Kinderen

De leukste Franse spelletjes voor het gezin

Er gaat niets boven quality time doorbrengen met je gezin. En wat is er leuker dan samen een spel te spelen? Franse spelletjes zijn hiervoor de perfecte keuze! Ze zijn niet alleen leuk en vermakelijk, maar bieden ook een culturele ervaring die het hele gezin kan waarderen. En daar hoef je niet voor in Frankrijk te verblijven, dat kan ook gewoon in Nederland!

Jeu de Boules

Een van de meest populaire Franse spelletjes is Jeu de Boules, ook bekend als Petanque. Als je aan Jeu de Boules denkt, voelt het al snel als een reis naar een pittoresk Frans dorpje op een zomerse dag. Het spel wordt vaak gespeeld op een grindpad of grasveld, omringd door bomen en bloemen. Een fel schijnende zon, fluitende vogels en het geluid van rinkelende metalen ballen; het spreekt meteen tot de verbeelding.

Jeu de Boules wordt gespeeld met een Jeu de Boules set: een aantal metalen ballen en een houten balletje. De metalen ballen moeten tijdens het spel zo dicht mogelijk bij de cochonnet (het houten balletje) worden geworpen. Het klinkt misschien simpel, maar het is verrassend uitdagend en ook nog eens leuk.

Hoe is Jeu de Boules ontstaan?

De oorsprong van Jeu de Boules gaat terug tot de oudheid, toen Romeinse soldaten ballen gooiden tijdens het wachten op hun beurt in de strijd. Het spel werd in de late 19e eeuw populair in Frankrijk en groeide uit tot een nationaal tijdverdrijf. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gespeeld en staat het bekend om zijn sociale aspecten.

Als je Jeu de Boules speelt met je gezin, wordt het al snel duidelijk waarom dit spel zo populair is geworden. Het is leuk, ontspannend en brengt iedereen samen. Het spel vereist niet veel fysieke inspanning en kan daarom worden gespeeld door mensen van alle leeftijden. Bovendien is het een geweldige manier om de competitieve kant van iedereen naar boven te halen zonder dat het uit de hand loopt.

Mölkky

Maar Jeu de Boules is niet het enige Franse spel dat leuk is om te spelen met het gezin. Zo is er bijvoorbeeld Mölkky, een houten werpspel dat ook zijn oorsprong heeft in Frankrijk. Het doel is om houten kegels om te gooien met een houten werpstok. Het lijkt misschien simpel, maar het vereist behendigheid en strategie om te winnen.

Belote

Een ander populair spel is Belote, een kaartspel dat lijkt op Bridge of Klaverjassen. Het wordt gespeeld met een speciaal kaartspel en het doel is om het hoogste aantal punten te behalen door bepaalde combinaties van kaarten te maken. Het is een geweldig spel voor gezinnen die graag kaartspellen spelen.

Mille Bornes

Tot slot is er ook nog Mille Bornes, een Franse racekaartspel dat draait om het behalen van 1000 mijl. Spelers gebruiken kaarten om hindernissen te overwinnen en hun auto te repareren. Het is een klassiek spel dat al decennia lang geliefd is bij gezinnen.

Als je op zoek bent naar een leuk en cultureel spel om met je gezin te spelen, overweeg dan zeker Jeu de Boules of één van de andere leuke Franse spelletjes. Het biedt een prachtige Franse ervaring en zorgt gegarandeerd voor uren lang plezier!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Back to top button