Wonen

5 voordelen van een eigen stacaravan

Ik hoor het om me heen steeds vaker: mensen kopen een stacaravan als vakantiehuisje. In eigen land maar soms ook in een van onze buurlanden. Vakanties worden doorgebracht in de stacaravan en ook in de weekenden gaan de gezinnen regelmatig naar hun “tweede huis”. Moet 1 van de ouders werken? Dan wordt er heen en weer gereden. Of 1 van de ouders gaat alleen met de kinderen. Het blijkt ideaal wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt.

5 voordelen van een stacaravan

Ik weet het nog goed, dat mijn opa en oma vroeger ook een stacaravan hadden. Bij de boer, in Gelderland. We kwamen er geregeld en brachten weekenden door tussen de koeien. Toch hing er altijd een beetje een oubollige sfeer rond die stacaravan. Ik mijn herinnering was het hebben van een stacaravan iets voor oude mensen, niet voor jonge gezinnen. Maar tegenwoordig is het helemaal hip om een stacaravan of chalet te bezitten. Zie je een stacaravan te koop staan en twijfel je nog? Hieronder 5 voordelen van het bezitten van een stacaravan.

Gevoel van vrijheid

Zoals je hierboven al kunt lezen zorgt het hebben van een stacaravan voor een gevoel van vrijheid. Heb je een weekend niets te doen en heb je geen zin om thuis te blijven? Dan spring je in de auto en dan rij je er naartoe. Blijf je liever een keer thuis? Prima, zelfs wanneer je dit op het laatste moment besluit. Je zit immers niet vast aan een reservering. Lekker!

5 voordelen van een eigen stacaravan - AllinMam.com
Mobile home, by Nito | Shutterstock

Walhalla voor kinderen

Veel stacaravans staan op campings of op plekken waar nog meerdere stacaravans staan. Grote kans dus dat er veel kinderen rondlopen. Kinderen kunnen in de vakanties en weekenden afspreken met hun vriendjes en vriendinnetjes die wat verder weg wonen. Elke keer weer een leuk weerzien! Wat ik van ouders hoor is dat de kinderen lekker hun eigen weg gaan. Zo voelt het ook voor de ouders tijdens elk verblijf als vakantie.

Bron van extra inkomsten

Wanneer je alleen buiten de vakanties gebruik wilt maken van de stacaravan (en eventueel sporadisch in de vakantie) kan het bezitten van een stacaravan nog voor extra inkomsten zorgen. Je kunt de stacaravan immers verhuren. Vaak kan dit via een camping zelf of via een tussenpersoon. Wat tegenwoordig natuurlijk heel veel gebeurt is verhuren via Airbnb. Mogelijkheden genoeg! Verhuren is niet alleen in de vakanties interessant. Bedenk maar eens hoeveel gezinnen er wel eens een weekendje weg gaan.

Je eigen project

Wanneer je van klussen en/of van inrichten houdt kan een (oude) stacaravan echt een project worden. Online zijn er ontzettend veel tips & tricks te vinden op het gebied van stacaravans verbouwen en inrichten, bijvoorbeeld op Pinterest. De kinderen lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes, jij elke keer bezig met de stacaravan helemaal naar je zin maken. Lijkt mij een goede verdeling! Ben je niet zo van de klus? Stacaravans over het algemeen compleet ingericht (wbt stoffering en meubels). Wanneer je een stacaravan nieuw koopt kun je uit ontzettend veel verschillende stijlen kiezen als het gaat om inrichting. Zo kun je ook zonder DIY acties toch helemaal je eigen stacaravan in handen krijgen.

Nieuwe mensen leren kennen

Je kinderen krijgen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, maar zelf leer je natuurlijk ook nieuwe mensen kennen. Je moet er een beetje het type voor zijn maar op zo’n camping schijnt het ontzettend gezellig te zijn. Camping vrienden vinden het vaak ook weer leuk om te helpen klussen en laten we eerlijk zijn: veel handen maken licht werk. Overdag lekker klussen en ’s avonds met z’n allen aan de bbq. Goed geregeld!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button