Gadgets

Review: Shoefresh schoenverfrisser, apparaat doet zijn naam eer aan

Heb je sportende kinderen of ben je zelf fanatiek sporter? Dan ben je er vast bekend mee: stinkende schoenen. In de zomer met droog weer is het goed te doen om schoenen buiten te laten drogen, hierdoor heb je niet veel last van stank. Maar in de winter is het lastig om natte, sterk ruikende schoenen weer droog te krijgen. Geen pretje! Helemaal niet als je geen berging hebt en je sportschoenen gedwongen in huis moet laten staan. Shoefresh biedt de oplossing. Dit apparaat droogt je schoenen en zorgt dat bacteriën grotendeels verdwijnen. Doet de Shoefresh schoenverfrisser echt wat er over dit apparaat gezegd wordt? Wij proberen het uit.

Bacteriën houden van natte, klamme schoenen

Bacteriën komen vooral voor in vochtige omgevingen en gedijen dus ook goed in natte sportschoenen. Worden schoenen na gebruik niet snel genoeg droog, dan vermeerderen bacteriën zich snel. Niet handig wanneer je ze na een paar dagen weer aan doet. Je hebt dan meer kans op voetschimmel, zwemmerseczeem of kalknagels. Ook pedicures bevelen de Shoefresh aan en gebruiken het apparaat zelfs wanneer zij cliënten ontvangen. Worden de voeten grondig onder handen genomen, staan de schoenen van de cliënt op de Shoefresh houders. Heerlijk lijkt me dat, dat je na een behandeling met schone, droge schoenen de deur weer uit gaat.

Ervaring Shoefresh schoendroger review - AllinMam.com

Wat is de Shoefresh schoenverfrisser en wat doet hij precies?

Shoefresh is een apparaat dat schoenen droogt, bacteriën doodt en ervoor zorgt dat schoenen minder stinken. Natte schoenen zijn binnen een half uurtje droog en het grootste deel van de bacteriën is gedood. De Shoefresh schoenverfrisser is te gebruiken voor alle soorten schoenen en is geschikt voor zowel mannen-, vrouwen- als kinderschoenen.

Schoenen worden door de Shoefresh schoenverfrisser binnen 5 minuten gereinigd met behulp van Active Oxygen Technology. Daarna gaat de droogstand aan. Maar liefst 20 minuten lang worden de schoenen van binnenuit gedroogd met warme lucht. Zijn je schoenen daarna nog niet droog? Dan kun je zelf de tijd bijstellen, evenals de temperatuur. Wil je het reinigen overslaan en alleen drogen? Ook dat kun je instellen.

De Shoefresh schoenverfrisser start automatisch zodra je schoenen op de schoenhouders plaatst. Niet alleen schoenen kunnen worden gedroogd met de Shoefresh. Ook handschoenen (denk aan ski-handschoenen of handschoenen voor boxen), mutsen en sokken kunnen op de houders worden geplaatst om te drogen. Ideaal!

Ervaring met Shoefresh review - AllinMam.com

Mijn ervaring met de Shoefresh schoenverfrisser

Al eerder wilde ik de Shoefresh schoenverfrisser kopen, maar het kwam er steeds niet van. Op het moment dat mijn dochter op hockey ging kreeg ik van Shoefresh een schoenverfrisser toegestuurd om deze uit te proberen, precies op het goede moment. En wat ben ik inmiddels blij met het apparaat! Het was even zoeken naar een geschikte plek voor de Shoefresh. Voor het effectief verwijderen van geuren maakt de Shoefresh namelijk gebruik van ozon. Ozon kan de luchtkwaliteit verminderen waardoor je hoofdpijn kunt krijgen. Binnen in huis is dus niet de beste plek voor de Shoefresh, tenzij je hem gebruikt in een grote, goed geventileerde ruimte. Bij ons staat de schoenverfrisser inmiddels in de berging. Komen de kinderen thuis van sport (hockey en basketbal) dan zetten ze zelf de schoenen op de houders. Het apparaat gaat meteen aan en een half uurtje later zijn de schoenen lekker droog. Hele natte schoenen geef ik wat langer de tijd om te drogen. De maximale droogtijd is 60 minuten. Voor nu volstaat een half uurtje, ik ben benieuwd of we in de winter echt gebruik gaan maken van de maximale droogtijd.

Heb je al wat oudere schoenen? Dan heeft het even tijd nodig om de geur er uit te krijgen. Elke keer wanneer je de schoenen na het dragen reinigt en droogt, wordt de geur minder. Dit merk ik zelf al met de hockeyschoenen van mijn dochter. Overigens gebruik ik de Shoefresh schoenverfrisser ook voor schoenen die ik in de wasmachine heb gedaan, zoals de Palladiums op de foto. De droogtijd duurt dan langer, de schoenen zijn namelijk behoorlijk nat als ze uit de wasmachine komen. Maar het scheelt enorm! Geen dagen meer nodig om te drogen, maar ongeveer twee uurtjes op de Shoefresh :-)

Bekijk de verschillende versies van de Shoefresh schoenverfrisser

Schoenverfrisser Shoefresh review - AllinMam.com

Shoefresh multi-houders

Meer sportende mensen in het gezin en red je het niet met één paar houders? Dan kun je los Shoefresh multi-houders aanschaffen. Ook kun je bij een eerste aankoop meteen kiezen voor een Shoefresh met multi-houders. Ideaal, zo kun je twee paar tegelijk desinfecteren en drogen. Is hier na fikse regenbuien al een paar keer goed van pas gekomen.

Dubbele houder voor Shoefresh review - AllinMam.com

Shoefresh schoenenbak

Wanneer je schoenen ondersteboven op de houders plaatst komt er nog wel eens wat rommel uitvallen, is onze ervaring. Vooral bij hockeyschoenen. Ideaal is de Shoefresh schoenenbak, een soort tray waar je de Shoefresh op plaatst. Die kun je na gebruik gewoon ondersteboven houden, beetje op de achterkant kloppen en klaar. Ook is er ruimte om naast de Shoefresh nog een paar schoenen te plaatsen. Zo kun je je eigen wachtrij creëren voor schoenen die nog gedroogd moeten worden. Ideaal wanneer je de schoenverfrisser binnen gebruikt in plaats van bijvoorbeeld in de berging. Hou je toch alles lekker schoon!

Schoenendroger Shoefresh ervaringen - AllinMam.com

Shoefresh 90 dagen gratis uitproberen

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan is het mogelijk om de Shoefresh 90 dagen lang gratis uit te proberen. Dat kan zelfs zonder vooraf te betalen. Mocht je toch niet tevreden zijn over de Shoefresh dan mag je het apparaat binnen 90 dagen gratis terugsturen. Heb je al betaald, dan krijg je je geld uiteraard teruggestort. Heb je nog niet betaald, dan kan dat achteraf via Klarna. Wedden dat je jouw Shoefresh niet meer terug stuurt?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button