningsleden en 3969 gasten! Overal waar we komen is er aandacht voor Mees en dit vindt hij fantastisch. Als we ’s avonds heerlijk eten in een steakrestaurant ligt Mees hier in zijn kinderwagen te slapen, nadat hij hier en daar iets van ons bord heeft gegeten en zijn eigen Olvarit potje op heeft. Het voordeel van de Stokke kinderwagen is dat je hem ook als kinderstoel kunt gebruiken. Vervolgens kun je het zitje in een handomdraai kiepen en kan hij lekker liggen. Heel handig voor op vakantie en ik heb er geen moment spijt van dat ik dit gevaarte met me mee sleep! Eenmaal in de kamer is het tanden poetsen, fles geven en lekker slapen. Morgen naar Nassau!

Aankomst Op de Bahama’s: Nassau

De volgende dag komen we aan in Nassau. Stel je voor: water blauwer dan blauw, een felblauwe lucht en een heerlijk zonnetje! Mees zijn zonnebrandcrème van Naïf komt tevoorschijn uit de tas en we zetten hem een petje op. Daar gaan we weer, dit keer Nassau ontdekken! Mees zit weer in de kinderwagen en we lopen zo van boord het gezellige Nassau in. Hier blijven we 2 dagen dus we kunnen lekker rustig aan doen. We kijken de hele dag rond op de marktjes en in het kleurrijke centrum van Nassau. Zijn fles kunnen we gelukkig overal klaarmaken. Ik doe dit wel met flesjes water terwijl ik in Nederland het water (uiteraard wel zacht water) gewoon uit de kraan tap. Op 1 of andere manier voelt dat in het buitenland toch niet zo goed. Mees eet overal mee van onze lunches en diners en als ik het niet zo geschikt vind wat er op tafel wordt gezet, krijgt hij gewoon een potje. Als we weer terug komen op het schip kijken we naar buiten en daar komt een mega schip de haven in varen met een gigantische GOOFY voorop die aan het schilderen is. Dat blijkt een Disney cruiseschip te zijn… WAT!! Een schip met alles in Disney stijl. Natuurlijk DE cruise voor kinderen. Wie weet… als Mees groter is….

Disney cruiseschip - AllinMam.com

Excursie naar de Blue Lagoon

Op deze dag gaan we op excursie naar de Blue Lagoon. Dit is dé dag van Mees zijn leven! We gaan met een kleine boot naar het eiland. Een waar feestje aan boord met alle losheupige bemanning en snoeiharde muziek! Mees lacht en danst aan 1 stuk door :-) Het is trouwens ook mijn dag vandaag, ik doe hier namelijk een Royal Dolphin Swim! Ze gaan hier op een prachtige manier met de dolfijnen om. Hebben ze er geen zin in? Dan heb jij als toerist gewoon pech. Daar hou ik wel van!

Als we aankomen in de mooie lagoon is het 28 graden en het water is heerlijk warm. Mees zwemt hier voor het eerst in zee. Hij vindt het geweldig! Beetje zand happen en natuurlijk wordt alles uitvoerig bekeken. Hierna slaapt hij heerlijk in zijn kinderwagen onder een half open tent. Vervolgens gaan weer met de boot terug naar ons cruiseschip. We wassen het zand uit zijn haren en oren we gaan richting het restaurant.

Onderweg naar het restaurant, je moet rekenen dat je al zo’n 15 minuten onderweg bent naar een restaurant, ligt Mees al weer even te slapen. We eten in een veel te krap Teppanyaki restaurant. 1 blik naar binnen en ik ben eigenlijk al genezen. We zitten om grote Teppanyaki platen waar het personeel ook omheen loopt. De kinderwagen/kinderstoel kan hier gewoonweg niet goed staan. Tel hierbij op dat gekras met de spatels en de stoom die er vanaf komt; wij gaan terug naar de hut! Hier kunnen we gewoon prima eten bestellen dus Mees een fles en naar bed en wij eten heerlijk met een uitzicht op Nassau vanuit onze hut. PRIMA!

Cruise met een baby; goed idee of niet? - AllinMam.com

Met de Norwegian Breakaway terug naar New York

We vertrekken ’s avonds weer naar New York; ditmaal in 1 ruk door. We eten nog een aantal keren fantastisch en gaan om en om nog even naar de SPA. Wanneer we New York binnen varen om 6:00 uur ’s ochtends worden we beloond met een prachtig uitzicht! En dit kan ik dus gewoon zien omdat Mees weer keurig op tijd wakker is. Voor 11:00 uur moeten we van boord. Ik gooi alles in de koffers en zie het allemaal thuis wel weer! We vliegen rond 18:00 uur; dit is wel een nadeel omdat je dan de hele dag nog op het vliegveld moet rondlopen/hangen. Maar goed, eenmaal in het vliegtuig gaat de MonkeyGo weer in de stoel en denk ik; Mees slaapt wel. Blijkt de stoel lek te zijn gegaan door de riemen die door de stoel heen moeten! Het is een klein gaatje, maar het wordt dus wel een aantal keren blazen… De terugreis duurt 1,5 uur korter dan de heenreis, dat scheelt wel. Eenmaal op Schiphol staat daar de taxi met onze eigen autostoel. Hartstikke goed geregeld allemaal! En toch ook heerlijk om weer thuis te zijn…

Wil je meer te weten komen over deze manier van reizen? Lees dat het artikel Cruise met een baby, tips en ervaringen en wie weet stap jij binnenkort ook met je baby aan boord van een cruiseschip!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button