Wonen

Creëer een chill plek met palletkussens

Wil je in huis een plek creëeren waar je kinderen alleen (of samen met vrienden) kunnen chillen en zich terug kunnen trekken? Dat begrijpen wij maar al te goed. Veel kinderen hebben behoefte aan een eigen plek. En voor de ouders is het ook fijn. Maar hoe maak je een plek in huis waar ze lekker kunnen zitten en hoe zorg je ervoor dat je deze plek later ook gewoon weer goed voor een ander doel kunt inrichten? We denken graag even met je mee!

Schaf palletkussens aan

Het creëren van een chillplek begint bij de zitruimte. Het is vrij logisch dat je niet staat te springen om peperdure banken aan te schaffen voor zo’n ruimte, omdat je niet weet hoe je kinderen hiermee omgaan. Kinderen en pubers staan er natuurlijk niet om bekend dat ze de waarde van dit soort meubelen goed kunnen inschatten. Met wat pallets en Karwei palletkussens kun je ontzettend leuke chill plek creëeren, op een vrij voordelige manier. Wanneer je creatief bent kun je balletkussens ook zelf maken, maar je kunt zo ook kant en klaar aanschaffen. Hoezen van palletkussens kunnen vaak ook makkelijk in de was, mocht er toch per ongeluk een drankje overheen gaan.

Geef je kinderen de ruimte

Je kunt deze plek natuurlijk in hun eigen kamer creëren, maar soms zijn de slaapkamers eenvoudigweg te klein in bijvoorbeeld een eengezinswoning. Misschien heb je een grote zolder of garage waar je niet zoveel mee doet of kun je zelfs een blokhut in de achtertuin kwijt waar je een fijne plek van kunt maken. Het is belangrijk om je kinderen de ruimte te geven als dat mogelijk is, zodat er meerdere mensen comfortabel kunnen zitten.

Laat kinderen meedenken

Waarschijnlijk zijn je kinderen erg blij met een speciale ruimte voor zichzelf en hun vrienden. Niet alleen is dat gaaf naar hun vrienden toe, ook kan het fijn zijn voor henzelf om zich af en toe even af te zonderen. Laat kinderen dan ook meedenken over hoe je deze ruimte vorm wilt geven. Misschien willen ze graag een grote zithoek met een televisie, met speakers voor muziek of zien ze liever de ruimte meer ingericht als game room. Ook kun je ze vanaf een bepaalde leeftijd mee laten sparen hiervoor, want extra apparatuur in huis kan een duur grapje zijn. Zo sparen ze zelf mee voor een eigen plek en zijn ze er wellicht ook zuiniger op!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button