Financieel

Drie tips voor besparen op gezinsuitgaven

Schatten zijn het, al die kinderen maar man wat kosten ze veel geld! Natuurlijk heb je het geld hiervoor over, maar af en toe een beetje besparen is toch wel handig; dan blijft er weer meer over voor andere dingen. En soms zit je gewoon in een situatie dat je wel moet besparen, of dat je drastisch je bestedingspatroon moet aanpassen. Eerder gaf ik je al 6 algemene tips om geld te besparen. In dit artikel nog een aantal tips voor besparen op gezinsuitgaven die je kunnen helpen, alhoewel veel van deze tips bij de meeste mensen wel bekend zullen zijn.

Kinderkleding: let op de aanbiedingen

Kleding kopen voor je kinderen kan ontzettend leuk zijn, maar als je niet uitkijkt kan het ook een dure grap worden. Om op dit gebied te besparen kun je overwegen om alleen te gaan shoppen als je kinderen echt daadwerkelijk iets nodig hebben. Ook kun je de regel invoeren dat je alleen kleding met korting mag aanschaffen. Aanbiedingen voor kinderkleding zijn op veel plekken te vinden, evenals goed betaalbare kleding, bijvoorbeeld hier. Ook heeft bijna elke webshop een sale-pagina of een outlet-pagina. Hier kun je bijvoorbeeld kleding van voorgaande seizoenen kopen. Hartstikke leuk en voor je kinderen maakt het waarschijnlijk niets uit dat het kleding uit een collectie van vorig jaar is!

Marktplaats is een andere plek waar je koopjes kunt scoren. Voor lage prijzen kun je hier leuke (merk)kleding voor je kinderen vinden. Je wilt niet weten hoeveel mensen nog bijna nieuwe kledingstukken op Marktplaats verkopen! Toen mijn kinderen nog heel klein waren kocht ik vaak merkkleding van voorgaande seizoenen en dit droegen ze vaak maar een korte tijd, dan waren ze er weer uitgegroeid. Vervolgens verkocht ik het weer op Marktplaats, vaak voor dezelfde prijs als waar ik het voor had gekocht.

Ik hoor ook wel mensen over de kringloopwinkel, maar daar ben ik zelf nog nooit geweest. Ook worden er geregeld kledingbeurzen georganiseerd op scholen of in sportzalen. Bij ons op school is er 2x per jaar een kledingbeurs waar veel mooie merkkleding voor heel weinig geld te koop is. Benieuwd naar nog meer tips voor het besparen op kledinggebied? Dan heb je misschien iets aan dit artikel met tips voor minder geld uitgeven aan kleding.

Boodschappen: kijk kritisch naar je gewoontes

Boodschappen doen gaat meestal gepaard met bepaalde gewoontes. Je gaat naar de supermarkt vlakbij huis, om daar je reguliere boodschappen te halen. Hierbij let je niet altijd op de prijs van het product en ga je niet altijd na of een vergelijkbaar product in de aanbieding of misschien zelfs standaard goedkoper is. Vaak valt hier dan ook nog wel wat winst in te behalen. Naast het gericht kopen van producten die in de aanbieding zijn, kun je ervoor kiezen om standaard bij goedkopere supermarkten boodschappen te gaan doen. Bovendien is het handig om een boodschappenlijstje bij je te hebben en hier niet vanaf te wijken. Zo voorkom je dat je onnodige producten meeneemt, alleen omdat je er ter plekke trek in krijgt.

Uitjes: denk aan kortingsbonnen en -acties

Het zal je vast al eerder opgevallen zijn, en misschien heb je al eens aan een actie meegedaan: veel supermarkten en andere winkelketens doen aan spaaracties voor leuke dagjes uit. Je kan dus, bijvoorbeeld met boodschappen doen, korting sparen voor een dagje naar een pretpark of dierentuin. Naast deze spaaracties zijn er ook veel websites met aanbiedingen voor pretparken, dierentuinen, tentoonstellingen en dagjes weg. Voor wie met de trein wil reizen, is de NS Spoordeelwinkel ideaal. Je kunt hier niet alleen terecht voor goedkope treinkaartjes, maar ook voor fijne kortingen op complete uitjes.

Besparen op gezinsuitgaven

Hopelijk helpen deze tips en de tips in het andere artikel je om net dat beetje te besparen op je dagelijkse, wekelijkse en/of maandelijkse uitgaven. Heb je zelf nog effectieve bespaartips? Laat het me weten in een reactie hieronder :-)

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button