Sieraden

Hanger met geboortesteen: een bijzondere connectie

Je kinderen zijn je alles en het is bijzonder om hen altijd bij je te dragen, ook op momenten dat ze even niet bij je zijn. Een naamketting is dan ook een enorm leuk cadeau om te krijgen of om jezelf cadeau te doen. Wat een naamketting nog specialer kan maken? Een ingelegde, bijpassende geboortesteen. Een geboortesteen die verwijst naar de maand waarin je kind geboren is bijvoorbeeld. Geboorte-stenen hebben unieke, prachtige kleuren en er gaat een hele legende achter schuil.

Wat is een geboortesteen?

Onze verre voorouders droegen al kettingen met stenen waarvan ze geloofden dat ze speciale krachten hadden. Zo droegen zij stenen met helende krachten of stenen die geluk met zich mee brachten. In de 18 e eeuw in Polen is het geloof ontstaan dat bepaalde edelstenen geluk brachten aan mensen die in bepaalde maanden geboren zijn. Deze stenen noemen ze daarom geboortestenen.

Het geloof bestaat dat geboortestenen geluk brengen aan mensen. Een hanger met geboortesteen kan dan ook werken als een soort talisman. Hedendaags geloven niet veel mensen hier meer in, maar vinden we het gewoon leuk en mooi om een bepaalde kleur van een geboortesteen in een sieraad te laten verwerken.

Hoe werkt het?

Voor iedere maand bestaat een bijpassende geboortesteen. De geboortestenen hebben bijzondere, prachtige kleuren en vertegenwoordigen een bijzondere connectie. Je kunt een geboortesteen van jezelf kiezen, maar ook van je kind, van je partner of van iemand anders die je lief hebt of had.

Win een zilveren geboortesteen hanger - AllinMam.com

Zijn jouw kinderen bijvoorbeeld in januari en juli geboren? Dan zijn Granaat en Robijn de geboortestenen die je wilt dragen om de relatie met je kinderen weer te geven. Ben je zelf in september geboren en is je partner in december geboren? Dan kies je voor de geboortestenen Saffier en Turkoois om de connectie met je partner te representeren.

De maanden met bijpassende geboortestenen

januari – Granaat
mei – Smaragd
september – Saffier
februari – Amethist
juni – Parel
oktober – Opaal
maart – Aquamarijn
juli – Robijn
november – Gele Topaas
april – Diamant
augustus – Peridoot
december – Turkoois

Wanneer koop je een hanger met geboortesteen?

  • Om je kinderen altijd bij je te dragen
  • Als kraamcadeau, Moederdag cadeau of verjaardagscadeau
  • Om de connectie tussen jou en je partner te laten zien (bijvoorbeeld twee harten met geboortestenen of een Yin Yang teken met geboortestenen)
  • Voor jezelf; omdat het mooi is. Het geloof erachter is dat een bijpassende kleur geboortesteen geluk brengt aan de drager (bijvoorbeeld een naamketting met eigen naam en geboortesteen van jezelf)
Win een zilveren geboortesteen hanger - AllinMam.com

Welke soorten hangers met geboortesteen zijn er?

Bij Names4ever kun je als eerste kiezen uit geboortesteenhangers van goud of zilver; een kwestie van smaak. Vervolgens zijn er allerlei verschillende hangers. Hangers met voetjes en handjes voor moeders, hangers met stambomen voor echte familiemensen en hangers met hartjes en Yin Yang-tekens voor mensen die hun liefde voor hun partner willen uiten. Ook zijn er hangers die je in twee delen kunt splitsen. Zo kun je één deel aan je ene kind geven en het andere deel aan je andere kind, of het ene deel aan je partner geven en het andere deel zelf dragen.

Bij Names4ever is enorm veel mogelijk. Zo kun je zelfs een afbeelding van je vingerafdruk op je hanger laten graveren. Binnenkort kun je zelfs een foto van je kinderen of een foto van jou en je partner uploaden. Names4ever graveert deze foto dan op de hanger met bijpassende geboortestenen. Erg bijzonder!

Back to top button