Mode

Verschillende manieren voor het knopen van een sjaal

Een sjaal is lekker warm in de winter maar wordt het hele jaar door veel gedragen als accessoire. Toch is het soms best een beetje stoeien met zo’n grote lap stof, vooral wanneer het formaat wat afwijkt van de “doorsnee” sjaal. Bovendien zijn er niet alleen langwerpige sjaals maar ook col sjaals en vierkante sjaals. En dan ook nog eens in groot én in klein formaat! Wat is nou handig om te weten bij het knopen van een sjaal, welke manieren zijn er allemaal?

Verschillende manieren voor het knopen van een sjaal

Soms zie ik wel eens iemand lopen en denk ik “jeetje, die sjaal zit leuk geknoopt!” maar om dan iemand aan te schieten en te vragen hoe ze haar sjaal geknoopt heeft… dat is dan toch een beetje gek. Gelukkig bestaat YouTube waar een heleboel video’s te vinden zijn waarop je verschillende manieren voor het knopen van een sjaal kunt vinden.

De meest simpele manier sjaal knopen

De meest simpele manier voor het knopen van je (langwerpige) sjaal is toch wel dat je de sjaal dubbel vastpakt, hem om je nek slaat en het ene uiteinde door de lus naar de andere kant haalt. Een sjaal geknoopt op deze manier is altijd fijn om te dragen onder een jas, maar geregeld hou je hele lange uiteinden over. Wanneer je de lus beetpakt, 1 slag omdraait en het uiteinde er weer een keer doorheen haalt krijg je de zogenaamde Pretzel. De knoop maak je hiermee iets “voller” en de uiteinden zijn een stuk korter.

25 verschillende manieren voor het knopen van een sjaal

In onderstaande video zie je maar liefst 25 verschillende manieren voor het knopen van een sjaal. Ik wist zelf niet eens dat er zoveel verschillende manieren waren, maar wel dus! En dat terwijl ik op zoek was naar 1 specifieke knoop. Er worden in de video zowel knopen in vierkante sjaals gelegd als in langwerpige sjaals. De ene sjaal is ook een stuk langer dan de andere, waardoor je er meer mogelijkheden mee hebt. Een aantal manieren zijn wel heel erg simpel, maar dan blijven er van de 25 nog altijd genoeg manieren over die wel eens heel bruikbaar kunnen zijn.

Op YouTube zijn trouwens ontzettend veel video’s te vinden over verschillende knooptechnieken. Leuk om eens lekker rond te kijken tussen al die video’s wanneer je op zoek bent naar een nieuwe manier om een sjaal te knopen.

Langwerpig, vierkant of driehoek?

Sjaals zijn ook nog eens in veel verschillende soorten én formaten te koop. Wat je al een aantal jaren veel ziet zijn de driehoekige sjaals. Sommige merken maken de driehoek sjaals asymmetrisch. Door deze asymmetrie kun je de sjaal makkelijker knopen en valt de knoop niet midden op je borst maar net uit het midden. Staat net weer iets minder stijf!

Manieren om een dikke sjaal te dragen

Nu zijn bovenstaande sjaals van relatief dunne en dus handelbare stof, maar wat kun je doen met die heerlijk zachte maar enorm dikke langwerpige sjaals? Deze sjaals zijn vaak ook nog eens heel breed. Vouw je ze eerst in de lengt dubbel en vouw je hem daarna om je nek kun je bijna niet meer bewegen, zo dik is het pakket dan!

Zo’n brede sjaal draagt het makkelijkst als een soort cape. Je vouwt hem uit en slaat hem om je schouders. Iets uit het midden, waardoor je het ene uiteinde over je andere schouder kan gooien. Eventueel kun je het uiteinde daar vast zetten met een grove speld, zodat het niet steeds naar voren afglijdt. Deze manier van een oversized sjaal dragen is heel fijn wanneer je een leren jasje draagt die mooi aansluit op je lichaam maar misschien niet zo heel warm is in de winter. Een oversized sjaal geeft je op deze manier veel extra warmte!

Verschillende manieren voor het knopen van een sjaal - AllinMam.com

Een oversized sjaal los over de schouders dragen

Een andere manier voor het dragen van een oversized sjaal is de sjaal uitgevouwen over je schouders te hangen en verder niets te doen. Wanneer je beweegt en de sjaal wat afzakt pak je gewoon de zijkanten even vast om deze bij elkaar te houden. Vooral voor dagen dat het niet zo heel koud is ideaal!

Manieren voor het dragen van een vierkante oversized sjaal

Dan hebben we nog de vierkante oversized sjaal, die zó groot is dat je hem naar een driehoekige sjaal kunt vouwen. Dit geeft je meteen weer wat mogelijkheden, zoals je in onderstaande video kunt zien. Hoe groter de sjaal is en hoe dunner de stof, hoe meer je er mee kunt doen. Op Pinterest kun je ook veel inspiratie opdoen wbt het dragen van sjaals.

*Uitgelichte foto en laatste foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button