KeukenapparatenReviews

Bosch Silentmixx Pro blender review

Eerder heb je kunnen lezen dat ik gek ben op groentesappen en ik heb hierdoor in de afgelopen jaren al een paar blenders “versleten”. Altijd blenders met Thermosafe kan overigens, zodat ik er ook soepen in kan maken.

Nu is mijn huidige blender inmiddels een beetje aan zijn einde aan het raken. Vind ik op zich niet heel erg, want ik heb hem altijd een stuk minder fijn gevonden dan zijn voorganger. En helaas was mijn huidige ook nog eens een stuk duurder! Het is wel een mooi solide apparaat maar hij maakt ontzettend veel herrie en hij maalt niet altijd alles goed fijn.

Bosch Silentmixx Pro

Het komt dus heel goed uit dat ik de nieuwe Bosch Silentmixx Pro mag testen. Een mooie blender met Thermosafe kan en veel verschillende standen. Zoals zijn naam al doet vermoeden schijnt hij veel minder herrie te maken dan zijn soortgenoten. Ik heb er helemaal zin in om met deze blender aan de slag te gaan!

Bosch Silentmixx Pro review - AllinMam.com

Bosch Silentmixx Pro accessoires

Wat meteen opvalt bij het uitpakken van de Bosch Silentmixx Pro zijn de accessoires: een smoothiefilter en een chopper. Het smoothiefilter kun je gebruiken wanneer je niet van pitjes, vruchtvlees of achtergebleven stukjes houdt. Het maakt je smoothie een stuk zachter en vloeibaarder, lekker “smooth” dus. Met de chopper hak je groenten en kruiden fijn, ideaal voor bijvoorbeeld uien en paprika.

Recept voor groene smoothie

Het eerste waarmee ik aan de slag ga met de Bosch Silentmixx Pro is mijn favoriete smoothie recept: een groene smoothie met appel, spinazie en avocado. De hoeveelheden die ik hiervoor gebruik zijn elke keer anders. Zo lang je zorgt dat er appel of ananas doorheen zit is het heerlijk :-) Over het algemeen hou ik aan:

1 appel (klokhuis verwijderen)
halve avocado
reepje gember
2 flinke handen verse spinazie
4 lepels yoghurt
klein beetje water (hoe vloeibaar je hem zelf wilt)
2 ijsblokjes

Een bereidingswijze is er niet echt: gewoon alles in de kan gooien! Dat is het ideale van een blender :-)

Combinatie van slowjuicer en blender of alleen blender?

Ik heb een slowjuicer en ik vind het lekker om eerst de appel, gember en spinazie in de slowjuicer te persen. Maar je kunt ook alles meteen in de blender doen: de smoothie wordt dan alleen iets dikker. Met de Bosch Silentmixx Pro biedt het smoothiefilter uitkomst bij gebrek aan een slowjuicer, je smoothie wordt hiermee een stuk zachter.

Bosch Silentmixx Pro review - AllinMam.com

Is de Bosch Silentmixx Pro echt stil?

Een blender kan natuurlijk nooit geruisloos zijn, maar zoals je in de video kunt horen is het geluid dat de blender maakt mooi zacht. Het ligt er natuurlijk aan wat voor producten je in de kan doet, met ijsblokjes kan het niet anders dat je de blender goed hoort draaien. Ook de highspeed stand is zeker niet stil te noemen maar die stand gebruik ik nauwelijks. Vooral met zachte producten maakt het apparaat een plezierig geluid.

De Bosch Silentmixx Pro schoonmaken

Qua schoonmaken is deze blender echt een genot. Je klikt simpelweg het Easy KlickKnife mes los. Geen gedoe met extra rubberen bandjes, tussenstukjes of andere onderdelen. Wanneer je de kan meteen na gebruik schoonmaakt ben je er al bijna met alleen afspoelen. Alle onderdelen behalve het mes kunnen in de vaatwasser, ideaal dus!

Bosch Silentmixx Pro review - AllinMam.com

Wat is jouw favoriete smoothie recept?

Ik heb echt alle soorten smoothies en groentesapmixjes wel gemaakt in de afgelopen jaren, met veel input van Jason Vale. Toch is dit de smoothie die ik het liefst maak! Wat is jouw favoriete recept? Ik ben erg benieuwd :-)

Voor meer informatie over de Silentmixx Pro kun je terecht op de website van Bosch.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button