Reviews

Stofzuiger review: Numatic Hetty compact

Schoonmaken: het is nooit mijn grootste hobby geweest en dat zal het ook nooit worden. En toch pak ik elke dag de stofzuiger. “Why???” hoor ik je denken. Omdat de stofzuiger nu eenmaal voor het grijpen staat (in een keukenkast). En omdat ik een hekel heb aan kruimels op de vloer, ik loop namelijk veel op mijn blote voeten. En ik kan je vertellen, die kruimels liggen er. Veel ook, met 2x per dag brood eten aan het keukeneiland. Voor mij is het een kleine moeite om even de stofzuiger te pakken en inmiddels is het een soort routine geworden. Kinderen gaan ’s morgens de deur uit, ik ruim het ontbijt op en ik zuig de kruimels weg. Binnen een paar minuten gepiept! Omdat ik de stofzuiger veel gebruik moet hij wel aan bepaalde eisen voldoen. Zoals?

  • Moet in de kast passen
  • Moet een lang snoer hebben
  • Moet niet teveel herrie maken
  • Moet accessoire stukken hebben

Een tweede stofzuiger

Nu heb ik beneden in de keuken een fijne stofzuiger staan. De stang van deze stofzuiger kan eenvoudig worden ingeschoven waardoor hij makkelijk in de kast past. Er zijn een aantal verschillende stofzuigers de revue gepasseerd en sommige gingen door naar boven als “tweede stofzuiger”. Maar de stofzuiger die we nu boven hebben staan is echt een waardeloos apparaat. Toen we hem kochten werd verteld dat hij een lang snoer had, wat dus niet zo bleek te zijn. Daarnaast maakt hij ontzettend veel herrie. Tussen die herrie door is een hoog piepend geluid te horen en serieus waar, ik denk echt dat de piep je gehoor schade toe brengt.

Numatic Hetty compact stofzuiger review - AllinMam.com

Hetty stofzuiger testen

Als ik de vraag krijg of ik een Numatic Hetty of Henry wil testen zeg ik dus geen “nee”. Kom maar op met Hetty, een roze graag! Alhoewel ik me in eerste instantie wel afvraag of Hetty het echt gaat worden voor mij. Ik ken de stofzuigers wel uit de huisjes in vakantieparken, waar ze geregeld te vinden zijn. Er lijkt altijd wel iets te missen bij die exemplaren. Zo bestaat de stang uit diverse verlengstukken en op de een of andere manier treffen wij altijd een stofzuiger met stang die geschikt lijkt te zijn voor mensen onder de 160cm groot. Zou het echt zo zijn dat mensen een tussenstuk van een stofzuiger stang pikken??

Numatic Hetty Compact

We ontvangen een Numatic Hetty 160 Compact. Compact leek me wel handig, als tweede stofzuiger voor boven. Maar de grootte valt me toch nog wel tegen wanneer ik de Hetty uitpak. Als de compact al zo aan de maat is, hoe groot is dan de “gewone” Hetty ook alweer? Ik zet Hetty in elkaar en plaats de accessoires achterop de stofzuiger. Dat is wel echt superhandig, ik raak die dingen altijd kwijt.

Hoe compact is de Hetty Compact?

Het eerste wat ik doe is kijken of de Hetty Compact ook in de keukenkast past. In eerste instantie lijkt het niet te passen door de stang, deze is niet inschuifbaar. Maar wanneer je het verlengstuk er tussenuit haalt past het wel. Helemaal goed dus, mocht ik toch besluiten Hetty beneden te gaan gebruiken. Wél iets omslachtiger dan met de stofzuiger van nu, met het uit elkaar halen en in elkaar zetten van de stang.

Mocht je de stofzuiger ergens in een grote kast hebben staan dan kan de stang natuurlijk in elkaar geschoven blijven zitten. Makkelijk is de houder op de achterkant van de stofzuiger, waar je de stang in kunt schuiven. Je kunt vervolgens de slang er omheen wikkelen en dan heb je op zich best een compact geheel.

De zak van Hetty Compact verwisselen

Opvallend is ook hoe gemakkelijk de Hetty Compact open te maken is voor het verwisselen van de zak. Twee clipjes aan de zijkant van de stofzuiger open klikken waarna je het deksel er vanaf kunt tillen. Je komt dan een filter tegen, die kun je ook optillen en daaronder zit de zak. Een zak met veel inhoud, een stuk groter dan de gemiddelde stofzuiger lijkt het.

Numatic Hetty compact stofzuiger review - AllinMam.com

Hetty Compact en de lengte van het snoer

Hetty Compact heeft een snoerlengte van 10 meter en dat is echt super. Zo hoef je niet elke keer je stekker in een ander stopcontact te stoppen. Er zijn nog steeds veel stofzuigers op de markt met veel kortere snoeren en dat vind ik zó onhandig! Het snoer is ook gemakkelijk uit te trekken en weer op te rollen. Dit oprollen moet wel met de hand, maar dat is misschien ook wel beter. Bij mijn andere stofzuiger gaat rolt hij op met 1 druk op de knop maar zo nu en dan vertoont dat toch wel mankementen.

Hetty Compact accessoires

Heel handig zijn de accessoire stukken, die achterop de Hetty Compact geplaatst kunnen worden. Niet alle accessoires passen er op, daarin moet je een keuze maken. Maar je zult ze vast niet allemaal even vaak gebruiken! De plumeaborstel vind ik echt ideaal voor plintjes én voor de sier radiator in de badkamer.

Stang bestaande uit 3 delen

De verschillende stang delen leken mij in eerste instantie niet heel handig. Maar dat blijkt het toch wel te zijn: zo kan de stang voor elke lichaamslengte goed afgesteld worden. Niets irritanter dan met een kromme rug te moeten stofzuigen! Je kunt de stang op deze manier helemaal customizen.

Numatic Hetty compact stofzuiger review - AllinMam.com

Voordelen en nadelen

Het lange snoer en de lange zuigslang vind ik echt voordelen van de Hetty Compact. De accessoire stukken zijn ook heel handig in gebruik. Ik blijf echter wel een beetje worstelen met de omvang van de stofzuiger. Aangezien hij rond is en daarnaast ook de slang nog best veel ruimte in beslag neemt blijft de stofzuiger best veel ruimte in beslag nemen. Een inschuifbare stang lijkt me zelf ook handiger dan eentje die uit verschillende delen bestaat.

Toch kan ik nu, na het korte gebruik, nog niet goed zeggen hoe zwaar die nadelen nou echt wegen. Ik zie namelijk ook echt wel veel voordelen. De accessoire stukken, het lange snoer, de wendbaarheid, het geluid, het energielabel A… De nadelen wegen misschien niet op tegen de voordelen!

Hetty staat inmiddels boven als tweede stofzuiger. We zuigen daar dus weer met veel plezier! Dit in tegenstelling tot de laatste paar jaar met de herriemaker waar je bijna oordoppen bij ging gebruiken… Ik kan me zomaar voorstellen dat het niet lang duurt voor ik de stofzuigers omwissel want de Hetty Compact elke dag beneden gebruiken lijkt me ook geen straf :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button