Ouderschap

Geboortekaartjes bestellen via Geboortepost.nl

In juni jl. trouwde ik op het prachtige eiland Sicilië. De uitnodigingen waren uniek en gepersonaliseerd, ontworpen door een kennis van ons. Niemand anders had dit ontwerp en dat maakte het extra bijzonder.

De geboorte van je kindje is natuurlijk ook uniek en heel persoonlijk. Maar om voor een geboorte ook een speciaal ontworpen kaart te laten maken kost wel veel tijd én geld. En er zijn zo veel leuke webshops die mooie geboortekaartjes in hun assortiment hebben! Omdat er al zo veel komt kijken bij een zwangerschap en bij de geboorte van een kindje vond ik het net zo makkelijk en leuk om in een webshop op zoek te gaan naar een mooie kaart.

Geboortekaartjes via Geboortepost

Ik mocht bij Geboortepost.nl geboortekaartjes uitzoeken voor de geboorte van onze kleine dame. Je kunt bij Geboortepost eigen ontwerpen maken en er is een ruime keus aan basis ontwerpen die je zelf kunt aanpassen. De kaarten zijn op verschillende thema’s gesorteerd. Zo kun je naast zoeken op geslacht ook zoeken op andere thema’s; zo zag ik bijvoorbeeld een Arabisch thema voorbij komen.  Naast kaarten met illustraties en tekst zijn er ook kaarten waar je een foto van je newborn in kan verwerken. Alsof de kleine zijn/haar eerste fotoshoot al heeft gehad!

Geboortekaartjes via Geboortepost.nl review - AllinMam.com

Mogelijkheden tijdens het ontwerpen

Wanneer je het thema gekozen hebt kun je gaan bepalen hoe de kaart er verder uit komt te zien. Vierkant, rechthoekig staand of liggend, enkele kaart, dubbele kaart of een drieluik; het kan allemaal. Ik koos voor een normale formaat, vierkante, dubbele kaart. Het ontwerp wilde ik eigenlijk heel simpel houden. Zoals ik al zei heb je een ruime keuze aan kaarten en mocht je een specifiek ontwerp willen aanpassen, bijvoorbeeld de kleur van de tekst of de achtergrond, dan is dit mogelijk via het opmaakprogramma. Helaas kun je niet alle elementen wijzigen via dit opmaakprogramma, maar door een email te sturen naar Geboortepost met jouw verzoek om bijvoorbeeld dat ene speciale element qua kleur te wijzigen dan doen ze dit maar al te graag voor je. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste kleurcode doorgeeft; roze bijvoorbeeld heb je al in tig verschillende tinten.

Een aantal weken voor de geboorte van mijn dochter liet ik een proefdruk van de kaart bezorgen. Ik kreeg gratis een matte en een glans versie toegestuurd. Zo kun je de kaarten goed naast elkaar leggen en voor de kaart kiezen die jij het mooist vindt. Online kun je ook nog een pdf-bestand van de proefdruk downloaden.

Kaartjes zijn op tijd zo goed als klaar

Ik koos voor een “simpele”, matte, ijswitte kaart met zilveren en gouden elementen. De kaart moest zo goed als klaar zijn bij de geboorte van de kleine, alleen de datum, tijd, lengte en gewicht hoefde ik nog in te vullen. Onze dochter is geboren op de uitgerekende datum, dus er hoefde weinig gewijzigd te worden. Dit deed ik op een avond en de volgende dag kreeg ik het bericht dat de kaarten verstuurd waren. Wat een snelle service!

Goede service na printfoutje

Bij de levering zaten er een aantal kaarten tussen met een kleine roze streep er door heen. Waarschijnlijk is er iets mis gegaan tijdens het printen van de kaarten. Ik belde Geboortepost op met deze mededeling en ik kreeg zonder problemen nieuwe kaarten toegestuurd.

Enveloppen en bezorgen

De enveloppen die meegeleverd worden, zijn van stevig papier, hebben een luxe uitstraling en een plakstrip aan de achterkant. Scheelt heel veel tijd met het dichtplakken van de enveloppen! Ik koos ervoor om de enveloppen samen met de kaarten te laten bezorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze van te voren te laten bezorgen; handig wanneer je met de hand wilt adresseren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de kaarten door Geboortepost te laten versturen, misschien ook makkelijk!

Geboortekaartjes via Geboortepost.nl review - AllinMam.com

Conclusie

Ik heb al heel veel leuke reacties gekregen op ons geboortekaartje. Ik was al snel content met het ontwerp en ben goed geholpen bij vragen en opmerkingen door Geboortepost. De snelle levering was top, want wanneer je kindje eenmaal geboren is wil je toch zo snel mogelijk de kaartjes op de bus doen. De vriendelijke en goede service bij de foutdrukken vond ik ook prettig, want als nieuwbakken mama wil je niet in discussie gaan en wil je dat de fout gewoon snel hersteld wordt.

Nu is het tijd om het ontwerp van mijn dochters geboortekaart te laten zien. De kaart is mooi he?!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Geboortepost.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button