Wonen

Hoe kies ik de beste raamdecoratie voor mijn woning?

Raamdecoratie bepaalt een groot deel van de sfeer in huis. Het is dan ook belangrijk om de juiste gordijnen of lamellen te kiezen om de ideale stemming te creëren. Veel mensen hebben vaak keuzestress bij het kiezen van de juiste raamdecoratie omdat de mogelijkheden vrijwel oneindig zijn. Bovendien zijn er enorme prijsverschillen. Het verschil in prijs ligt hem niet alleen in het type raamdecoratie maar ook in de afwerking ervan. In dit artikel geven we je enkele tips om de beste raamdecoratie te kiezen.

Stoffen gordijnen voor een warme sfeer

Stoffen gordijnen zorgen voor een warme sfeer in huis. Je kan kiezen uit verschillende stoffen zoals katoen, polyester en linnen. Linnen gordijnen worden heel vaak gekozen, omdat ze in principe in elk type kamer passen, of het nu een landelijke of een industriële omgeving is. Deze gordijnen variëren wel enorm in prijs, omdat die niet enkel afhangt van de stof maar ook van de afwerking. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor linnen gordijnen met één plooi maar ook meerdere plooien. De rails waar de gordijnen aan hangen zijn ook bepalend voor de prijs net als de lengte en breedte van de gordijnen.

Alternatieven voor stoffen gordijnen

Als je geen fan bent van stoffen gordijnen zijn er gelukkig heel wat alternatieven mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld de gekende shutters, onder meer te verkrijgen in hout. Deze shutters geven de ruimte meteen een luxueuze uitstraling en passen bij vrijwel elk interieur. De binnenluiken kun je openklappen waardoor er extra licht binnenkomt.

Daarnaast heb je ook nog jaloezieën, die een goede oplossing zijn om een warme sfeer te creëren in huis. Het best kies je voor houten jaloezieën op maat. Het voordeel van houten jaloezieën is dat je ze in verschillende houtsoorten en -kleuren kan verkrijgen. Je kan ze bijvoorbeeld ook in het zwart krijgen als je fan bent van een donkerdere tint. Als je brede ramen hebt zijn lamellen ook een goede optie aangezien lamellen drie meter makkelijk aankunnen. Lamellen zijn niet alleen heel praktisch aangezien je ze kan bijstellen, ze hebben bovendien een luxueuze uitstraling. Ze passen perfect thuis in elk type interieur én ze zijn onderhoudsvriendelijk.

Als je dus ooit op zoek bent naar raamdecoratie, zet dan even voor jezelf de pro’s en contra’s op een rij. Op die manier zal je makkelijker een keuze kunnen maken uit het ruime gamma van raamdecoratie. 

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button