Reistips

Een auto huren voor vakantie: gevoel van vrijheid

Een auto huren voor vakantie is en blijft populair. Je kunt vooraf alles makkelijk online regelen en ben je eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming dan zit je binnen mum van tijd achter het stuur. Een gevoel van totale vrijheid! Maar, zo veel mensen zo veel wensen! Dat weet Sunny Cars ook, de autoverhuurder die inmiddels in ruim 120 landen auto’s in de verhuur heeft. Elk jaar polst Sunny Cars daarom bij vele Nederlanders de wensen en behoeften, wat resulteert in een uitgebreid trendrapport.

Gevoel van vrijheid

Vrijheid is voor 62% van de mensen de belangrijkste drijfveer voor het huren van een auto. Werden we jaren geleden vanaf het vliegveld massaal met een bus naar onze vakantieaccommodatie gebracht, nu rijden we veel liever zelf. Zo geeft 47% van de ondervraagde mensen aan dat een auto hen brengt op plekken waar je anders niet kunt komen en vindt 22% een eigen auto veel fijner dan openbaar vervoer.

Op pad met Sunny Cars: win een tegoed van €150 euro

Roadtrippen het meest populair

Dat roadtrippen populair is wisten we al. Zelf bepalen waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens blijft: 12% van de ondervraagde mensen reist volledig op de bonnefooi. Want hoe handig is het om naar een volgende accommodatie te rijdens als het ergens vol is? 51% van de ondervraagde mensen stippelt vooraf een route uit en legt de logeeradressen vast. Bijna 49% van de roadtrippers blijft het liefst 2 of 3 nachten op 1 plek om vervolgens weer 100 tot 200 kilometer te rijden naar de volgende plek.

Een auto huren voor vakantie: gevoel van vrijheid - AllinMam.com

Met het gezin op roadtrip

Ook mensen met kinderen hebben de roadtrip inmiddels uitgevonden. Een gezin blijft niet meer 3 weken op 1 plek maar wisselt wat vaker van bestemming. Want hoe leuk is het om tijdens een 3 weken durende vakantie 2 of 3 accommodaties uit te proberen? Spanje blijft voor gezinnen veruit de meest populaire vakantiebestemming (37%), gevolgd door Griekenland, Italië en Portugal. Leuk detail: de meeste ouders nemen kinderzitjes zelf mee in het vliegtuig om vervolgens in de huurauto te gebruiken. Omdat er ter plekke niet altijd goede kinderzitjes verkrijgbaar zijn maar zeker ook omdat het geen geld kost ;-)

Een auto huren voor vakantie: gevoel van vrijheid - AllinMam.com

Bijverzekeren niet nodig bij Sunny Cars

Mannen boeken vaker een auto dan vrouwen en zijn ook vaker hoofdbestuurder. Mannen kijken wat vaker naar de prijs, vrouwen wat meer naar de voorwaarden. Ook al gaan autohuurders voor goedkoop, ze zijn vaak duurder uit dan ze vooraf hadden gehoopt. Er wordt goedkoop een auto gehuurd maar daarnaast wordt er veel bijverzekerd (glas-, banden-, bodem-, en dakdekking). Ook wordt het eigen risico bij schade en diefstal afgekocht (39%) en er wordt bijbetaald voor een tweede bestuurder.

Bij Sunny Cars hoef je bij bovenstaande zaken niet stil te staan, alles is geregeld en inbegrepen. De voordelen van een Sunny Cars huurauto op een rijtje:

 • Alle verzekeringen zijn inbegrepen
 • Glas-, banden-, bodem- en dakschade is gedekt
 • Bij schade betaalt Sunny Cars het eigen risico terug
 • WA-dekking van €7,5 miljoen is inbegrepen
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Lokale belastingen zijn inbegrepen
 • Luchthavenafleveringskosten zijn inbegrepen
 • De tankregeling is eerlijk
 • 24 uur per dag kun je terecht bij Sunny Cars via een noodnummer
 • Je betaalt geen boekingskosten
 • Tweede bestuurder inbegrepen met het AD-pakket
 • Huren zonder creditcard is mogelijk met het Geen waarborgpakket

Een auto huren voor vakantie

Dat wij groot fan zijn van een huurauto op de vakantiebestemming is inmiddels wel duidelijk. Zo maakte ik afgelopen najaar een leuke roadtrip op Kreta, reden we in april met een huurauto door de prachtige Schotse Hooglanden en over 2 weken staat een roadtrip in Kroatië op de planning!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button